MENIU CAUTĂ

Cehului Radek Oprsal nu îi place mentalitatea românilor

Distribuie

Libertatea: Felicitări pentru gol…
Radek Oprsal: Mulţumesc! Ştiu, marchez destul de rar, însă mă bucur că acest al doilea gol al meu pentru Astra ne-a adus trei puncte. Până la urmă, mă interesează victoria, nu să înscriu eu.
Eşti de patru ani în România. Ce părere ţi-ai format?
Am să fiu sincer: nu-mi place mentalitatea românilor! Mentalitatea la nivel general, nu în cazuri particulare.
Vrea calificarea în Liga Europa
Dă-mi un exemplu.
Exemple sunt multe. Uite, fotbaliştii români. Sunt extraordinar de talentaţi, sunt înzestraţi natural cu calităţi deosebite, dar, din cauza mentalităţii, stagnează la un nivel destul de scăzut. Majoritatea se gândesc: am talent, altceva nu-mi mai trebuie. Sau îşi spun că au atins nivelul maxim, deşi nu e aşa. Întotdeauna se poate mai mult. În plus, pentru că nu există încredere în jucători, suntem ţinuţi o groază de timp în cantonamente. Asta nu înţeleg!
În cei patru ani petrecuţi aici, n-ai învăţat limba română. Cum comunici cu colegii?
Este adevărat că n-am învăţat limba română, dar nici nu am vrut. Cu colegii vorbesc în engleză. Sau, mă rog, cu cei 50% care ştiu engleză. Termenii utili în fotbal îi cunosc şi în română şi înţeleg ce mi se zice.
Care sunt planurile tale de viitor?
Vreau să evoluez cât mai bine pentru Astra şi sperăm ca la final să ne calificăm în Liga Europa. Aici sunt ambiţii mari, avem un antrenor bun, tânăr şi motivat, iar finanţatorul echipei are grijă să ne creeze condiţii bune. Mai am un an şi jumătate de contract, aş vrea să-l duc la bun sfârşit.
A trecut peste o dramă
În 2006, Lucka, iubita fotbalistului, cu care are o fetiţă, Romanka, a murit într-un accident de maşină, petrecut în timp ce vorbea la telefon cu Oprsal. Lucka tocmai aflase că este însărcinată. ”Timpul vindecă rănile, dar niciodată nu o voi uita pe Lucka. Romanka trăieşte în Slovacia, cu mama Luckăi. Eu, între timp, mi-am făcut o prietenă, dar încă nu poate veni în România. O cheamă Renata şi stă în Ostrava”, ne-a spus Radek.
Înnebunit după mititei
”Îmi place mult să fac grătar, micii sunt preferaţii mei. Pe de altă parte, nu-mi place mămăliga. Nu-mi place absolut deloc! În rest, mâncarea tradiţională românească este… de povestit nepoţilor”, ne-a explicat fotbalistul. În materie de muzică, jucătorul a mărturisit că ascultă hip-hop, iar filmul preferat este Se7en: ”Se7en, cu Brad Pitt, Kevin Spacey şi Morgan Freeman, a fost o capodoperă la vremea lui”.

Comentarii