Mergi direct la conținut »
Top 15 cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței
Sport Libertatea > Sport

Top 15 cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței / VIDEO

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 30 iunie 2017, 12:26

Cele mai urâte accidente din Turul Franței. În fiecare an, Le Tour combină gustul dulce al succesului cu accidente dureroase.

Ad placeholder

Libertatea vă propune o trecere în revistă a accidentelor memorabile, neavând, însă, pretenția unui demers comprehensiv. La rece și dur, suntem siguri că Turul Franței 2017 nu va face excepție; vor fi puzderie de căzături.

Să ne uităm, așadar, înapoi la istoria Tour de France.

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Wim van Est, Tour de France 1951

A fost victima unuia dintre cele mai dureroase accidente din istoria Tour de France: a căzut, aproape 100 de metri, într-o rampă stâncoasă!

Călit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, batavul a scăpat miraculos, cu doar câteva răni minore. Specatorii l-au scos din vale și l-au repus pe traseu. Totuși a ajuns la spital, la finalul etapei

Van Elst a fost primul olandez din istorie care a purtat tricoul galben. Culmea, în momentul căzăturii, era liderul cursei!

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Bernard Hinault, Tour de France 1985

Francezul câștigase deja Le Tour de patru ori. Alerga spre al cincilea trofeu. La finișul etapei a 14-a, într-un moment în care se bătea cu Greg LeMond, Hinault a fost implicat într-un accident alături de alți cinci rutieri, de pe urma căruia s-a ales cu o fractură de piramidă nazală. A refuzat tratamentul medicilor, doar pentru a rămâne în galben. 

Ad placeholder
Cel mai contestat procuror al momentului explică de ce nu i-a pus sub acuzare în dosarul 10 august pe Liviu Dragnea și pe Carmen Dan, după ce au fost audiați
Recomandări
Cel mai contestat procuror al momentului explică de ce nu i-a pus sub acuzare în dosarul 10 august pe Liviu Dragnea și pe Carmen Dan, după ce au fost audiați
 

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Djamolidine Abdoujaparov, Tour de France 1991

 Abdoujaparov a câștigat clasamentul pe puncte în 1991 și 1993. Pentru prima victorie a suferit. În ultimul tur de circuit din etapa finală a cursei, pe faimosul Champs-Elysees din Paris, s-a ciocnit de barierele de protecție cu 100 de metri înainte de finiș, a zburat prin aer și a căzut lat pe asfelt. Membrii echipei lui Djamolidine l-au luat de pe jos, l-au pus pe bicicletă,iar el trecut încet linia de finiș, de mână cu personalul medical care mergea alături!

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Laurent Jalabert, Tour de France 1994

”Jaja” s-a ciocnit cu un polițist, a fost aruncat la pământ. Bicicleta a fost distrusă, sângele a fost mai mult decât după un meci de box. Francezul și-a fracturat pomeții!

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Giuseppe Guerini, Tour de France 1999

Spre finalul etapei a zecea, italianul s-a desprins de Virenque și se pregătea să-și savureze victoria de pe miticul Alpe d’Huez. Un spectator a ieșit să facă fotografie mai de aproape și l-a lovit pe Guerini, Guerini, doborându-l. Totuși, italianul nu a fost rănit și a reușit să trecă de finiș.

Ad placeholder
Coronavirus în România, 10 august. 779 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, la 6.607 de teste
Recomandări
Coronavirus în România, 10 august. 779 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, la 6.607 de teste
 

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței.
Joseba Beloki, Tour de France 2003

Ciclistul spaniol se afla la doar 40 de secunde de liderul american Lance Armostrong. Bicicleta lui a agățat roata lui Lance, iar Joseba a căzut rău,  fracturându-și femurul, cotul și încheietura mâinii. A abandonat. Armstrong a scăpat miraculos, echilibrându-se în ultima clipă și luând-o pe un câmp, apoi evitând un șanț de apă.

 

15 lucruri pe care nu le știai despre Turul Franței

Marcus Burghardt, Tour de France 2007

Marcus a fost dat cu roține în sus de un câine Golden Retriever. De asemenea, în același Le Tour, Sandy Cesar a căzut tot din cauza unui patruped!

Ad placeholder
Persoanele care vin din Spania, în carantină 14 zile. INSP a actualizat lista statelor din „zona galbenă”
Recomandări
Persoanele care vin din Spania, în carantină 14 zile. INSP a actualizat lista statelor din „zona galbenă”
 

Oscar Pereiro Sio, Tour de France 2008

Câștigătorul Turului Franței din 2006 și-a rupt mâna, după ce a căzut pe balizele de protecție ale drumului.

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Sven Krauss, Tour de France 2008

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Jens Voigt, Tour de France 2009

Cel mai terifiant moment televizat: Vogt a căzut pe Col du Petit Saint Bernard. Alerga cu peste 60 km/ h, roata din față a patinat, neamțul a zburat peste ghidon cu fața spre asfalt.

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Johnny Hoogerland, Tour de France 2011

Aflat în fruntea cursei, olandezul a fost aruncat într-un gard cu sârmă ghimpată. La spital a avut nevoie de 33 de puncte de sutură. Nefericitul incident a fost cauzat de o mașină a televiziunii franceze, care, în timpul unei depășiri, l-a acroșat pe spaniolul Juan Antonia Flecha, care l-a agățat pe olandez, aruncându-l în  gard.

Ad placeholder

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Alexandre Vinokourov Tour de France 2011

În ediția din 2011 a Turului, coborâtea de pe Col du Pas de Peyrol, desfășurată pe ploaie, a fost un masacru.Vinokourov, aur olimpic pentru Kazahstan, a terminat cu un picior fracturat, în timp ce colegii săi Jurgen Van den Broeck și Dave Zabriskie au fost de asemenea obligați să se retragă din cursa ca urmare a accidentărilor

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Mark Cavendish, Tour de France 2014

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Chris Froome, Tour de France 2014

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Alberto Contador, Tour de France 2014

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Plutonul, Tour de France 2015

Cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței. Chris Froome, Tour de France 2016

O etapă ce trebuia să fie o sărbătoare pentru spectatori s-a transformat într-un coșmar condimentat cu umor negru. Cu doi kilometri înainte de final, pe ultima cățărare din etapa a 12-a a Turului Franței, liderul competiției și purtătorul tricoului galben, britanicul Chris Froome s-a desprins, alături de australianul Porte și de olandezul Mollema, în ceea ce părea cea mai importantă acțiune din grupul favoriților, cu Nairo Quintana lăsat la câteva zeci de secunde în spate.

Ad placeholder

Ce a urmat a fost ireal. O motocicletă aflată în fața celor trei s-a oprit brusc, din cauza entuziasmului isteric al miilor de fani de pe marginea șoselei, iar cei trei cicliști s-au prăbușit! Dar dacă Porte și Mollema s-au ridicat și au putut să continue cursa pe bicicletă, Froome nu a reușit să facă acest lucru din cauza unor probleme tehnice.

Au urmat imagini nemaivăzute în istoria modernă a Turului. Cum mașinei echipei Sky îi era imposibil să ajungă în fruntea plutonului, Froome a început să alerge pe jos pe pantele giganticului munte din Provence, fiind depășit rând pe rând de fiecare rival! Zeci de metri mai încolo, britanicul a înhățat o bicicletă de la mașina neutră, însă nu a putut să pedaleze prea mult, în condițiile în care cadrul nu era conform cu dimensiunile sale fizice!

Ad placeholder

Într-un final, Froome a fost ajuns de mașina Sky, a primit o bicicletă adecvată și a trecut linia de sosire la un minute și 40 de secunde distanță de Mollema și cu un minut și 14 secunde în urma lui Quintana. Rezultatul l-a aruncat de pe prima poziție în ierarhia generală până pe locul 6, tricoul galben trecând pe umerii tânărului Adam Yates, de la Orica-Bikeexchange.

O oră mai târziu, după ce au urmărit imaginile TV în reluare, organizatorii au decis să-i dea tricoul galben înapoi lui Froome și să neutralizeze diferența creată pe șosea.

Citiți și

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close