Mergi direct la conținut »
Ce să faci înainte și după ce mergi la sală
Sport Libertatea > Sport > Ce să faci înainte și după ce mergi la sală

Ce să faci înainte și după ce mergi la sală

Vizita la sală poate fi mult mai eficientă, dacă respecți și câteva reguli. Vezi ce ar trebui să faci înainte și după ce mergi la sală.

 Cu 30 de minute – o oră înainte să mergi la sală, este indicat să ai o gustare sănătoasă, care să te umple de energie. Mănâncă un amestec din stafide, prune uscate și merișoare uscate. Nutrienții din aceste alimente sunt absorbiți foarte repede și te vor ajuta să reziști mai mult.

La două ore după ce te-ai întors de la sală, încearcă să nu dai buzna într-un fast-food sau în dulciuri. Un smoothie este cea mai bună alegere, pentru că îți va încărca bateriile. Pentru o astfel de băutură, ai nevoie de lapte sărac în grăsimi, o banană și o mână de fructe de pădure congelate. Amestecă ingredientele în blender și consumă băutura proaspătă.  Smoothie-ul te va umple de electroliți, îți va proteja mușchii și îi va ajuta să se refacă și îi va oferi organismului carbohidrații de care are nevoie să prindă putere.

Ce să nu faci niciodată după ce ai fost la sală

Evită să bei sucuri carbogazoase sau energizante, după ce termini antrenamentul de la sală. Aceste băuturi sunt pline de zahăr și vor face ca efortul tău să fie în zadar. După ce depui efort, s-ar putea să ai numeroase pofte nesănătoase, de ciocolată sau produse de patiserie, de exemplu. Încearcă să le ignori și rămâi la smoothie-ul care te va umple de energie și îți va alunga senzația de foame.

Sursa foto: Shutterstock.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close