Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Ce se întâmplă cu gazonul de pe stadionul ”Ilie Oană”. Precizările administratorului: ”Mana a distrus iarba. Montăm rulouri pe 200 mp”. Pe 7 septembrie, la Ploiești se joacă România – Muntenegru, în Liga Națiunilor

Ce se întâmplă cu gazonul de pe stadionul ”Ilie Oană”. Pe 7 septembrie, la Ploiești se joacă România - Muntenegru, în Liga Națiunilor. Iarba a arătat foarte prost la ultimul meci, Petrolul - Pandurii, din runda a treia a Ligii 2, iar ”lupii” mai joacă un meci pe propria arenă până la meciul naționalei. Cu doar trei săptămâni înainte de meciul cu Muntenegru, gazonul de pe stadionul Ilie Oană se prezintă în condiţii foarte proaste. Nu se compară cu ce am văzut, recent, pe Arena Națională sau pe ”Ion Oblemenco”, dar iarba de la Ploiești e arsă, în special pe marginile terenului, iar în unele zone lipsește cu desăvârșire. ”Din păcate, în toată țara sunt probleme cu terenurile. Aceste ploi asezonate cu temperatură ridicată au însemnat boală curată. Sunt boli specifice la plante, iar tratamentele pe care le facem au efect 12-14 zile, daca nu plouă! S-au făcut tratamente contra bolii, curative, nu de distrugere a ierbii. Totuși, dacă am fi însămânțat, printr-o lucrare masivă, exista riscul să pierdem 80 la sută din suprafața de joc!

Până la urmă, vom apela la varianta aducerii și montării rulourilor de iarbă pentru bucata principala, dinspre tribuna 1. E vorba de rulouri de iarbă de 3-4 centimetri grosime, de calitate, să nu se alunece pe ele. E 8 euro e metrul pătrat de gazon bun. Nu iau în calcul montarea și alte elemente tehnice.E vorba de 150-200 mp”, a explicat administratorul Titel Arsene.

La Ilie Oană s-au făcut lucrări de reînsămânțare în mai, însă boala a ras firul de iarbă. De altfel, gazonul arată așa deoarece a fost strânsă masa vegetală distrusă. Există unele arene unde gazonul arată bine, cazul celui de la Iași, însă acolo e vorba de un gazon însămânțat. La Ploiești, s-a ras glia vechiului ”Ilie Oană” și s-a pus covor de iarbă.

”Noi facem toate eforturile ca terenul să fie în bune condiții la partida cu Muntenegru”, a asigurat Titel Arsene.
Stadionul Ilie Oană are 4 stele potrivit clasificării UEFA și va găzdui meciul de debut al tricolorilor în Liga Națiunilor. Partida se joacă fără spectatori.

”Zonele afectate vor fi decopertate şi se va aduce un rulou nou de gazon. După instalarea noului rulou, va fi o persoană care va sta în permanenţă până la ora meciului cu Muntenegru, zi de zi, pentru îngrijirea gazonului pentru federaţie” , a confirmat Andrei Vochin, consilierul președintelul FRF Răzvan Burleanu.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 

Vineri, 17 august, la partida Petrolul – Pandurii, la stadionul ”Ilie Oană” a fost prezent celebrul specialist Adrian Oprișan, proprietarul Gama Verde SRL, firmă specializată lucrări de amenajare și întreţinere a suprafețelor de iarbă din România.

Chiar dacă a avut și ”rezultate” bune, Oprișan a înregistrat  în două rânduri și probleme cu lucrările realizate de firma sa, ambele pe Arena Națională, înainte de două meciuri importante ale echipei naționale de fotbal. În 2003, din cauză că gazonul montat de firma lui Adrian Oprișan pe ”Lia Manoliu“ nu s-a prins, echipele României și a Danemarcei au fost nevoite să joace pe o suprafață nisipoasă, improprie practicării fotbalului. S-a terminat 2-5, meci contând pentru preliminariile Euro 2004, competiție la care tricolorii nu au acces.

Cel de-al doilea eșec a fost înregistrat în 2011, când gazonul a cedat după prima jumătate de oră a meciului România – Franţa (0-0), din preliminariile Campionatului European din 2012. Numeroase bucăţi s-au desprins de pe suprafaţa de joc, situația fiind criticată de jucători și de antrenori.

Oprișan a acuzat atunci ambientul și microclimatul, drept factorii care au dus la degradarea gazonului.

Close
Închide
  Close