ACTUALIZARE 18 august. România pierdut finala cu Cehia, scor 1-4. Au marcat Ionuț Andrei Nemitanu (34), respectiv Koudelka Jan (2, 32), Paděra Ondřej (7, 35).

România încheie pe locul 2 Campionatul European din Ucraina. În finala cu Cehia, începută pe o ploaie torențială, ai noștri au ratat o sumedenie de ocazii, iar adversarii, campioni mondiali en-titre, au profitat la maximum de șansele pe care și le-au creat.

La Kiev, România a învins Anglia, Spania, Muntenegru și campioana din 2016, Kazakhstan.

România își îmbunătățește palmaresul: 6 titluri europene, un loc 2 si un loc 4, din participarea la cele 9 ediții desfășurate până în prezent.

Atacantul român Dragan Paulevici a fost desemnat de organizatorii de la Federația Europeană, EMF, drept „cel mai bun jucător” al turneului.

Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO

Prin performanța de la Kiev, naționala României si-a asigurat participarea la Campionatul Mondial din Australia și la Nessma Continental Cup din Tunisia, competiție nou înființată, similară Cupei Confederațiilor la fotbal.

ACTUALIZARE 18 august. România va juca în finală cu Cehia, diseară de la ora 22:00, în direct la PRO X. Cehia a zdrobit Anglia, 5-0, în semifinale.

ACTUALIZARE 18 august. România – Kazahstan 5-3, d.l.d, în semifinale. La finalul celor 40 de minute de joc scorul a fost egal, 2-2. Au marcat: Claudiu Vlad (18), Ioan Mircea Popa (35) / Khassenov Azamat (9), Darabayev Dastan (40). Calificarea în finală s-a decis la lovituri de departajare.

Aproape jumătate din țările UE sunt afectate de secetă: „Situația este critică”. Iar prognoza pentru august și septembrie adaugă noi îngrijorări
Recomandări
Aproape jumătate din țările UE sunt afectate de secetă: „Situația este critică”. Iar prognoza pentru august și septembrie adaugă noi îngrijorări

ACTUALIZARE 18 august. Tricolorii sunt la teren. România – Kazahstan, semifinala CE de minifotbal, începe la 15.45 (Pro X).

ACTUALIZARE 18 august. Azi, de la 15.15, tricolorii vor juca pentru un loc în finală contra Kazahstanului.

ACTUALIZARE 17 august. România a învins Muntenegru, scor 2-0, în sferturi. Un autogol și reușita lui Chirică au fost decisive.

ACTUALIZARE 16 august. România a învins Spania, 1-0 cu un gol cu câlcâiul, a câștigat grupa B, și va juca în sferturi, vineri, de la 18.45, cu Muntenegru.

Clasament final grupa B
1. România 12 puncte
2. Anglia 7 puncte (10-7)
3. Spania 7 puncte (8-5)
4. Israel 3 puncte
5. Austria 0 puncte
 
Program sferturi de finală, astăzi, 17.08.2018
Ora 18:45 România – Muntenegru
Ora 20:00 Ucraina – Anglia
Ora 21:15 Bosnia – Cehia
Ora 22:30 Serbia – Kazakhstan

Naționala regină a Europei în 6 ediții din 8 disputate până în prezent a câștigat și ultimul joc din grupa B a Campionatului European din Ucraina, 1-0 cu Spania. Tricolorii merg în sferturile de finală cu maxim de puncte, fiind singurii de la EURO care reușesc această performanță. Vineri de la ora 18:45, jucăm cu Muntenegru pentru un loc în semifinalele competiției.

La fotbal este greu să ne imaginăm calificarea dintr-o grupă cu Spania și Anglia, dar la minifotbal noi suntem favoriții hârtiei. Favoriți care și-au confirmat acest statut în grupa B a Europeanului din Ucraina. Ai noștri au plecat perfect, 2-0 cu Austria, au continuat la fel cu Anglia, 4-2, și cu Israel, 2-0, iar joi seara și-au asigurat câștigarea grupei după 1-0 cu Spania.

Meciul cu ibericii era unul în care ambele echipe aveau nevoie de o remiză pentru a-și atinge obiectivul. România, să câștige grupa, Spania să se califice în sferturi. Dar, România nu joacă la egal, România joacă să câștige în fața oricărui adversar. Tradiția ne obligă, cele 6 steluțe din piept au venit urmând această mentalitate. Mesajul staff-ului tehnic și al conducerii a fost clar: jucăm la victorie, jucăm să demonstrăm cine suntem.

INTERVIU. Cât de mare este riscul reizbucnirii unui război în Balcani. Expert: Serbia joacă la două capete, iar Rusia se folosește de Kosovo și Bosnia pentru a diviza UE
Recomandări
INTERVIU. Cât de mare este riscul reizbucnirii unui război în Balcani. Expert: Serbia joacă la două capete, iar Rusia se folosește de Kosovo și Bosnia pentru a diviza UE

Partida s-a jucat pe contre, fiind una animată, cu faze la ambele porți. România a controlat ostilitățile, încurajată din tribune, pe lângă galeria obișnuită formată din suporteri care au făcut deplasarea cu echipa, și de componenții echipei Angliei. Băieții din Albion așteptau o victorie a tricolorilor pentru a se califica în dauna Spaniei. Golul a venit în cele din urmă în minutul 25, atunci când Sebastian Vasile a inventat o bijuterie, reluare cu călcâiul care i-a lăsat fără replică pe portarul și fundașii adverși. Spania a luptat să revină, dar scenariul din 2016 din Ungaria, când ne-au egalat în minutul 5 de prelungiri și s-au calificat alături de noi din grupă, nu s-a mai repetat. Ibericii au avut o singură șansă mare de egalare, dar mingea a lovit bara dintr-un unghi destul de dificil.
Tricolorii au fost aplaudați la scenă deschisă la final, fiind singura echipă calificată în sferturi cu maxim de puncte, 12. Englezii au așteptat ca ai noștri să părăsească terenul, le-au mulțumit și i-au aplaudat pentru fair-play-ul de care au dat dovadă. La un turneu final de Campionat European, România a învins Spania și a calificat Anglia mai departe… Am simțit aseară că am câștigat respectul tuturor. Fotbalistic îl aveam deja, acum îl avem din toate punctele de vedere pentru că am jucat numai la victorie, fără să ne intereseze alte calcule.
Mai mult, faptul că am câștigat grupa B, ne-a adus un adversar dificil în sferturi. Poate, adversarul pe care ni-l doream cel mai puțin din grupa A. Muntenegru a pierdut clar cu Ucraina, scor 0-5, astfel că vom juca împotriva lor. Țara gazdă, Ucraina, a câștigat grupa A, grație rezultatului direct și va juca împotriva Angliei în sferturi. În grupa C, favoritele Bosnia și Kazkhstan au remizat în meci direct și s-au calificat ambele în sferturi. Grupa D a fost cea mai încinsă. Serbia a trecut de Azerbaidjan, așa că Ungaria și Cehia au fost nevoite să se lupte în meci direct pentru celălalt loc calificant. A rezultat un meci superb, disputat până la ultima picătură de energie. Campioana mondială, Cehia, a revenit de două ori pe tabelă, la 1-1 și 2-2, ultimul gol cu 2 minute înainte de final. Remiza a fost suficientă să-i califice pe cehi și să-i trimită pe maghiari acasă. Bronzul de la Europeanul de anul trecut a fost dej eliminat, fiind prima surpriză mare a competiției de la Kiev.
România – Spania 1-0 (0-0)
A marcat: Sebastian Vasile (min. 25)
România: Amarinei – Popa, Radu, S. Vasile, Burciu, Vincene, Tănase, C. Vlad, Paulevici, Stelea, Chirică, Stupu și Nemițanu. Rezerve: Matache și Alecu.
Antrenor: Marius Mitu  Antrenor secund: Mihai Mihalache
Manager: Dan Ștefan Cojocaru

Ce a pățit o profesoară din Rusia care a spus: „Poți avea opinii diferite despre un film sau o carte. Dar cum să avem opinii diferite despre moartea oamenilor?”
Recomandări
Ce a pățit o profesoară din Rusia care a spus: „Poți avea opinii diferite despre un film sau o carte. Dar cum să avem opinii diferite despre moartea oamenilor?”

ACTUALIZARE 14 august. România – Israel 2-0. Tricolorii dispută, joi, ultimul meci din grupă, contra Spaniei (22,00).

ACTUALIZARE 13 august. România evoluează azi, de la ora 22.00, cu Anglia.

România își continuă parcursul bun de la Campionatul European din Ucraina. După victoria cu 2-0 din primul joc cu Austria, elevii lui Marius Mitu au învins și Anglia cu 4-2 și s-au instalat confortabil pe primul loc în grupa B. Diseară e programat un duel foarte dificil cu Israel.

Cea mai titrată națională din istoria minifotbalului european, cu 6 steluțe în piept, România, prinde viteză la ediția a noua a Campionatului European, organizată în acest an la Kiev în Ucraina. Tricolorii au trecut la debut de Austria, scor 2-0, iar luni seara au ajuns la 6 puncte în cont în grupa B, după 4-2 cu Anglia. Cuvântul „revanșă” nu a fost luat în calcul de jucători, acesta fiind mesajul transmis înainte de meci de antrenorul Marius Mitu. Dar România, putem spune, că și-a reechilibrat palmaresul cu Anglia după acel nefericit 2-3 din 2016 din Ungaria, rezultat care ne-a eliminat din optimile de finală. 

 
Despre Anglia se știa că este o echipă solidă, masivă, cu jucători care pun „osul” la minge, așa cum se spune. Mai puțin dotați tehnic dar luptători, iar aceste careacteristici le-au adus un egal cu Spania în primul meci, scor 2-2. Ai noștri au abordat însă cu maximă seriozitate partida. ”Dacă jucăm cu cel puțin aceeași dorință ca a adversarilor, nu vom avea probleme”, spunea Marius Mitu înainte de turneu și vorbele s-au dovedit adevărate. Românii au stat sus în startul de meci și i-au forțat pe englezi să greșească. O dată și Sebi Vasile, marcator și cu Austria, a făcut 1-0, a doua oară și debutantul la un turneu final, Andrei Nemițanu, a dublat avantajul după numai 10 minute de joc. 
 
Tricolorii nu au scăzut turația nici la începutul reprizei a doua și scorul a căpătat proporții după reușitele lui Răzvan Radu, căpitanul naționalei în meciul cu cei din Albion, și un alt debutant, Florin Stelea. Acesta a dat dovadă de inteligență la faza golului de 4-0, surprinzându-l pe portarul advers cu un șut la colțul scurt când toată lumea se aștepta la o pasă în fața porții. Elevii lui Marius Mitu au scăzut ritmul în ultimele 10 minute, încercând să conserve avantajul clar. O greșeală individuală și un șut frumos al englezilor, cel din urmă la ultima fază a meciului, au făcut ca tabela să arate scorul de 4-2 la final. Era bine să fi avut zero în dreptul golurilor primite după două jocuri dar poate că aceste reușite ale adversarilor le vor prinde bine tricolorilor pentru următoarele două jocuri, sporind atenția. O veste bună a reprezentant-o și revenirea lui Ionuț Alecu. Acesta a suferit o accidentare urâtă în meciul cu Austria dupăm intervenția întârziată a portarului advers, dar a putut sta pe bancă aseară.
 
România joacă din nou diseară, la Hydropark Sports Center din Kiev, tot de la ora 22:00, în direct pe PRO X, contra celor din Israel. Din ce am văzut aseară la meciul Spania – Israel, meci ce a închis ziua a doua de competiții la EURO, Israelul este o echipă mai bună ca Austria și Anglia. Israel a dominat Spania, locul 4 la ultimul Campionat Mondial, dar a ratat destul de mult, iar asta i-a costat pentru că ibericii au punctat o dată în minutul 35 și s-au ales cu cele 3 puncte. Israelul își va juca ultima șansă în fața tricolorilor iar asta ar trebui să ne pună în gardă.
 
Din analiza adversarilor de la EURO 2018 care au jucat ieri la Hydropark, Cehia pare în continuare o echipă extrem de solidă. A fost condusă de Azerbaidjan până cu două minute înainte de final dar a marcat în minutele 39 și 41 și a întors scorul. Muntenegru pare de asemenea o echipă bună, reușind un 2-0 cu Italia, echipă ce învinsese clar gazda Ucraina în prima zi de competiție.
 
România – Anglia 4-2 (la pauză: 2-0)
Goluri: Sebi Vasile, Andrei Nemițanu, Răzvan Radu și Florin Stelea / Butt și Griffin
România: Amarinei – R. Radu, Chirică, Popa, Tănase, S. Vasile, Burciu, Vincene, Nemițanu, Stelea, C. Vlad, Stupu, Paulevici.
Antrenor: Marius Mitu  Antrenor secund: Mihai Mihalache
Manager: Dan Ștefan Cojocaru

Clasament grupa B

1. România 6 puncte
2. Spania 4 puncte
3. Anglia 1 punct
4. Israel 0 puncte
5. Austria 0 puncte

ACTUALIZARE 12 august. România a debutat cu o victorie, 2-0 cu Austria.

România, campioana Europei în 6 rânduri (2010-2015), a câștigat meciul de debut la Campionatul European din Ucraina, competiție ce are loc în perioada 12-18 august în capitala Kiev. Elevii lui Marius Mitu și Mihai Mihalache s-au impus cu scorul de 2-0 în fața Austriei după un meci dificil, controlat însă în marea lui majoritate de tricolori.

După un stagiu de pregătire de 4 zile la Centrul Național de Fotbal de la Buftea și două meciuri amicale cu Bulgaria, 2-2 și 6-4, echipa națională de minifotbal a României, cea mai titrată echipă națională din istoria minifotbalului european, a ajuns sâmbătă la Kiev. Aici au loc jocurile ediției a noua a Campionatului European de Minifotbal, pe superba bază sportivă din Hydropark Sports Center, una dintre cele mai frumoase locații în care a avut loc Europeanul până în acest moment. Acesta adună la start 20 de echipe de pe întreg continentul, dintre care cele mai bune 8 echipe vor obține calificarea și la Campionatul Mondial din Australia din octombrie 2019.

Jocurile au debutat duminică la prânz iar primele dintre ele au confirmat calculele hârtiei. Kazakhstanul, campioana Europei din 2016, a învins Albania, Bosnia a trecut de Irlanda, Slovacia a învins Belgia iar campioana mondială Cehia, a spulberat Turcia. Seara a avut loc și festivitatea de deschidere, una la care a fost prezent, ca invitat de seamă, fostul campion mondial la box, categoria supergrea, Vytaly Klitschko.

În grupa României, Spania și Anglia au terminat la egalitate, 2-2, rezultat care la prima vedere este unul pe placul nostru.

Mai rămânea de rezolvat problema meciului cu Austria, un adversar destul de necunoscut echipei noastre, deoarece nu a participat nici la Campionatul European de anul trecut din Cehia, nici la Campionatul Mondial din Tunisia.

Avantajul ni l-am creat repede printr-un gol de la distanță reușit de căpitanul în premieră al naționalei, Mircea „Ciucă” Popa, cel mai experimentat jucător din lot, cu 6 prezențe la Europene și 4 titluri continentale la activ. Trasorul lui Ciucă în poarta austriecilor a reamintit puțin de celebrul său „supersonic” de anul trecut din Cehia, prin care România a eliminat Franța în sferturile competiției. Austriecii au preferat să se apere în marea majoritate a timpului, încercând timid pe contraatac să pună în pericol poarta lui Matache, fost portar la Dinamo în Liga 1 și debutant la naționala de minifotbal într-un meci oficial la 36 de ani. Sebastian Vasile a ratat o șansă rarisimă de gol în prima parte, șansă care putea aduce liniștea în tabăra noastră încă de la pauză. Au mai urmat câteva ratări importante la poarta austriecilor, care au demonstrat că minifotbalul a progresat mult în ultimii ani și nu mai există victorii „facile” pentru favorite.

Liniștea în tabăra tricolorilor a fost adusă la jumătatea reprizei a doua de același Sebastian Vasile care a finalizat cu mult calm un contraatac rapid al României. Austriecii au părut că nu mai au forța să accelereze în actul secund iar Matache a putut astfel să bifeze un debut fără gol primit. Un debut fericit de asemenea pentru cuplul de antrenori Mitu-Mihalache, dar și pentru Nemițanu, Stelea, Alecu sau Stupu. Alecu, din păcate, nu s-a putut bucura foarte mult de victorie din cauza faptul că a suferit o accidentare destul de urâtă la gleznă după intrarea întârziată a portarului advers.

România ocupă primul loc în grupa B a EURO 2018 și așteaptă încrezătoare acum meciul de luni, de asemenea la ora 22:00 și în direct pe PRO X, contra naționalei Angliei.

02 Delegatia Romaniei la festivitatea de deschidereIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

România – Austria 2-0 (la pauză 1-0)

Goluri: Mircea Popa (min. 3) și Sebastian Vasile (min. 30).

Cartonașe galbene: C. Vlad și Paulevici.

România: Matache – Popa, Tănase, Burciu, R. Radu, Paulevici, S. Vasile, Vincene, C. Vlad, Chirică, Alecu, Nemițanu, Stupu și Stelea.

Antrenor: Marius Mitu Antrenor secund: Mihai Mihalache

Manager general: Dan Ștefan Cojocaru

România – Austria 2-0 (la pauză 1-0)
Goluri: Mircea Popa (min. 3) și Sebastian Vasile (min. 30).
Cartonașe galbene: C. Vlad și Paulevici.
România: Matache – Popa, Tănase, Burciu, R. Radu, Paulevici, S. Vasile, Vincene, C. Vlad, Chirică, Alecu, Nemițanu, Stupu și Stelea.
Antrenor: Marius Mitu Antrenor secund: Mihai Mihalache
Manager general: Dan Ștefan Cojocaru

ACTUALIZARE 11 august. Românii au ajuns la Kiev.

ACTUALIZARE 7 august. Echipa națională de minifotbal a României a disputat ultimele jocuri de verificare înaintea participării la Campionatul European din Ucraina, Kiev, 12-18 august. Elevii lui Marius Mitu s-au deplasat la Sofia, în Bulgaria, pentru două meciuri amicale cu vecinii de la sud. Bilanțul a fost de o victorie și un rezultat de egalitate, urmat de victorie la executarea loviturilor de la 7 metri.

Antrenorul Marius Mitu a sunat adunarea marți seara la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Acolo, tricolorii s-au pregătit până vineri, având două ședințe de antrenament pe zi. Sâmbătă dimineața s-a făcut deplasarea la Sofia pentru cele două jocuri de verificare cu Bulgaria, echipă calificată de asemenea la Campionatul European din Ucraina. Cele două jocuri au reprezentat returul dublei din luna mai de la Mamaia, dublă câștigată de România cu scorul de 3-0, respectiv 3-1.

Tricolorii au inaugurat la Sofia și noile echipamente de joc, oferite de partenerul tehnic al Federației de Minifotbal din România, Givova prin Fortuna Sports. Cele trei variante de echipament sunt: galben, roșu cu galben, respectiv albastru. Contra Bulgariei, tricolorii au evoluat în echipamentul albastru complet.

În primul joc, disputat sâmbătă seara, Mircea Popa „Ciucă” a deschis scorul pentru România din lovitură liberă în minutul 8. Vecinii de la sud au revenit însă și au marcat de două ori, în minutele 13 și 15, iar scorul pauzei a rămas 2-1. Elevii lui Marius Mitu au lovit de două ori barele porții adverse, iar golul egalizator a venit în cele din urmă în minutul 38, semnat de Robert Dragan Paulevici, jucătorul echipei campioane, MAV Sports Timișoara. S-a trecut la executarea loviturilor de la 7 metri pentru a pregăti cât mai atent posibilitatea unui scenariu asemănător la EURO. Românii au marcat de 3 ori, bulgarii de numai două ori și astfel România s-a impus cu scorul de 5-4.

Bulgaria – România 2-2 (4-5) după executarea loviturilor de la 7 metri

Goluri România: Mircea Popa și Dragan Paulevici.

România: Florin Matache – Răzvan Radu, Mircea Popa, Gabriel Tănase, Radu Burciu, Ionuț Alecu, Mircea Stupu, Dragan Paulevici, Toma Vincene, Florin Stelea, Andrei Nemițanu, Claudiu Vlad, Sebastian Vasile și Ionuț Chirică.

Antrenor: Marius Mitu.

Antrenor secund: Mihai Mihalache.

Manager general: Dan Ștefan Cojocaru.

Duminică dimineața, în cel de-al doilea joc, am asistat la un festival de goluri. România a început fantastic meciul și in minutul 10 avea deja 2-0, după golurile marcate de Claudiu Vlad și Răzvan Radu, al doilea după bara de efect a lui Burciu. 3-0 a fost scorul pauzei după golul marcat în minutul 21 de Sebastian Vasile. A fost o repriză, de 25 de minute, perfectă pentru elevii lui Marius Mitu, eficienți în atac si atenți în apărare.

Bulgarii au început in forță repriza a doua și in minutul 22 au redus din diferență. Vecinii de la sud au mai punctat o dată în minutul 38 iar acest gol a trezit orgoliul românilor. A urmat un iureș ofensiv al tricolorilor, care au punctat de încă 3 ori in minutele 41, 42 si 44, primul gol purtând semnătura aceluiași Sebi Vasile iar celelalte două fiind ale lui Dragan Paulevici.

Finalul de joc le-a aparținut bulgarilor care au mai înscris de două ori in minutele 47 si 50.

S-a încheiat acest joc de verificare cu o sarabandă de goluri, 10 in total, scor 6-4 pentru România. Tricolorii s-au întors duminică de la Sofia și vor avea liber până vineri seara la ora 18:00, atunci când este programată reunirea lotului la Iași. Acolo va avea loc și ultimul antrenament înainte de EURO, vineri la ora 21:00.

Bulgaria – România 4-6 (pauză: 0-3)

Goluri România: Claudiu Vlad, Răzvan Radu, Sebastian Vasile 2 și Dragan Paulevici 2.

România: Cosmin Amarinei – Răzvan Radu, Mircea Popa, Gabriel Tănase, Radu Burciu, Ionuț Alecu, Mircea Stupu, Dragan Paulevici, Toma Vincene, Florin Stelea, Andrei Nemițanu, Claudiu Vlad, Sebastian Vasile și Ionuț Chirică.

Antrenor: Marius Mitu.

Antrenor secund: Mihai Mihalache.

Manager general: Dan Stefan Cojocaru.

Sâmbătă dimineața, delegația României va pleca spre Kiev pentru jocurile Campionatului European din Ucraina.

Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO

Grupe, Campionat European, Ucraina, 12-18 august

Grupa A: Ucraina, Muntenegru, Slovacia, Italia și Belgia

Grupa B: România, Spania, Anglia, Israel și Austria

Grupa C: Bosnia, Kazakhstan, Bulgaria, Irlanda și Albania

Grupa D: Cehia, Ungaria, Serbia, Turcia și Azerbaidjan

Programul echipei naționale la EURO 2018

Duminică, 12.08.2018, ora 22:00

Austria – România

Luni, 13.08.2018, ora 22:00

România – Anglia

Marți, 14.08.2018, ora 22:00

Israel – România

Joi, 16.08.2018, ora 22:00

România – Spania

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală.

Vineri, 17.08.2018 – Sferturile de Finală

Sâmbătă, 18.08.2018 – Semifinalele, Finala Mică și FINALA.

ACTUALIZARE 5 august. Al doilea test din Bulgaria. 6-4 pentru tricolori!

ACTUALIZARE 4 august. Victorie după loviturile de departajare.

ACTUALIZARE 4 august. Au venit tricourile!

România, campioana Europei în șase rânduri: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015, intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru recucerirea titlului continental suprem. Antrenorul principal al echipei naționale, instalat în funcție la începutul acestui an, Marius Mitu, a convocat 15 jucători pentru turneul final al EURO 2018, turneu programat în perioada 12-18 august în Ucraina.

Lotul de jucători convocat pentru EURO 2018:

Portari:

Nr. tricou        Nume                          Data nașterii              Club minifotbal 2017-2018

28        Cosmin Amarinei                    28.02.1989                  MAV Sports Timișoara

  1        Florin Matache                       03.08.1982                  Danco PRO București

Jucători:

Nr. tricou        Nume                          Data nașterii              Club minifotbal 2017-2018

  6        Traian Ionuț Alecu                  20.08.1985                  Tanzmannschaft București

10        Radu Marian Burciu               19.08.1984                  Tanzmannschaft București

  8        Ionuț Șaron Chirică                 24.11.1993                  Danco PRO București

29        Ionuț Andrei Nemițanu           29.08.1993                  MAV Sports Timișoara

  9        Robert Dragan Paulevici         09.10.1994                  MAV Sports Timișoara

  3        Ioan Mircea Popa                   27.02.1988                  JSB Sibiu

  2        Răzvan Dumitru Radu             04.07.1984                  Tanzmannschaft București

22        Florin Dumitru Stelea             22.12.1995                  Borussia Hermannstadt Sibiu

11        Mircea Stupu                          11.02.1997                  MAV Sports Timișoara

17        Gabriel Tănase                        28.05.1981                  JSB Sibiu

  7        Sebastian Petrișor Vasile        07.11.1991                  Tanzmannschaft București

12        Toma Vincene                         25.05.1990                  Tanzmannschaft București

24        Claudiu Vlad                            02.10.1988                  JSB Sibiu

Staff tehnic echipa națională a României:

Nume                                                                                      Club sau Localitate

Dan Marius Mitu – antrenor principal                                   Old Boys București

Mihai Florian Mihalache – antrenor secund              Danco Pro București

Dan Ștefan Cojocaru – manager general                   Iași      

Cristian Lupu – manager tehnic                                 Buzău

Gheorghe Roșu – maseur                                           Buzău

Antrenorul Marius Mitu s-a decis asupra unui lot de jucători care au făcut performanță la competițiile naționale din acest an. Astfel:

 • 4 jucători: Cosmin Amarinei, Andrei Nemițanu, Robert Dragan Paulevici și Mircea Stupu au cucerit în premieră titlul de campioni ai României cu MAV Sports Timișoara la Campionatul Național de la Alba Iulia.
 • 2 jucători: Florin Matache și Ionuț Chirică au câștigat Cupa României la Sibiu cu echipa Danco Pro București.
 • 5 jucători: Traian Alecu, Radu Burciu, Răzvan Radu, Sebastian Vasile și Toma Vincene au cucerit titlul de campioni regionali sud-est cu echipa Tanzmannschaft București.
 • 3 jucători: Mircea Popa, Gabriel Tănase și Claudiu Vlad au terminat pe locul 2 la Cupa României de la Sibiu cu echipa JSB Sibiu.
 • Un jucător: Florin Stelea a cucerit Campionatul Regional Sud-Vest de la Craiova și a terminat pe locul 3 la Campionatul Național de la Alba Iulia cu echipa Borussia Hermannstadt Sibiu.

De asemenea, ca și premii individuale, s-au remarcat:

 • Andrei Nemițanu (MAV Sports Timișoara): Cel mai bun jucător al Campionatului Național de la Alba Iulia.
 • Cosmin Amarinei (MAV Sports Timișoara): Cel mai bun portar al Campionatului Național de la Alba Iulia.
 • Florin Matache (Danco Pro București): Cel mai bun portar al Cupei României de la Sibiu.
 • Florin Stelea (Borussia Hermannstadt Sibiu): Cel mai bun tânăr jucător al Campionatului Național de la Alba Iulia.

Topul prezențelor la Campionatele Europene arată în felul următor (s-au disputat 8 ediții până în prezent):

 • 6 prezențe: Ioan Mircea Popa (JSB Sibiu)
 • 5 prezențe: Radu Marian Burciu (Tanzmannschaft București)
 • 4 prezențe: Gabriel Tănase (JSB Sibiu)
 • 3 prezențe: Răzvan Dumitru Radu (Tanzmannschaft București)
 • 2 prezențe: Toma Vincene și Sebastian Vasile (ambii Tanzmannschaft București)
 • O prezență: Ionuț Șaron Chirică (Danco Pro București) și Claudiu Vlad (JSB Sibiu)
 • Debutanți: Cosmin Amarinei, Andrei Nemițanu, Mircea Stupu și Robert Dragan Paulevici (toți de la MAV Sports Timișoara), Florin Matache (Danco Pro București), Traian Alecu (Tanzmannschaft București) și Florin Stelea (Borussia Hermannstadt Sibiu)

Notă: Cosmin Amarinei și Robert Dragan Paulevici au făcut parte din lotul României la Cupa Mondială din Tunisia, octombrie 2017

Echipa națională va îmbrăca, în premieră la un turneu final, un echipament marca Givova, furnizat de Fortuna Sports, partenerul tehnic al Federației de Minifotbal din România.

Cei 15 jucători convocați s-au reunit marți seara la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, acolo unde au efectuat deja o primă ședință de antrenament, una axată pe dezmorțire și reacomodare la efort. Condițiile de pregătire sunt unele foarte bune la Buftea, tricolorii urmând să susțină aici o serie de ședințe de pregătire înaintea dublei de verificare cu Bulgaria.

O veste bună o reprezintă faptul că toți cei 15 jucători convocați de Marius Mitu au putut răspunde prezent încă de la reunire, niciunul nefiind indisponibil sau accidentat. Atmosfera la lot este una foarte bună, toți jucătorii convocați fiind dornici de performanță dar și conștienți de faptul că turneul din Ucraina va fi unul extrem de dificil și în care România are ca obiectiv accederea în fazele superioare ale competiției și menținerea în elita minifotbalului european.

Minifotbalul a progresat enorm de mult în ultimii ani, alte națiuni au venit și vin puternic din spate iar sarcina câștigării unui titlu european a devenit una infinit mai dificilă. Cu toate acestea, suntem convinși că această echipă națională are forța și valoarea necesară pentru a obține un rezultat foarte bun la Kiev.

Timp de 3 zile: miercuri, joi și vineri, echipa națională va susține câte două ședințe de pregătire pe terenul sintetic de la Buftea, urmând ca sâmbătă dimineața să plece spre Sofia pentru două jocuri amicale cu Bulgaria. Vor fi practic meciurile retur ale dublei din luna mai, dublă ce a avut loc la Baza Sportivă Iaki din Mamaia și care a fost câștigată de români: 3-0 în primul joc și 3-1 în cel de-al doilea.

Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO

Programul de pregătire al echipei naționale a României pre-Euro:

Miercuri, 01.08.2018 (Buftea)

Ora 10:00 – 12:00 – ședință de pregătire

Ora 18:00 – 20:00 – ședință de pregătire

Joi, 02.08.2018 (Buftea)

Ora 10:00 – 12:00 – ședință de pregătire

Ora 18:00 – 20:00 – ședință de pregătire

Vineri, 03.08.2018 (Buftea)

Ora 10:00 – 12:00 – ședință de pregătire

Ora 18:00 – 20:00 – ședință de pregătire

Sâmbătă, 04.08.2018

Ora 06:00 – plecarea spre Sofia (Bulgaria)

Ora 12:00 – sosirea la Sofia

Ora 20:00 – primul joc de verificare cu Bulgaria

Duminică, 05.08.2018

Ora 10:30 SAU 11:00 – al doilea joc de verificare cu Bulgaria

Notă: După joc este programată întoarcerea în România

Luni, 06.08.2018 – Joi, 09.08.2018

LIBER

Vineri, 10.08.2018 (Iași)

Ora 18:00 – reunirea lotului

Ora 21:00 – ședință de pregătire

Sâmbătă, 11.08.2018

Ora 06:00 – deplasarea cu autocarul la Kiev, Ucraina

Sâmbătă seara – antrenament la Kiev

Duminică, 12.08.2018

Dimineața – antrenament la Kiev

Ora 18:00 – festivitatea de deschidere a EURO 2018

Ora 22:00 – meci oficial EURO 2018: România – Austria

România ocupă locul 2 în clasamentul întocmit de Federația Europeană de Minifotbal (EMF), în urma campioanei mondiale și vicecampioane europene în exercițiu, Cehia. Campioana Europei din 2017, Rusia, nu participă la turneul final din Ucraina.

Campionatul European de minifotbal 2018. România, vicecampioană continentală. Tricolorii au pierdut finala, 1-4 cu Cehia / VIDEO

Grupe, Campionat European, Ucraina, 12-18 august

Grupa A: Ucraina, Muntenegru, Slovacia, Italia și Belgia

Grupa B: România, Spania, Anglia, Israel și Austria

Grupa C: Bosnia, Kazakhstan, Bulgaria, Irlanda și Albania

Grupa D: Cehia, Ungaria, Serbia, Turcia și Azerbaidjan

Programul echipei naționale la EURO 2018

Duminică, 12.08.2018, ora 22:00

Austria – România

Luni, 13.08.2018, ora 22:00

România – Anglia

Marți, 14.08.2018, ora 22:00

Israel – România

Joi, 16.08.2018, ora 22:00

România – Spania

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală.

Vineri, 17.08.2018 – Sferturile de Finală

Sâmbătă, 18.08.2018 – Semifinalele, Finala Mică și FINALA

Danco Pro București a câștigat Cupa României la minifotbal, cu Adrian Boingiu – antrenor și Florin Matache – portar. Boingiu va fi mazilit de la naționala U19 | FOTO

Campionatul European de minifotbal 2018. Grupa României, trasă de Miss Ucraina! A debutat noul antrenor al tricolorilor

Urmărește-ne pe Google News
Răducioiu a divorțat în 2018 după 23 de ani de căsnicie, dar cu cine se iubește acum a surprins pe toată lumea. Cine este femeia care l-a cucerit pe fostul atacant al naționalei
GSP.RO
Răducioiu a divorțat în 2018 după 23 de ani de căsnicie, dar cu cine se iubește acum a surprins pe toată lumea. Cine este femeia care l-a cucerit pe fostul atacant al naționalei
Imaginile pe care Nicoleta Luciu le-ar vrea ŞTERSE de pe internet! Cum arăta şi cum poza în 2002. FOTO
Playtech.ro
Imaginile pe care Nicoleta Luciu le-ar vrea ŞTERSE de pe internet! Cum arăta şi cum poza în 2002. FOTO
De cinci ani, sute de şoferi îşi riscă viaţa pe un pod din Braşov, din care s-a surpat o bucată: "Dacă nu fac nimic în privința asta, atunci va fi din ce în ce mai rău"
Observatornews.ro
De cinci ani, sute de şoferi îşi riscă viaţa pe un pod din Braşov, din care s-a surpat o bucată: "Dacă nu fac nimic în privința asta, atunci va fi din ce în ce mai rău"
Horoscop 9 august 2022. Fecioarele au mintea mai limpede astăzi, dar contextul nu mai e la fel de generos, ar fi bine să-și creeze singure șanse
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2022. Fecioarele au mintea mai limpede astăzi, dar contextul nu mai e la fel de generos, ar fi bine să-și creeze singure șanse
Nouă descoperire macabră după secarea Lacului Mead din SUA. Este a patra de acest fel în ultimele patru luni
Știrileprotv.ro
Nouă descoperire macabră după secarea Lacului Mead din SUA. Este a patra de acest fel în ultimele patru luni
Urmează să-l dea afară din Guvern. Decizie de ultimă oră luată de premierul Nicolae Ciucă. Ce l-a nemulţumit
Orangesport.ro
Urmează să-l dea afară din Guvern. Decizie de ultimă oră luată de premierul Nicolae Ciucă. Ce l-a nemulţumit
Numai unul și unul! Cei 12 pe care o să-i vedem la Sunt celebru, scoate-mă de aici!
PUBLICITATE
Numai unul și unul! Cei 12 pe care o să-i vedem la Sunt celebru, scoate-mă de aici!
Mii de mărci și stiluri de top pentru un stil de vară excepțional
PUBLICITATE
Mii de mărci și stiluri de top pentru un stil de vară excepțional
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.