Valtteri Bottas (Williams):  „Mulţumesc echipei pentru maşina pusă la dispoziţie. A fost o cursă bună. Regret ce s-a întâmplat cu Massa. „

Daniel Riciardo (Red Bull): „Sunt fericit că am terminat pe podium. A fost o bătălie foarte tare cu Button”

———————-

UPDATE 17.31/Lewis Hamilton câştigă Marele Premiu de casă de la Silverstone şi se apropie la 4 secunde în clasamentul general faţă de Nico Rosberg, profitând de faptul că germanul a abandonat.

Turul 52 Hamilton a fost avertizat să aibă grijă la locul unde a ieşit Maldonado, deoarece acolo există câteva scurgeri de ulei.

Turul 51 Ceva arde pe maşina lui Vettel.

Turul 50 Button câştigă mai mult de o secundă pe tur faţă de Ricciardo, dar mai are 3,8 secunde de recuperat.

Turul 49 Rosberg a dat primele interviuri şi a spus că problemele au început în turul 20, iar mecanicii de la Mercedes nu au putut face nimic.

Turul 48 Vettel îl depăşeşte în sfârşit pe Alonso pe interior, după ce cele două maşini au mers în paralel şi urcă pe locul 5. Germanul se distanţează uşor  de spaniol.

Turul 47 Vettel îl presează în continuare pe Alonso, deocamdată fără succes. Germanul îl depăşeşte în primă instanţă, dar spaniolul revine.

Turul 46 Vettel este la 4 zecimi de secundă în spatele lui Alonso.

Turul 45 Diferenţa dintre Alonso şi Magnussen este de 1,6 secunde.

Turul 44 Lui Magnussen i se cere să se apropie de piloţii din faţa sa. El are de recuperat mai puţin de două secunde faţă de Alonso.

Turul 43 Vettel se plânge că Alonso îl blochează în tentative de depăşire. Spaniolul este din nou penalizat.

Turul 42 Bătălia Alonso şi Vettel este din ce în ce mai fierbinte. Diferenţa dintre cei doi este de sub 0,5 secunde.

Turul 41 Lui Button i se cere să-l atace pe Alonso. Liderul Hamilton intră la standuri, a schimbat pneurile hard tot cu unele asemănătoare şi rămâne pe primul loc.

Turul 40 Alonso se află sub 5 secunde în spatele lui Button. Magnussen pierde contactul cu Alonso şi Vettel, ajungând la peste două secunde în spatele lui Alonso. Între acesta şi Vettel a scăzut la mai puţin de 3 zecimi de secundă. Hamilton este anunţat că pneurile arată foarte bine şi trebuie să tragă tare în continuare.

Turul 39 Suttil are probleme cu frânele. Vettel s-a plans că a fost nevoit să-l evite pe Alonso, pentru a evita un acroşaj. Magnussen intră şi el în lupta pentru locul 5, alături de Alonso şi Vettel.

Turul 38 Duelul dintre Alonso şi Vettel i-a permis lui Magnussen să se apropie.

Turul 37 Vettel l-a depăsit în prima instant pe Alonso, dar spaniolul revine. Diferenţa dintre cei doi este de 3 zecimi de secundă.

Turul 36 Alonso are de recuperate 3,4 zecimi faţă de Button.

Turul 35 Alonso îl depăşeşte pe Vettel  şi trece pe locul 5. Bottas se află la 41 de secunde în spatele lui Hamilton. Magnussen încearcă şi el să profite de problemele lui Vettel.

Turul 34 Bottas îl depăşeşte pe Vettel şi urcă pe locul 2. Vettel intră la boxe şi cade pe locul 5, în faţa lui Alonso.

Turul 33 Lui Bottas i se transmite de la boxe să stea liniştit, deoarece Vettel trebuie să mai intre o data la standuri.

Turul 32 Vettel profit de intrarea la boxe a lui Bottas şi trece pe locul 2. Hamilton are 41 de secunde în faţa lui Vettel.

Turul 29 ABANDON pentru Rosberg. Hamilton îl depăşeşte pe Rosberg şi este noul lider al cursei. Germanul cere echipei să-l încetinească dacă este nevoie, dar să termine cursa. Rosberg abandonează pentru prima ară în acest sezon., după ce a avut o problemă la cutia de viteze. Germanul nu a putut schimba treptele în cutie.

Turul 28 Alonso îl depăşeşte pe Hulkenberg şi urcă pe locul 8. Diferenţa dintre Rosberg şi Hamilton scade la 2,2 secunde.

Turul 27 Diferenţa dintre Rosberg şi Hamilton este de sub 4 secunde şi jumătate în acest moment. Hamilton stabileşte cel mai rapid tur 1:37.176.

Turul 26 Vettel îl depăşeşte pe Magnussen şi urcă pe locul 6. Alonso intră la boxe şi cade pe locul 9, deoarece a avut de ispăşit şi cele 5 secunde de penalizare.

Turul 25 Hamilton intră la boxe şi pierde prima poziţia în favoarea lui Rosberg, care revine la conducerea cursei. Diferenţa dintre cei ndoi este de 5,6 secunde.

Turul 24 Hamilton va intra la boxe. Alonso îl atacă pe Button pe interior. Spaniolul este mai rapid în ultimele tururi. Diferenţa dintre Hamilton şi Rosberg a mai scăzut cu o secundă, dar britanicul este foarte departe în continuare de colegul său.

Turul 23 Diferenţa dintre Button şi Alonso este de 5 zecimi de secundă.

Turul 21 Continuă lupta dintre Button şi Alonso pentru locul 4. Ricciardo îl depăşeşte pe Hulkenberg şi urcă pe poziţia a opta. Hamilton are 15 secunde şi jumătate în faţa lui Rosberg.

Turul 20 Între Button şi Alonso diferenţa este de mai mult de 3 zecimi. Rosberg anunţă problem la cutia de viteze la retrogradarea treptelor.

Turul 19 Rosberg intră la boxe şi Hamilton devine noul lider al cursei.

Turul 18 Hamilton se apropie la 2,3 secunde de Rosberg.

Turul 17 Bottas trece de Button şi urcă pe locul 3. Între Rosberg şi Hamilton diferenţa este de 2,823 secunde. Lui Rosberg i se transmite că este cel mai rapid, în timp ce Hamilton este rugat să+l preseze pe german.

Turul 16 Incidentul dintre Maldonado şi Gutierrez va fi investigat după cursă.

Turul 15 Bătălie pentru locul 5 între Magnussen şi Alonso. Rosberg primeşte acceptul din partea echipei să mai facă un tur cu actualele anvelope, dacă sunt bune.

Turul 14 Bottas trece de Magnussen şi urcă pe locul 4. Între Rosberg şi Hamiulton diferenţa este de 4,1 secunde.

Turul 13 Magnussen, Bottas şi Alonso luptă pentru locul 4. Penalizarea Stop&Go pentru Alonso îl scoate din lupta pentru locurile fruntaşe. Spaniolul nu a stat regulamentar pe linia de start.

Turul 12 Rosberg are 4,8 secunde în faţa lui Hamilton.

Turul 11 Vettel intră la standuri şi coboară pe locul 11.

Turul 10 Gutierrez (Sauber) iese în decor după ciocnirea cu Maldonado (Lotus). Maşina lui Gutierrez iese câţiva metri de pe pistă.

Turul 9 Hulkenberg, Ricciardo şi Kvyat se luptă pentru locul 7. Alonso şi Ricciardo îl depăşesc pe Hulkenberg.

Turul 8 Alonso îl atacă pe Hulkenberg. În spate, Ricciardo şi Kvyat sunt foarte aproape.

Turul 7 Alonso îl depăşeşte pe Ricciardo şi urcă pe locul 8, în spatele lui Hulkenberg.

Turul 6 Alonso a trecut în faţa lui Kvyat şi urcă pe locul 8.

Turul 5 Bottas îl depăşeşte pe Hulkenberg şi urcă pe locul 6. Între Rosberg şi Hamilton sunt 5 secunde diferenţă.

Turul 4 Hamilton îl depăşeşte pe Button şi urcă pe locul 2.

Turul 3 Safety Carul se retrage şi avem steag verde. Rosberg se deteaşează de ceilalţi piloţi. Hamilton îl depăşeşte pe Magnussen. Rosberg stabileşte cel mai rapid tur: 1.38.609.

UPDATE 16.05/ Restart. Maşinile se aşează în spatele Safety Car-ului.

UPDATE 16.02/Kimi Raikkonen a parasite spitalul circuitului, fără ca glezna să fie ruptă.

UPDATE 15.52/OFICIAL: Cursa va fi reluată la ora 16.05, cu maşinile în spatele Safety Carului.

UPDATE 15.45/Cursa va fi reluată la ora 16. 03. Se aşteaptă ploaia în jurul orei 19.00. Actorul Jude Law este prezent la cursă.

UPDATE 15.30/Alonso a schimbat pneurile de compoziţie hard cu cele medium, în timp ce Grosjean şi Perez au făcut invers. Raikkonen este la spitalul circuitului, iar un reprezentant al echipei Ferrari a spus că finlandezul se simte bine. Are dureri la gleznă, nu la genunchi, aşa cum s-a crezut iniţial. Organizatorii încearcă să repare gardul de protecţie distrus de maşina lui Raikkonen. Chilton a fost penalizat cu un drive through, pentru că a intrat pe linia boxelor după ce cursa a fost oprită.

Turul 2 Maşinile au revenit la start şi mecanicii le pregătesc epentru restart. Cursa va fi reluată sub Safety Car.

Turul 1 Rosberg pleacă foarte bine în cursă. Button a urcat pe locul 2, urmat de Magnussen şi Hamilton. Vettel coboară pe locul 5. Maşinile vor reveni la boxe şi vom avea restart, deoarece s-a arărat steagul roşu. Raikkonen a scăpat maşina de sub control, după ce a muşcat dintr-un vibrator pe o linie dreaptă, a revenit pe pistă şi Massa l-a lovit pe pilotul finlandez. Raikkonen, Massa, Kobayashi şi Perez abandonează.

Lewis Hamilton va pleca abia de pe locul şase în Marele Premiu al Marii Britanii, programat astăzi de la ora 15.00 (LIVE TEXT pe SportNews.ro).

Nico Rosberg a obţinut cel mai bun timp al calificării cu 1:35.766. L-a urmat Sebastian Vettel, de la Red Bull Racing-Renault, cu 1:37.386, în timp ce Jenson Button, de la McLaren-Mercedes, cu 1:38.200. Nico Hulkenberg (Force India) va pleca din poziţia a 4-a. Coechipierul lui Button, Kevin Magnussen, va pleca de pe locul cinci. Surpriza a venit din partea lui Lewis Hamilton de la Mercedes. Britanicul a fost printre cei mai buni în antrenamente, dar în calificări a obţinut doar locul şase, deoarece a renunţat la ultimul tur, în condiţiile în care era lider în calificări. Dezamăgirile au fost piloţii de la Ferrai şi Williams, deoarece ploaia le-a stricat strategiile cu care au plecat de la boxe. Aceştia vor pleca de pe locurile 17, 18, 19 şi 20!

Rezultate calificări:

1. Nico Rosberg
2. Sebastian Vettel
3. Jenson Button
4. Nico Hulkenberg
5. Kevin Magnussen
6. Lewis Hamilton
7. Sergio Perez
8. Daniel Ricciardo
9. Daniil Kvyat
10. Jean-Eric Vergne
11. Rromain Grosjean
12. Jules Bianchi
13. Max Chilton
14. Esteban Gutierrez
15. Pastor Maldonado
16. Adrian Sutil
17. Valtteri Bottas
18. Felipe Massa
19. Ferando Alonso
20. Kimi Raikkonen
21. Marcus Ericsson
22. Kamui Kobayashi

 

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’
Playtech.ro
BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’
Mărturia mamei din Constanța care a născut singură, în curtea casei, apoi a încercat să scape de prunc: "Am decis să mint. Asta este!"
Observatornews.ro
Mărturia mamei din Constanța care a născut singură, în curtea casei, apoi a încercat să scape de prunc: "Am decis să mint. Asta este!"
Horoscop 26 septembrie 2021. Capricornii au ocazia să-și simplifice viața pentru a se bucura de ceea ce merge bine
HOROSCOP
Horoscop 26 septembrie 2021. Capricornii au ocazia să-și simplifice viața pentru a se bucura de ceea ce merge bine
Magazine goale, benzinării închise și o explozie a prețurilor la energie: Marea Britanie se pregătește de o iarnă extrem de dură. Cât va dura criza
Știrileprotv.ro
Magazine goale, benzinării închise și o explozie a prețurilor la energie: Marea Britanie se pregătește de o iarnă extrem de dură. Cât va dura criza
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți
PUBLICITATE
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți
Urmărește cel mai nou VIDEO