De Ana Hațeg,

Arena Copper Box din Londra a găzduit turneul preolimpic european, cu boxeri din peste 40 de țări. Competiția s-a desfășurat pe durata a trei zile, după care a fost suspendată din cauza pandemiei. La turneu au participat și nouă pugiliști români, scrie Agerpres.

În timp ce lumea lua măsuri extreme față de virus, sunt dezamăgit că un grup de lucru al CIO și guvernul britanic au permis turneului să înceapă, deși mulți dintre noi erau preocupați și aproape orice sport fusese suspendat.

Președintele Federației Turce de Box, Eyup Gozgec:

Într-o scrisoare adresată altor federații naționale de box, consultată de publicația britanică The Guardian, Gozgec, care este și vicepreședinte al Confederației Europene de Box (EUBC), a afirmat: “Din nefericire, doi sportivi și antrenorul coordonator au fost testați pozitiv la Covid-19, la revenirea în Turcia de la Londra. Toți urmează un tratament și din fericire sunt în stare bună. Acesta este rezultatul dezastruos al iresponsabilității grupului de lucru al CIO. Acest virus circula din decembrie 2019. Este astfel inevitabil să ne întrebăm de ce aceste calificări europene nu au fost amânate. Nu au luat în considerare sănătatea oamenilor și au organizat un eveniment oribil”.

Unul dintre sportivii confirmați cu Covid-19 este Serhat Guler, iar antrenorul e Seyfullah Dumlupinar.

Până la întreruperea turneului, România a reușit calificarea unui sportiv, Cosmin Gîrleanu, care l-a învins la puncte, în ultima zi, pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală, atingerea sferturilor de finală asigurându-i prezența la JO 2020.

România a participat la turneul de la Londra cu 7 sportivi și două sportive:

  • Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)
  • Robert Jitaru (cat. 57 kg)
  • Eric Tudor (cat. 69 kg)
  • Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg)
  • Paul-Andrei Arădoaie (cat. 81 kg)
  • Daniel Burciu (cat. +91 kg)
  • Cristian-Răzvan Filip (cat. 91 kg)
  • Maria Claudia Nechita (cat. 57 kg)
  • Cristina Cosma (cat. 60 kg)

Toți au intrat în izolare la domiciliu la revenirea în țară.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Schimbări-șoc la conducerea Ministerului Sănătății. Cum l-a ales Orban pe Tătaru ministru al Sănătății

Fața nevăzută a crizei COVID-19: țăranii români aruncă tone de legume. Ce propun lanțurile de supermarketuri

FILMARE CU DRONA | Cum a arătat Bucureştiul de la înălţime în prima zi de carantină totală

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi