Mergi direct la conținut »
Bulgarii au nominalizat-o pe Simona Halep în topul celor mai buni sportivi din Balcani
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Bulgarii au nominalizat-o pe Simona Halep în topul celor mai buni sportivi din Balcani

Bulgarii au nominalizat-o pe Simona Halep în topul celor mai buni sportivi din Balcani

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ocupat locul al patrulea în ancheta realizată de agenția bulgară de știri BTA pentru desemnarea celor mai buni sportivi din Balcani în 2015.

Halep, numărul doi mondial și victorioasă în turneele de la Shenzhen, Dubai și Indian Wells în 2015, a acumulat 32 de puncte, victoria la cea de-a 43-a ediție a anchetei revenindu-i sârbului Novak Djokovic, numărul unul mondial ATP, cu 90 puncte. Pe locul al doilea s-a clasat gimnastul grec Eleftherios Petrounias, campionul european și mondial la inele, cu 45 puncte, iar al treilea a fost atletul bosniac Amel Tuka, medaliat cu aur pe 800 m la Jocurile Europene de la Baku și cu bronz la Mondiale, 37 puncte.

Djokovic și-a adjudecat trofeul de cel mai bun sportiv al Balcanilor pentru al cincilea an consecutiv, egalând performanța atletei bulgare Stefka Kostadinova (înălțime), care a câștigat în 1985, 1987, 1995, 1996 și 1997.

La ediția din 2014 a anchetei, Halep a ocupat locul al treilea.

La ancheta organizată de BTA au participat 10 agenții naționale de știri din regiune, ANA-MPA (Grecia), AA (Turcia), TANJUG (Serbia), MINA (Muntenegru), MIA (Macedonia), HINA (Croația), FENA (Bosnia-Herțegovina), ALBPRESS (Albania) și AGERPRES.

Iată topul primilor zece sportivi care au primit puncte în cadrul anchetei:
1. Novak Djokovic (tenis/Serbia) 90 puncte
2. Eleftherios Petrounias (gimnastică artistică/Grecia) 45
3. Amel Tuka (atletism/Bosnia-Herțegovina) 37
4. Simona Halep (tenis/România) 32
5. Taha Akgul (lupte/Turcia) 30
6. Stanilia Stamenova (kaiac-canoe/Bulgaria) 28
7. Riza Kayaalp (lupte/Turcia) 26
8. Sandra Perkovic (atletism/Croația) 24
9. Ivan Rakitic (fotbal/Croația) 20
10. Daniel Asenov (box/Bulgaria) 18

Sursa. AGERPRES

Close
Închide
  Close