UPDATE ora 19:20. Trupul neînsuflețit al lui Cristian Țopescu va fi depus joi, 17 mai, în Studioul 2 al TVR, transmite televiziunea publică.

„Televiziunea Română regretă dispariţia lui Cristian Ţopescu, vocea sportului românesc. (…) Cei care doresc să îşi ia rămas bun de la marele om de televiziune o pot face joi, 17 mai, în Studioul 2, în intervalul 11.00-19.00”, potrivit unui comunicat al TVR.

UPDATE ora 18:57. Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea lui Cristian Țopescu.

„Ne despărțim astăzi de cel care și-a dedicat talentul şi priceperea sportului românesc, Cristian Ţopescu. Vocea sa inconfundabilă, care a emoționat o țară întreagă, ne-a făcut pe toți să simțim că suntem părtași la performanțele sportivilor noștri. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

UPDATE 18:15. Mesajul lui Gică Hagi după decesul lui Cristian Țopescu: ”Vocea lui va rămâne vie și inconfundabilă”.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Mesaje de condoleanțe au venit și de la politicieni, printre care Liviu Dragnea, Traian Băsescu și Gabriela Firea.

UPDATE ora 18:10. Medicii spun că familia lui Cristian Țopescu a fost continuu la spital. Ieri, pacientul a avut o zi ușor mai bună, dar peste noapte, starea lui a devenit foarte gravă. În general, fostul comentator sportiv vorbea foarte puțin cu medicii. Avea răspunsuri scurte de tipul ”da” , ”nu”. Dar cu familia era altceva. De fapt, Cristian Țopescu nici nu ar fi avut timp de medici, pentru că familia, respectiv, soția , băiatul și fiica îi ocupau tot timpul cât era treaz. Noaptea trecută familia abia dacă a ajuns acasă că a și revenit la spital, povesteste, medicul Silvius Negoita, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias.

UPDATE ora 17:40. Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, a postat pe pagina de Facebook un mesaj trist după aflarea veștii că fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

„Astăzi este o zi trista. Un om extraordinar care va rămâne mereu in inimile noastre. Mulțumesc, Cristian pentru momentele minunate!, a scris fosta gimnastă.

UPDATE ora 17:00. Cristian Țopescu va fi înmormântat cu onoruri militare, anul trecut el fiind decorat de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler, la împlinirea a 80 de ani

UPDATE ora 16:50. Cristian Țopescu a decedat la vârsta de 81 de ani, după ce a suferit „un stop cardiorespirator iresuscitabil”, după cum a anunțat Spitalul Elias.

“Cristian George Țopescu, în vârstă de 81 de ani, s-a internat marți, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, este comunicatul transmis de Spitalul Elias, unde comentatorul sportiv fusese internat în urmă cu o săptămână.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. El a suferit un stop cardio-respirator. Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, director al ziarului Prosportm realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul „Steaua României” „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

A comentat mii de evenimente sportive

În întreaga carieră, Cristian Ţopescu se poate lăuda cu peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice comentate, dar şi Cupe Mondiale şi Campionate Europene.

Cristian Țopescu are trei copii din trei căsnicii, o fată și doi băieți. Prima soție a comentatorului a fost Rodica, femeia care i-a dăruit primul copil, pe Cristina, care s-a consacrat și ea în lumea televiziunii.

Țopescu a divorțat de Rodica după 11 ani, apoi s-a căsătorit cu Rosemarie, o economistă din București. Aceasta i-a făcut un băiat, pe Cristi.

Cristian Țopescu și Rosemarie s-au despățit după 15 ani, iar comentatorul a luat-o de soție pe Christel Ungar, colega sa din TVR, mai tânără cu 29 de ani de el. Aceasta i-a dăruit un băiat lui Țopescu, pe Felix Sebastian.

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine