MENIU CAUTĂ

Campionatul Mondial de gimnastică 2017. Larisa Iordache, accidentată, a sosit în ţară. Se pregătește de operație. Drăgulescu, duminică, în finala de la sărituri / FOTO

Distribuie

Începe Campionatul Mondial de gimnastică 2017. 9 sportivi români concurează în Montreal, acolo unde Nadia a făcut istorie.

ACTUALIZARE 6 octombrie: Larisa Iordache a sosit, vineri, în ţară, ela părăsind Campionatul Mondial de gimnastică de la Montreal, după ce s-a accidentat grav la tendon.

FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

ACTUALIZARE 6 octombrie. Larisa Iordache va sosi în țară vineri, la 15.35. Accidentată grav la tendon, ea se pregătește de operație.

China a reușit o dublă în finala masculină de la individual compus, vineri, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal, unde Xiao Ruoteng a obținut aurul, cu 86,933 puncte, iar Lin Chaopan (86,448 puncte), și-a adjudecat argintul, transmite AFP.

În absența celebrului gimnast japonez Kohei Uchimura, accidentat, compatriotul său Kenzo Shirai a obținut medalia de bronz, cu 86,431 puncte.

Cubanezul Manrique Larduet, vicecampionul mondial, care a dominat calificările după retragerea lui Uchimura, s-a clasat doar pe locul al cincilea, cu 86,031 puncte.

Un alt pretendent la titlu, ucraineanul Oleg Verniaiev, a căzut la cal cu mânere și la bară fixă, terminând pe locul opt în final, cu 83,997 puncte.

Ruoteng (21 ani) nu avea până acum în palmares decât o medalie de bronz cu echipa la Mondiale, în 2015, nefăcând parte din echipa pentru JO 2016.

Este prima victorie a unui chinez la individual compus la o mare competiție de la succesul lui Yang Wei la JO 2008.

Finala la individual compus feminin va avea loc vineri, iar cele pe aparate sunt programate sâmbătă și duminică. Marian Drăgulescu este singurul gimnast român calificat într-o finală la Montreal, el urmând să evolueze duminică la sărituri.

Clasamentul final la individual compus masculin:
1. Xiao Ruoteng (China) 86,933 puncte
2. Lin Chaopan (China) 86,448
3. Kenzo Shirai (Japonia) 86,431
4. David Beliavski (Rusia) 86,315
5. Manrique Larduet (Cuba) 86,031
6. Nile Wilson (Marea Britanie) 85,332
7. Yul Moldauer (SUA) 84,998
8. Oleg Verniaiev (Ucraina) 83,997
9. Ahmet Onder (Turcia) 83,831
10. Nikita Nagornîi (Rusia) 83,239

ACTUALIZARE 5 octombrie. Prima reacție a familiei după accidentarea Larisei Iordache: ”I s-au administrat calmante ca să poată dormi! Încă nu s-au găsit bilete să revină în țară”

ACTUALIZARE 5 octombrie. Ponor se retrage! E de acum clar! Cătălina Ponor se retrage acum! Mesajul emoționant al triplei campioane olimpice la gimnastică

ACTUALIZARE 4 octombrie. Cătălin Ponor a căzut de pe bârnă, la intrarea pe aparat, și a obținut doar 12.233.

Cătălina Ponor nu a prins nici o finală la Mondialele de gimnastică de la Montreal. Ioana Crișan este rezervă la individual compus

ACTUALIZARE 4 octombrie. Larisa Iordache, favorită pentru aurul la bârnă și la individual compus, cel puțin după rezultatul de la ultima Cupă Mondială, de la Paris, și-a rupt tendonul la încălzire. VIDEO, AICI.

Larisa Iordache s-a accidentat, la încălzire, chiar înainte de a intra la primul aparat din calificările la Campionatul Mondial de la Montreal, solul, şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile. Gimnasta a suferit o accidentare la tendon. Larisa Iordache trebuia să intre a doua la sol, dar după Ioana Crişan, care a fost notată cu 12.800, a intrat direct Cătălina Ponor, primind şi ea 13.266. Larisa Iordache s-a accidentat şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile.

Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus.

Calificările continuă pentru România doar cu Cătălina Ponor şi Ioana Crişan, dar niciuna nu va evolua la toate aparatele. Calificările feminine se încheie miercuri noaptea, după încă două subdiviziuni.

Miercuri, 4 octombrie: calificările feminine – ultimele trei subdiviziuni. România intră în sală în prima serie, programată în intervalul 20:00 – 22:30 – ora României.

Miercuri, la Montreal a avut loc o ceremonie dedicată Nadiei Comăneci, al cărei nume a fost dat Pieţei ”Place des Vainqueres” din Parcul Olimpic, în semn de recunoaştere şi apreciere. La eveniment au participat şi gimnaştii din lotul României, alături de alte personalităţi, precum preşedintele COSR, Mihai Covaliu, Marius Urzică sau Lucian Bute. Campionatele Mondiale de la Montreal se desfăşoară între 2-8 octombrie. Nadia Comăneci este ambasadorul evenimentului şi va înmâna medaliile de aur la individual-compus feminin.

Marţi, 3 octombrie: calificările masculine şi feminine. O subdiviziune la masculin, de la 16:30 – 20:00 la Bucureşti, şi două subdiviziuni feminine (după ora 23:00 la Bucureşti). Este zi de pauză pentru delegaţia României.

La masculin, Marian Drăgulescu este singurul care a obţinut calificarea într-o finală, la sărituri, el urmând a lua startul duminică. Marian Drăgulescu, în finală la sărituri, la Campionatele Mondiale de la Montreal

ACTUALIZARE 3 octombrie. Programul de marți: calificările masculine şi feminine. O subdiviziune la masculin, de la 16:30 – 20:00 la Bucureşti, şi două subdiviziuni feminine (după ora 23:00 la Bucureşti). Este zi de pauză pentru delegaţia României.

ACTUALIZARE 3 octombrie. Marian Drăgulescu a mai făcut un pas spre podiumul mondial de la Montreal. Cu două sărituri excelente ca execuție, cu dificultate de siguranță, Marian e deocamdată pe locul 2 în calificări, după 3 subdiviziuni, informează FR de gimnastică.

Marian a primit 14.900 pentru săritura Drăgulescu și 14.833 pentru a doua. Media lui, 14.866 este a doua, după Kenzo Shirai (Japonia).

Campionatul Mondial de gimnastică 2017. Andrei Groza a căzut la bară și a ajuns la spital

Ceilalți băieți nu au prins finale. Vlad Cotuna a fost notat cu 13.400 la sol, 13.033 la paralele, 10.600 la cal cu mânere, 13.300 la inele și 12.433 la bară fixă, Andrei Muntean cu 13.733 la inele și 13.866 la paralele, Andrei Ursache cu 11.900 la cal cu mânere și 11.233 la bară fixă, Cristian Bățagă cu 13.233 la sărituri (14.066 și 12.400), 13.133 la sol, 12.500 la cal cu mânere, 12.633 la inele, iar Andrei Groza a căzut la bară și s-a accidentat la spate. A fost dus la spital pentru investigații. Mâine se stabilește clasamentul final al calificărilor, după ultima subdiviziune. Japonezul Kohei Uchimura, de 6 ori campion mondial la individual, s-a accidentat la gleznă și s-a retras din concurs după trei aparate.

România trimite în competiţie nouă sportivi (echipă de şase la masculin plus trei gimnaste) şi visează să regăsească drumul către cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ultimul aur mondial a fost câştigat pentru România de Ana Porgras, la bârnă, în 2010, atunci când competiţia s-a desfăşurat la Rotterdam. De altfel, în ultimii zece ani, România a câştigat doar de două ori medalii de aur la Mondiale: în 2009 – prin Marian Drăgulescu (la sol şi sărituri) şi în 2010.

Campionatul Mondial de gimnastică 2017. Programul competiției

Luni, 2 octombrie: calificările masculine – 3 subdiviziuni, începând cu ora 9:30 la Montreal – adică ora 16:30, la Bucureşti. România intră în concurs în subdiviziunea a treia, de la 18:00 – 21:00 – ora locală ora 01:00.

01:00 – 04:00, ora României. Sportivii români vor evolua în subdiviziune cu gimnaşti din China, Canada, Mongolia, Rusia, Ungaria, Letonia, Australia, Japonia, Kazahstan, Georgia, Portugalia, Franţa, Slovenia, Spania şi Republica Dominicană

  • Reprezentanţii României: Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Andrei Groza

Marţi, 3 octombrie: calificările masculine şi feminine. O subdiviziune la masculin, de la 16:30 – 20:00 la Bucureşti, şi două subdiviziuni feminine (după ora 23:00 la Bucureşti). Este zi de pauză pentru delegaţia României.

Miercuri, 4 octombrie: calificările feminine – ultimele trei subdiviziuni. România intră în sală în prima serie, programată în intervalul 20:00 – 22:30 – ora României.

  • 20:00 – 22:30, ora României. Larisa Iordache, Cătălina Ponor şi Ioana Crişan vor evolua într-o subdiviziune care mai include gimnaste din Azerbaijan, Mexic, Cehia, Norvegia, Slovacia, Olanda, Puerto Rico, Austria, Elveţia şi Lituania.

Joi, 5 octombrie: finala masculină de individual compus – de la ora 02:00, în România

Vineri, 6 octombrie: finala feminină de individual compus – de la ora 02:00, în România

Sâmbătă, 7 octombrie: cinci finale pe aparate, începând cu ora 20:00, în România: sol, cal cu mânere şi inele în competiţia masculină, sărituri şi paralele în concursul feminin

Duminică, 8 octombrie: cinci finale pe aparate, începând cu ora 20:00, în România: sărituri, paralele şi bară în competiţia masculină, bârnă şi sol în concursul feminin.

FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

Citiți și Marian Drăgulescu concurează cu probleme la CM de gimnastică: ”Sper să nu mă deranjeze piciorul. Încerc să vin cu cel puțin o medalie”

Cătălina Ponor și-a propus cel puțin o medalie la CM de gimnastică de la Montreal: ”Îmi doresc să revin triumfătoare”

Larisa Iordache a plecat încrezătoare la CM de gimnastică de la Montreal: ”Țintesc tot”

Citește mai multe despre Campionatul Mondial de gimnastică 2017 și montreal pe Libertatea.

Comentarii