MENIU CAUTĂ
21 Sep. 2008 11:49

Bosânceanu: „Am avut de ales între biserici şi fotbal”

Distribuie

3758-91101-bosanceanu.jpg“Transferat” pe Litoral din cauza afacerilor în domeniul industriei navale, noul constănțean Gheorghe Bosânceanu spune că s-a simțit dator oraşului care l-a adoptat rapid şi, după o perioadă de tatonare, a acceptat, în anul 2001, să preia conducerea echipei-fanion a urbei, Farul.

”A fost cea mai grea decizie pe care am luat-o în viaţa mea. Cred că vreo şase luni am avut coşmaruri, pentru că mă simţeam responsabil de multe lucruri, nu ştiam în ce lume am pătruns, dacă voi fi acceptat sau nu. Până să mă obişnuiesc cu ideea, cred că am schimbat câteva zeci de pijamale. Ca o alternativă la a construi biserici, am spus: hai să încerc în fotbal!”, afirmă principalul acţionar al grupării constănţene.

Acum însă, după mai bine de şapte ani petrecuţi la Farul, în ciuda parcursului sinuos al echipei în unele sezoane, nu s-ar putea detaşa de fenomenul fotbalistic. Nu ar putea vinde echipa nici dacă cineva i-ar oferi pe tavă întreaga investiţie de până acum.

”Dacă aş putea da timpul înapoi, probabil că nu aş mai lua decizia de a investi la Farul, însă acum, să renunţ nu este o alegere bună. O opţiune este să merg înainte şi să fac Farul mai puternic, să fie un club care să nu se cutremure la orice furtună. Investiţia constă în bani, dar şi în activitate managerială şi timp. Sunt mult prea implicat acum la Farul şi nu fac schimb de bani. Am primit oferte de a ceda echipa, dar, în general, erau de la şmecheri, nu de la oameni serioşi. Să iau banii şi să văd că transfer clubul pe mâna unor şmecheri, asta mi-ar fi atras numai înjurături. Mi-ar părea rău de munca şi de timpul alocate, să văd că în loc să meargă mai bine, clubul va merge mai prost”, mărturiseşte conducătorul Farului.

3758-91102-printfarul.jpg

Comentarii