MENIU CAUTĂ

CE RUȘINE! Burleanu n-a știut să spună echipa României din ’94!

Distribuie

Băcăuanul Răzvan Burleanu, cel care este președintele Federației Române de Fotbal de pe 5 martie 2014, a dat, astă-seară, încă o probă de incompetență și de lipsă de minimă cultură fotbalistică.

La postul de televiziune Look TV, moldoveanul n-a știut să răspundă la o întrebare simplă: cine au fost cei care au alcătuit echipa României în 1994.

Președintele nevalidat a bălmăjit doar numele a câtorva componenți ai Generației de Aur, cea care, acum 20 de ani, atingea faza sferturilor de finală. 

Cum s-a întâmplat totul? Jurnalistul Grigore Cartianu, aflat în studio, i-a dăruit lui Burleanu cartea ”Hagi”, apoi l-a întrebat despre echipa României, cea condusă la World Cup de către Anghel Iordănescu, actual director tehnic la FRF. 

Răzvan Burleanu a știut doar numele Gică Hagi, pe care l-a făcut iarăși misogin, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu! Despre Jean Vlădoiu, și-a amintit doar că a venit mai devreme în țară!

romania

Naţionala României, înaintea partidei cu Suedia, din sferturile de finală ale Campionatului Mondial 1994. De la stânga la dreapta, rândul de sus: Prunea, Popescu, Prodan, Belodedici, Răducioiu și Petrescu: rândul de jos: Munteanu, Hagi, Selymes, Lupescu și Dumitrescu  FOTO: Libertatea

În 1994, Răzvan Burleanu avea doar 9 ani, dar asta nu scuză cu nimic faptul că FRF n-a marcat în niciun fel cele două decenii scurse de la minunata vară americană și nici lipsa lui de cunoștinte. Burleanu a avut însă grijă să se laude că tot el va câștiga alegerile de peste patru ani.

”Este o rușine să nu știi echipa națională care a obținut cele mai bune rezultate din istorie! Ușor-ușor, ajungeți la vorbele mele, că acest personaj nu are absolut nimic comun cu fotbalul. Dacă îl întrebi cum arată mingea de fotbal, spune că e pătrată”, a reacționat Daniel Prodan (42 de ani), cel mai dur contestatar al FRF și fost oficial la ”Casa Fotbalului” în mandatul lui Mircea Sandu.

”Momentul a fost absolut jenant, dar nu m-a mirat, fiindcă mi-am dat seama, în cursul lunilor de când domnul Burleanu este președinte, că nu are foarte mare legătură cu fotbalul! Consilierii săi pe probleme de fotbal sau de imagine ar trebui să ceară cel puțin o triplare de salariu, fiindcă vor avea mult de lucru să-l școlească!!!”, a comentat, pentru SportNews.ro, și jurnalistul Daniel Nanu, aflat la rându-i în studioul de la Look TV.

Acum câțiva ani, Gigi Becali a arătat că nu are habar de istoria echipei care o conduce, necunoscând numele fotbaliștilor care au marcat în 1986, la finala Cupei Campionilor Europeni, câștigată la penalty-uri contra Barcelonei. Latifundiarul care patronează Steaua n-a știut să spună numele lui Gabi Balint și pe cel al ui Marius Lăcătuș, două legende ale ”militarilor”!!! „Nu mai tin minte, trebuie să mă documentez. Am văzut meciul, am plâns de bucurie că a apărat Duckadam. A ratat parcă Belodedici… Nu mai ştiu, am uitat”, declara Becali la acea vreme.

Citește mai multe despre Bogdan Stelea, Gică Popescu, Răzvan Burleanu, FRF și look tv pe Libertatea.

Comentarii