MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 17:07

Cel mai drag meci de fotbal al lui Cristian Țopescu. N-avea talent la scris. ”Nu sunt mercenar. Niciodată, în meseria mea, banii n-au fost pe primul loc”

Distribuie

Cel mai drag meci de fotbal al lui Cristian Țopescu a fost ”România - Argentina, scor 3-2, de la Mondialul din America, în 1994”.

Nici banii nu l-au mai convins să se întoarcă la microfon pentru a comenta fotbal. ”Nu sunt mercenar. Niciodată, în meseria mea, banii n-au fost pe primul loc. Am refuzat ofertele pentru că mi-ar fi greu să revin fără să existe comparații cu comentariile dinainte”.

Cunoscutul comentator și-a acceptat și limitele. ”Recunosc: n-am talent la scris. Nu mă pot compara cu regretatul cronicar Ioan Chirilă, un rege al metaforelor, sau cu fostul meu coleg Ion Cupen. Eu scriu cum vorbesc”.

Cunoscutul comentator Cristian Țopescu (81 de ani), ”vocea de aur” a tuturor marilor succese ale sportului românesc din anii 70-90, a murit azi, 15 martie, la Spitalul Elias din Capitală.

Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. El a suferit un stop cardio-respirator. Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, director al ziarului Prosportm realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

Citește mai multe despre Cristian Ţopescu pe Libertatea.

Comentarii