Mergi direct la conținut »
UPDATE. FRF îl asigură pe Cosmin Contra că în câteva zile cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia va fi funcțional. Cum arată urmele prăpădului | FOTO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

UPDATE. FRF îl asigură pe Cosmin Contra că în câteva zile cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia va fi funcțional. Cum arată urmele prăpădului | FOTO

Ce a făcut ploaia cu grindină în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia. ”E prăpăd! I-am mutat pe juniori la Buftea”, au declarat surse FRF.

ACTUALIZARE 22 septembrie / Expertul autorizat în siguranța construcțiilor chemat de Federația Română de Fotbal la baza de la Mogoșoaia și-a încheiat concluziile inspecției. Expertul tehnic a constatat că ”imobilul nu a fost afectat din punct de vedere al structurii de rezistență, astfel încât se poate trece la demararea lucrărilor de reparații locale, pentru punerea în siguranță și a confortului în exploatarea imobilului”, informează frf.ro.

În câteva zile se vor realiza reparațiile necesare și Centrul va deveni complet funcțional. Toate utilitățile sunt deja operaționale.

ACTUALIZARE 21 septembrie. Miercuri seară, în urma intemperiilor violente din preajma Bucureștiului, Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia a suferit unele avarii, informează frf.ro.

Din cauza debitului mare de precipitații, conducta principală de scurgere a cedat. Apa s-a infiltrat în plafonul din zona recepției hotelului și a provocat căderea unor plăci din tavanul fals de regips. Ca măsură imediată s-a întrerupt voluntar alimentarea cu curent electric.

În hotel erau cazați jucători provenind de la echipa națională de futsal a României și de la loturile U16 ale României și Irlandei. Siguranța lor nu a fost niciun moment în pericol. Cu toții au fost evacuați din clădire pe scările auxiliare ale imobilului, una interioară și alta exterioară. Operațiunea de evacuare a funcționat conform planului pentru situații de urgență.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

 
Scările auxiliare, prima exterioară, iar cea din dreapta interioară (21.09.2017)

La fața locului au fost chemați reprezentanți ai ISU, Poliției și ai autorităților publice. În urma recomandărilor acestora, toți sportivii și personalul bazei au fost evacuați. Baza de la Mogoșoia nu mai era funcțională din cauza lipsei energiei electrice. Jucătorii au fost cazați la un hotel din apropiere.

Astăzi de dimineață a început evaluarea pagubelor produse de intemperii. În afara tavanului fals căzut s-a constatat inundarea mai multor spații de la demisol: sala de forță, vestiare, magazie materiale, cabinet medical, birouri. Personalul bazei a început evacuarea apei. În paralel se realizează un audit tehnic al instalațiilor de energie electrică și alimentare cu apa. Reprezentanții Distrigaz au verificat deja traseele de gaz și și-au dat acordul pentru repornirea instalației.

Reprezentanții ISU nu au constatat probleme de structură, dar Federația Română de Fotbal a solicitat și unui expert independent în siguranța construcțiilor un raport de constatare.

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate. Sunt îndrumate să plătească până în 400 de lei „unde doresc dumnealor”
Recomandări

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate. Sunt îndrumate să plătească până în 400 de lei „unde doresc dumnealor”

 

Ploaia torenţială cu grindină a făcut prăpăd la Mogoşoaia, unde echipa naţională a României se va reuni pe 2 octombrie pentru meciurile cu Kazahkstan şi Danemarca, ultimele din preliminariile CM 2018.

Conform digisport.ro, stricăciunile sunt fără precedent, după ploaia cu grindină care a ţinut aproximativ 10 minute.

Grindina căzută a rupt o parte din acoperiş, iar mai multe ţevi de scurgere s-au spart şi au inundat cantonamentul. În acelaşi timp a căzut şi curentul electric și fuseseră chemați și pompierii.

”E prăpăd! Au venit pompierii! I-am mutat pe juniorii U16 din naționala noastră și a Irlandei la Buftea. Acolo mai era echipa națională de futsal. Copiii s-au speriat foarte tare şi nu au mai dorit să intre în clădire”.

Ce a făcut ploaia cu grindină în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia: ”Au căzut plăci din tavanul de rigips. Pagubele vor fi evaluate joi”

FRF a prezentat situația într-un comunicat:

Din cauza debitului mare de precipitații, conducta principală de scurgere a cedat. Apa s-a infiltrat în plafonul din zona recepției hotelului și a provocat căderea unor plăci din tavanul de regips. Ca măsură imediată s-a întrerupt voluntar alimentarea cu curent electric.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

În hotel erau cazați jucători provenind de la echipa națională de futsal a României și de la loturile U16 ale României și Irlandei. Siguranța lor nu a fost niciun moment în pericol. În urma recomandărilor pompierilor chemați la fața locului, toți sportivii și personalul bazei au fost evacuați. Jucătorii au fost cazați la un hotel din apropiere.

Pagubele vor fi evaluate începând de mâine, după care se vor efectua reparațiile necesare”.

România va disputa joi, 5 octombrie, de la ora 21:45, ultimul joc acasă din cadrul preliminariilor pentru Mondialul din Rusia. Tricolorii vor întâlni Kazahstan, iar partida se va disputa la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”.

Citiți și FCSB, blocată pe aeroport, din cauza furtunii!

UPDATE: ”câinii” s-au antrenat în Ștefan cel Mare! Liga 1, etapa a 11-a. Dinamo – Concordia Chiajna. Meciul a fost anulat din cauza avertizării de furtună

Close
Închide
  Close