Mergi direct la conținut »
Gigi Becali, blocat de către UEFA. ^Latifundiarul nu își poate lua ”jucăriile” când vrea de la FC Steaua București
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Gigi Becali, blocat de către UEFA. ^Latifundiarul nu își poate lua ”jucăriile” când vrea de la FC Steaua București

Gigi Becali, blocat de către UEFA. ^Latifundiarul nu își poate lua ”jucăriile” când vrea de la FC Steaua București

Războiul declanșat între FCSB și oficiali Armatei pe tema mărcii Steaua, după ce aceștia din urmă au câștigat dreptul în justiție de a o folosi, pare să fi intrat într-un moment de acalmie.

Întâlnirile repetate dintre reprezentanții celor două tabere l-au făcut pe patronul campioanei României, Gigi Becali să vină cu o ofertă către MApN: 25.000 de euro pe lună pentru ca echipa să poată evolua pe Ghencea.

”Baza sportivă din Ghencea e proprietatea statului român și e dată în administrare clubului sportiv, dar ei n-au fotbal. Te întreabă DNA-ul că de ce tu, care ai o bază de fotbal, dar n-ai fotbal, ții baza în paragină? Vom juca toate meciurile pe Ghencea dacă vom ajunge la un acord, a precizat Becali.

Dacă va fi refuzat, pentru că CSA Steaua vrea minimum 30.000 de euro pentru fiecare meci disputat de FCSB pe Ghencea, acesta pare decis să plece la un alt club.

Cel mai mult mi-ar placea la Petrolul. Eu vreau să iau cam opt jucători și vreo patru-cinci copii de 15-16 ani. Dau Steaua, dar trebuie să vedem cum preiau jucătorii”. Aici însă Gigi are o mare problemă.

Președintele UEFA, Michel Platini, și cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunțat de curând că „proprietatea jucătorilor de către terți constituie un risc important pentru integritatea competițiilor. Această situație ridică întrebări legate de spălarea de bani și alte activități ilegale, pe lângă faptul că este împotriva principiilor etice și a celor legate de drepturile omului”.

Așa că Gigi Becali nu mai poate să-și ia jucăriile (jucătorii) și să plece de la FCSB când vrea el, fiind blocat de decizia UEFA. Mai mult, FIFA a decis deja să interzică această practică la nivel mondial, măsura intrând în vigoare la 1 mai 2015.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close