MENIU CAUTĂ
17 Iun. 2018 22:54

Brazilia – Elveția 1-1, în grupa E a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018. Efectul Coutinho, anihilat de ”capul” lui Super-Zuber / VIDEO

Distribuie

Brazilia - Elveția, în grupa E a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018 (ora 21.00, TVR 1, TVR HD). Sud-americanii vor să răzbune umilințele din 2014.

BRAZILIAELVEȚIA 1-1
Philippe Coutinho (20) / Steven Zuber (50)

LIVETEXT, AICI

Cupa cu surprize! După Argentina – Islanda 1-1 și Germania – Mexic 0-1, încă un rezultat neașteptat la turneul final din Rusia, de această dată la Rostov. Brazilia s-a lăsat surprinsă de o Elveție care nu anunța că poate pune probleme, după cum începuse meciul. Golul lui Coutinho, o parabolă de senzație, după un șut cu interiorul, a fost urmat de o evoluție palidă, la așteptare, a sud-americanilor. Elveția a ieșit trezită de la vestiare și a reușit să puncteze. La un corner, Zuber l-a împins pe Miranda, astfel că și-a făcut loc ca să reia în voie, cu capul, mingea centrată în mijlocul careului. Neymar a ieșit în evidență doar prin frizură și prin faptul că a fost tăvălit de adversari.

 

Echipele

Brazilia: Alisson – Danilo, Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Coutinho – Willian, Jesus, Neymar
Rezeve: Ederson, Cassio, Fernandinho, Filipe Luis, Geromel, Firmino, D. Costa, Fagner, Taison, R. Augusto, Marquinhos 
Antrenor: Adenor Leonardo Bacchi (Tite)

Elveția: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Seferovi
Rezerve: Burki, Mvogo, Djourou, Drmici, Elvedi, Embolo, G. Fernandes, Freuler, Gavranovici, Lang, Moubandje, Zakaria 
Antrenor: Vladimir Petkovici

Arbitru: Cesar Ramos (Mexic)
Stadion Rostov Arena, Rostov-pe-Don

////////////////////////////////////////////////////////

Echipele probabile

BRAZILIA: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho, Philippe Coutinho – Willian, Gabriel Jesus, Neymar

ELVEȚIA: Sommer – Lichtsteiner, Schaer, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Seferovici

Noul look al lui Neymar!

Naționala „carioca” n-a uitat nici acum șocurile din 2014: 1-7 cu Germania și 0-3 cu Olanda. Deși jucau acasă, brazilienii au suferit cele mai usturătoare corecții din toate participările lor la mondiale.

Brazilia, singura țară din lume participantă la precedentele 20 de ediții, a debutat mai mereu cu victorii. Din 20 de partide de debut la un turneu final a câștigat 16, a făcut 2 remize și a pierdut doar 2, la primele ediții: 1-2 cu Iugoslavia în 1930 și 1-3 cu Spania în 1934.

 


Brazilia – Elveția, în grupa E a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018. În 1950, „ceasornicarii” i-au împiedicat la Rio pe brazilieni

Elveția n-are de ce să se teamă. Istoria spune că singura lor confruntare directă cu Brazilia la un turneu final a avut loc la Cupa Mondială din 1950, ținută chiar în Brazilia, unde gazdele au scos doar un 2-2.

De atunci, s-au mai jucat doar două amicale, în 2006 și-n 2013, ambele câștigate la limită de sud-americani: 2-1 și 1-0.

Echipele din America de Sud n-au pornit bine la acest Mondial. Uruguay s-a chinuit până în prelungiri ca să bată Egiptul, Peru a pierdut în fața Danemarcei, iar Argentina a oferit „bomba”, împiedicându-se de Islanda.

Brazilia vrea să-și spele și imaginea, dar să se revanșeze și pentru colegele de pe continent.

Neymar și-a schimbat freza


CITEȘTE ȘI:

Topul gafelor comentatorilor TVR la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Cea mai recentă, la Franța – Australia. Știre în permanentă actualizare!!!

Patrick Posipal, nepotul singurului campion mondial cu origini românești, Josef Posipal. ”Sunt mândru de bunicul meu”

Citește mai multe despre Brazilia, Campionatul Mondial, Elveția și revanșă pe Libertatea.

Comentarii