Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Ce a făcut Borcea după ce a aflat că se întoarce la închisoare: "Mai întâi, s-a uitat în gol mai multe momente, după care a repetat «copiii mei, copiii mei!»"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EXCLUSIV / Ce a făcut Borcea după ce a aflat că se întoarce la închisoare: "Mai întâi, s-a uitat în gol mai multe momente, după care a repetat «copiii mei, copiii mei!»"

EXCLUSIV / Ce a făcut Borcea după ce a aflat că se întoarce la închisoare: „Mai întâi, s-a uitat în gol mai multe momente, după care a repetat «copiii mei, copiii mei!»”

Înainte să se predea, Cristi Borcea le-a lăsat indicații unor prieteni despre cum să aibă grijă de Valentina care urmează să nască. Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedărilor plajelor, iar, în această dimineață, a fost dus la Penitenciarul Rahova, după ce s-a predat. 

De Eduard Apostol,

O nouă condamnare cu executare a venit ca o lovitură pentru Cristi Borcea (49 de ani). Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a pedepsit pe omul de afaceri cu 5 ani de închisoare pentru dosarul retrocedărilor plajelor din Mamaia. Fostul acționar de la Dinamo se afla în libertate de șase luni, după ce a executat patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor.

Ultima noapte de libertate

În această dimineață, în jurul orei 6:00, Cristi Borcea s-a predat organelor de ordine, fiind apoi dus la Penitenciarul Rahova.

Libertatea a compus piesele de puzzle ce alcătuiesc tabloul ultimelor clipe de libertate ale omului de afaceri. Unul dintre apropiații omului de afaceri a povestit ce a făcut acesta după ce a aflat că se întoarce în spatele gratiilor.

„Vestea că va merge la închisoare a căzut ca un șoc pentru Borcea. El fusese achitat la «fond», iar acum a mai luat niște ani buni. Mai întâi, s-a uitat în gol mai multe momente, după care a repetat «Copiii mei, copiii mei!». N-a plâns, nu e genul, dar avea o privire întunecată. A luat-o pe Valentina în brațe, a sărutat-o și a mângâiat-o pe pântece”, a mărturisit unul dintre apropiații omului de afaceri.

Cui a lăsat familia

Borcea a fost foarte atent să nu-i transmită soției sale gravide o stare de supărare care ar putea să o afecteze.

Primul copil al lui Cristi și al Valentinei, Milan, a venit pe lume atunci când tatăl era încarcerat, iar așa se va întâmpla și cu gemenele cuplului.

„A dat dispoziții să se aibă grijă de Valentina, de copii, de familie. Au venit și câțiva prieteni apropiați la el acasă, printre care Victor Becali”, au mai declarat cei din jurul lui Borcea.

Și prima soție a lui Cristi, Mihaela, se va implica și va încerca să aibă grijă de Valentina pe durata acestor zile, un angajament similar fiind luat și de nașul lui Cristi și al Valentinei, Marius Vizer.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Cristi însuși recunoștea într-un interviu acordat Libertatea după eliberare că Marius și Ioana Vizer au fost alături de Valentina pe durata ultimei sale încarcerări, lucru ce a apropiat și mai mult cele două familii.

Din momentul în care a aflat vestea că va ajunge iar „acolo” – el nu spune „închisoare” de față cu familia – Borcea nu a mai putut mânca nimic până la predare, a băut doar câteva pahare de apă plată, au mai relatat apropiații omului de afaceri.

S-a îmbrăcat într-o ținută sport, cu care mai mergea să facă fitness, și-a luat o geacă neagră, Moncler, pe care a avut-o și „data trecută”, când cu „Dosarul Transferurilor” și-a plecat să se predea.

„Ca prieten îmi pare foarte rău, ce poziţie pot să am, îmi pare rău. Eu, din ce ştiu nu era foarte implicat în povestea asta, ca dovadă că a fost şi achitat în primă instanţă. Cumpărase printr-un împuternicit nişte lucruri pe care le-a şi vândut înapoi, nişte acţiuni. Nu ai ce să faci, este o hotărâre a instanţei, nu ai ce face”, a declarat Victor Becali


Citește și:

Radu Mazăre și Cristi Borcea, condamnați definitiv în dosarul retrocedărilor de plaje! Ce pedepse au primit cei doi

 

 

Close
Închide
  Close