MENIU CAUTĂ
06 Iun. 2018 10:05 , de Daniel Conţescu

Ce a făcut Jose Mourinho în vizita-fulger efectuată în România. Omul care a avut grijă de portughez dă din casă

Distribuie

Ce a făcut Jose Mourinho în vizita-fulger efectuată în România. Omul care a avut grijă de portughez dă din casă.

Managerul de la Manchester United a venit marți după-amiază în București, iar în această dimineață a plecat, continuându-și drumul spre Rusia, unde va comenta meciurile de la turneul final pentru o televiziune.

Pe durata sejurului în București, lusitanul l-a avut permanent alături pe fostul fotbalist de la Sportul Studențesc, Bogdan Pătrașcu, cunoscător de italiană și de fotbal peninsular, după ce a jucat în Il Calcio pentru Piacenza. Fostul mijlocaș, care în paralel ese pregătește pentru examenul de antrenor – licența A, lucrează acum la firma fostului impresar Ioan Becali, în calitate de scouter.

”Mourinho a venit la «nea Giovi». Este în vacanță și, în drum spre Rusia, a trecut să-și vadă prietenii din București. După meci, a mers la hotel, apoi, în această dimineață a plecat spre Rusia. Nu a venit să vadă fotbaliști sau pentru a face nu-știu-ce tranzacții”, ne-a declarat, azi, Pătrașcu.

”Legat sufletește de România”

Ion Crăciunescu a venit special de la Vâlcea, pentru a-l întâlni pe portughez. ”Ne-am revăzut la stadion. E un tip excepțional, de o mare finețe, nu este un dur, cum pare la televizor. Este legat sufletește de România”, a comentat Crăciunescu, pentru ”Libertatea”.

”Ne leagă o prietenie de 20 de ani. Ne-am cunoscut în 1998, la Europeanul de tineret. El a venit în România ca scouter al Barcelonei, iar eu lucram pentru Becali. Acesta mi l-a dat în primire. Două săptămâni am stat cu el, îl luam de la hotel dimineață, iar seara îl aduceam

L-am văzut ulterior la un meci Porto – Real Madrid (n.r. – în 2003). Eu eram observator și înainte de meci nu lăsa pe nimeni să intre în vestiar. Era o problemă cu echipamentul portarului, dar nu lăsa pe nimeni să intre. Eu m-am dus fără să știu că el e antrenor. Am intrat în vestiar și când m-a văzut, m-a luat în brațe, de față cu toată lumea.

Am un respect fantastic pentru el. Lumea zice că este îngâmfat, dar este un tip senzațional. Am cunoscut puțini oameni ca el. Azi i-am vorbit de familie, desoție, de copii”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

”Ne-am adus aminte de meciul Manchester United – Barcelona, din 1994, scor 2-2, și vorbeam că au trecut 24 de ani de atunci”, a adăugat, în această dimineață, pentru ”Libertatea”, fostul mare arbitru FIFA.

Comentarii