Mergi direct la conținut »
Campania de transferuri a echipei de polo Steaua pentru sezonul 2018-2019
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Campania de transferuri a echipei de polo Steaua pentru sezonul 2018-2019

Campania de transferuri a echipei de polo Steaua pentru sezonul 2018-2019

Campania de transferuri a echipei de polo Steaua pentru sezonul 2018-2019. A fost realizată o campanie substanțială de achiziții. Croatul Jerko Marinici vine de la Jadran, una dintre cele mai bune echipe europene. El este medaliat cu bronz la Campionatul European de juniori din 2009, dar și campion mondial de juniori în 2010. Pe vremea când evolua la Mornar, a fost declarat de două ori la rând cel mai bun poloist al sezonului, la această echipă.

Un coleg nou în bazinul din Ghencea este internaționalul rus Nikita Derevankin. Acesta vine de la Dinamo Moscova, fiind proaspăt câștigător al Cupei Rusiei.

La echipă a sosit și internaționalul grec Marios Kapotsis, de două ori campion cu Olympiacos Pireu, cu aceeași echipă cucerind în două situații Cupa Greciei. Ultima echipă la care acesta a evoluat a fost Vougliameni, iar ca titular pe postul de extremă a jucat, cu Grecia, finala Jocurilor Mediteraneene în acest an.

Poate cel mai sonor transfer de peste hotare este cel al lui Uros Cuckcovici, care vine de la puternica echipă maghiară Eger. Campion și câștigător al Cupei Ungariei, Cuckovici a fost prezent la primul meci al Stelei în Liga Campionilor, anul trecut, însă din postura de adversar. Uros a fost titular în naționala Muntenegrului, la ultima ediție olimpică, la Rio de Janeiro, când ex-iugoslavii au fost foarte aproape de o medalie, clasându-se pe locul al patrulea.

Din campionatul național, Steaua s-a întărit cu trei jucători de la Dinamo; Andrei Prioteasca, Tudor Fulea și portarul Marius Țic. De la CSM Digi Oradea a sosit Szabo Istvan, și el un poloist deja consacrat.

Steaua va participa pentru al doilea sezon consecutiv în Liga Campionilor, obiectivele interne rămânând neschimbate: cucerirea eventului (campionat și Cupa României).

Citiți și Ioana Hudiță, prima antrenoare de yoga angajată de un club din România. Cum a ajuns să lucreze cu poloiștii de la Steaua

Close
Închide
  Close