Până la urmă, vom apela la varianta aducerii și montării rulourilor de iarbă pentru bucata principala, dinspre tribuna 1. E vorba de rulouri de iarbă de 3-4 centimetri grosime, de calitate, să nu se alunece pe ele. E 8 euro e metrul pătrat de gazon bun. Nu iau în calcul montarea și alte elemente tehnice.E vorba de 150-200 mp”, a explicat administratorul Titel Arsene.
La Ilie Oană s-au făcut lucrări de reînsămânțare în mai, însă boala a ras firul de iarbă. De altfel, gazonul arată așa deoarece a fost strânsă masa vegetală distrusă. Există unele arene unde gazonul arată bine, cazul celui de la Iași, însă acolo e vorba de un gazon însămânțat. La Ploiești, s-a ras glia vechiului ”Ilie Oană” și s-a pus covor de iarbă.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
”Zonele afectate vor fi decopertate şi se va aduce un rulou nou de gazon. După instalarea noului rulou, va fi o persoană care va sta în permanenţă până la ora meciului cu Muntenegru, zi de zi, pentru îngrijirea gazonului pentru federaţie” , a confirmat Andrei Vochin, consilierul președintelul FRF Răzvan Burleanu.
Vineri, 17 august, la partida Petrolul – Pandurii, la stadionul ”Ilie Oană” a fost prezent celebrul specialist Adrian Oprișan, proprietarul Gama Verde SRL, firmă specializată lucrări de amenajare și întreţinere a suprafețelor de iarbă din România.
Chiar dacă a avut și ”rezultate” bune, Oprișan a înregistrat în două rânduri și probleme cu lucrările realizate de firma sa, ambele pe Arena Națională, înainte de două meciuri importante ale echipei naționale de fotbal. În 2003, din cauză că gazonul montat de firma lui Adrian Oprișan pe ”Lia Manoliu“ nu s-a prins, echipele României și a Danemarcei au fost nevoite să joace pe o suprafață nisipoasă, improprie practicării fotbalului. S-a terminat 2-5, meci contând pentru preliminariile Euro 2004, competiție la care tricolorii nu au acces.

Cel de-al doilea eșec a fost înregistrat în 2011, când gazonul a cedat după prima jumătate de oră a meciului România – Franţa (0-0), din preliminariile Campionatului European din 2012. Numeroase bucăţi s-au desprins de pe suprafaţa de joc, situația fiind criticată de jucători și de antrenori.

Oprișan a acuzat atunci ambientul și microclimatul, drept factorii care au dus la degradarea gazonului.
PARTENERI - GSP.RO
Noul clasament din Liga 1 dacă Astra e exclusă. ROAF e clar: nu toate meciurile sunt 0-3! Cine profită cel mai mult din play-off
HOROSCOP
Horoscop 26 ianuarie 2021. Peștii se văd puși în situația de a lua decizii dure, acum doar în forul lor interior
Știrileprotv.ro
Lovitura primită de gigantul WhatsApp de la Poliția din Constanța. Cetățenii au fost avertizați
Telekomsport
50 de personalităţi care vor muri în 2021. Lista macabră, făcută publică: controversele apărute şi ce s-a întâmplat în 2020!
PUBLICITATE
Cum sunt ajutați tinerii ieșiți din sistemul instituționalizat să-și construiască propria viață (Publicitate)