Mergi direct la conținut »
”Cazul Hănescu” nu e singular în tenis! Un american a căzut din picioare la US Open / VIDEO
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > ”Cazul Hănescu” nu e singular în tenis! Un american a căzut din picioare la US Open / VIDEO

”Cazul Hănescu” nu e singular în tenis! Un american a căzut din picioare la US Open / VIDEO

Tenisul a devenit un sport periculos, deși nu este o disciplină de contact. Ce anume îl face atât de riscant? Pe lângă accidentările de tot felul, la tendoane, la articulații, la mușchi, marele pericol a devenit epuizarea, mai ales cea fizică, boala de care suferă și românul Victor Hănescu (locul 186 ATP).

La 34 de ani, aflat probabil la ultimul an ca profesionist (a intrat în circuitul seniorilor în anul 2000), bucureșteanul s-a prăbușit pe teren, la un antrenament susținut înaintea debutului la challengerul de la Rennes, fiind la un pas de moarte, conform dezvăluirilor făcute de către un alt jucător de tenis, Marius Copil – 24 de ani și locul 156 ATP (AICI, detalii). 

Hănescu n-a rezistat ritmului autoimpus. A luat startul la șase turnee în lunile august și septembrie, într-unul a jucat chiar finala (la Banja Luka – Bosnia / Herțegovina), iar ca el sunt mulți jucători. Premiile în bani îi atrag pe sportivi, așa că mulți omit să acorde corpului necesarul timp de odihnă. În aceste condiții, numeroasele abandonuri ale Simonei Halep n-ar trebui să mai provoace atâtea discuții contradictorii. 

Cel mai șocant caz din ultima perioadă a fost cel al americanului Jack Sock, numărul 33 ATP. Lui Sock (23 de ani) i s-a făcut rău la US Open, cel mai recent turneu de Mare Șlem. A căzut din picioare, victimă a unor crampe musculare, pe fondul unor temperaturi ridicate la ora duelului, și n-a mai putut continua jocul cu belgianul Ruben Bemelmans. A fost dus pe brațe la vestiare.

La masculin, situația este mai gravă decât la feminin. La turneele majore, în concursul de simplu al băieților se joacă ”3 seturi din 5”, astfel că există meciuri care se întând și pe durata a câte cinci ore! Asociația Jucătorilor Profesioniști cere oficialilor ATP în permanență, iar în ultima perioadă o face chiar insistent, ca sistemul de la masculin să fie adaptat celui de la feminin, unde premiile în bani sunt egale, dar nu și condițiile de joc (fetele joacă după sistemul ”cel mai bun din 3 seturi”).

 

Close
Închide
  Close