DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO Galerie foto
4imagini
Sport Libertatea > Sport

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

autor
de  Petre Dobrescu
. Actualizat Luni, 24 iulie 2017, 12:50
Adaugă comentariu DistribuieDistribuie

Turul Franței 2017. Competiția a început pe 1 iulie, în Germania, la Dusseldorf.

ACTUALIZARE 24 iulie, ora 11:45 / „Este absolut incredibil!”, au fost primele cuvinte ale rutierului britanic Chris Froome după a ce a câștigat pentru a patra oară Turul ciclist al Franței, duminică, pe Champs-Elysées din Paris.

„De fiecare dată, bătălia a fost diferită la Turul Franței. Toate victoriile mele sunt speciale. Dar de aceasta, îmi voi aduce aminte ca fiind cea mai strânsă”, a afirmat liderul echipei Sky, care i-a devansat în clasamentul final pe columbianul Rigoberto Uran și pe francezul Romain Bardet.

„Mă simt privilegiat să mă aflu într-o poziție în care aș putea încerca să egalez campioni precum Anquetil, Merckx, Hinault sau Indurain”, care s-au impus fiecare de câte cinci ori în „Marea Buclă”, a adăugat „Froomey”, care nu a pierdut decât o singură dată din 2013 în Turul Franței (abandon în 2014).

ACTUALIZARE 20.45. Rutierul britanic Chris Froome (Sky) a câștigat, duminică, pentru a patra oară, Turul ciclist al Franței, după ce etapa a 21-a, ultima a cursei, a fost adjudecată pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de olandezul Dylan Groenewegen (Lotto NL).

Froome, care s-a mai impus în 2003, 2015 și 2016, a fost urmat în clasamentul final de columbianul Rigoberto Uran și de francezul Romain Bardet.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06105685 Team Sky rider Christopher Froome (R) of Great Britain, wearing the overall leader yellow jersey, celebrates with his baby and his wife Michelle (L) after wining the 104th edition of the Tour de France 2017 cycling race over 103Km between Montgeron and Paris Champs-Elysees, France, 23 July 2017. EPA/IAN LANGSDON

ACTUALIZARE 22 iulie, ora 19.30. Britanicul Chris Froome (Sky) și-a păstrat tricoul galben al Turului ciclist al Franței, sâmbătă, în cea de-a 20-a și penultima etapă, încheiată pe stadionul Velodrome din Marsilia înainte de sosirea prevăzută la Paris.

Victoria a revenit polonezului Maciej Bodnar (Bora), înregistrat în contratimpul individual pe distanța de 22,5 km cu timpul de 28 min. 15 sec., fiind urmat la 01 sec. de compatriotul său Michal Kwiatkowski și la 06 sec. de Chris Froome, ambii de la Team Sky.

În clasamentul general, înaintea ultimei etape, a 21-a, programată duminică între Montgeron — Champs-Elysees (103 km), lider este Chris Froome, urmat la 54 sec. de columbianul Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac), în timp ce francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale) a coborât pe locul 3, la 2 min. 20 sec., spaniolul Mikel Landa (Team Sky), la 2 min. 21 sec., italianul Fabio Aru (Astana Pro Team), la 3 min. 05 sec. etc.

ACTUALIZARE 20 iulie, ora 08.10: În etapa a 17-a din Turul Franței s-a impus slovenul Primoz Roglic , de la echipa Lotto Jumbo, după ce a reușit  sa ”evadeze” din evadare. Chris Froome îşi păstrează în continuare tricoul galben. Etapa a 18-a programată, joi, 20 iulie, se desfășoară între localitățile Briancon și Col dIzoard, pe o distanță de 180 de kilometri. Va fi a doua etapă din Alpi, care se va încheia cu o cățărare de categorie specială.

MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO
Recomandări
MApN anunță că a găsit „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei. Imaginile surprinse de localnici | VIDEO

ACTUALIZARE 19 iulie, ora 16.31. Două abandonuri de marcă în timpul etapei a 17-a, prima care se desfășoară în Alpi. Este vorba despre francezul Thibaut Pinot (FDJ), care avea febră la start, și despre germanul Marcel Kittel (Quick-Step), purtătorul tricoului verde, victimă a unei căzături.

ACTUALIZARE 19 iulie, ora 10.15: Etapa a 17-a din Turul Franței programată miercuri, 19 iulie, se desfășoară între localitățile La Mure și Serre-Chevalier, pe o distanță de 183 de kilometri. Etapa este una specială, cu două cățărări de categorie specială: vârfurile din Alpi, Croix-de-Fer (2.067 m) și Galibier (2.642 m).

ACTUALIZARE 18 iulie, ora 19.09. Etapa de marți din Turul Franței i-a revenit lui Michael Matthews. Australianul de la Sunweb s-a impus la sprint, în fața norvegianului Boasson Hagen și a germanului Degenkolb. Și după acest asalt, Froome rămâne în galben. Mâine este programată etapa a 17-a, La Mure-Serre Chavalier, care însumează 183 de kilometri.

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06094926 Team Sunweb rider Michael Matthews (2-L) of Australia, Team Dimension Data rider Edvald Boasson Hagen (R) of Norway and Trek Segafredo team rider John Degenkolb (L) of Germany sprint for the win during the 16th stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 165 km between Le Puy-en-Velay and Romans-sur-Isere, France, 18 July 2017. Matthews won ahead of second placed Boasson Hagen and third placed Degenkolb. EPA/ROBERT GHEMENT

Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”
Recomandări
Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”

ACTUALIZARE 17 iulie, ora 15.10: În Turul Franţei, luni este zi de pauză. Cursa va continua, marţi, cu etapa a 16-a, care va programa un traseu de 165 de kilometri, între localităţile Le Puy-en-Velay şi Romans-sur-Isere.

ACTUALIZARE 16 iulie, ora 23.00: Etapa a 15-a, disputată duminică, a fost câştigată de rutierul olandez Bauke Mollema, de la echipaTrek-Segafredo.

Clasamentul la vârf a rămas neschimbat, britanicul Christopher Froome, de la Sky, şi-a păstrat tricoul galben. Pe locul doi, la 18 secunde de lider, se află fostul purtător al tricoului galben, italianul Fabio Aru, de la Astana.

ACTUALIZARE 16 iulie, ora 16.10: Belgianul Tim Wellens, de la Lotto Soudal, a abandonat Turul Franței 2017 după primii kilometri ai etapei a 15-a.

ACTUALIZARE 16 iulie, ora 08.40: Etapa a 15-a, programată duminică, se desfăşoară între localităţile Laissac-Severac L’Eglise şi Le Puy-en-Velay, pe o distanţă de 189,5 kilometri.

ACTUALIZARE 15 iulie, ora 21.20: Etapa a 14-a a Turului Franței, disputată pe un traseu de 181,5 km, între Blagnac și Rodez, a fost câștigată de australianul Michael Matthews (Sunweb), în timp ce englezul Chris Froome (Sky) a preluat tricoul galben de la italianul Fabio Aru (Astana).

Froome (Sky), sosit la o secundă de învingător, l-a devansat cu 24 sec pe Fabio Aru și a preluat tricoul galben pe care italianul l-a deținut 2 etape. Britanicul are acum în clasamentul general un avans de 18 sec față de Fabio Aru, 23 sec față de francezul Romain Bardet și 29 sec față de columbianul Rigoberto Uran.

ACTUALIZARE 15 iulie, ora 08.50Etapa a 14-a, programată sâmbătă, se desfăşoară între localităţile Blagnac și Rodez, pe o distanţă de 181,5 km. Etapa se încheie cu o cățărare cu pantă de 9,6%.

ACTUALIZARE 14 iulie, ora 19.30: Francezul Warren Barguil (Sunweb) a câștigat etapa a 13-a a Turului ciclist al Franței, vineri, de Ziua Națională a Franței, acesta fiind al patrulea succes în această ediție a unui rutier francez.

Campionul Italiei, Fabio Aru (Astana), și-a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general după această etapă scurtă, de 101 km, dar cu trei cățărări de prima categorie, disputată între Saint-Girons și Foix.

Warren Barguil s-a impus la sprint după 2h36min29sec în fața celor trei rutieri cu care evadase, columbianul Nairo Quintana și spaniolii Alberto Contador și Mikel Landa.

În clasamentul general, locotenentul lui Foome, Landa, s-a apropiat ajungând pe locul 5, la 1min09sec de Aru, care în această etapă dificilă și-a pierdut locotenentul, pe danezul Jakolb Fuglsang, constrâns să abandoneze din cauza unei accidentări suferite după o căzătură din etapa de miercuri.

Aru este urmat în continuare la general de Froome, la 6 secunde, Bardet (AG2R), la 25 secunde și Uran (Cannondale), la 35 secunde. Columbianul Quintana (Movistar) se află pe locul 8, la 2min07sec, iar spaniolul Alberto Contador (Trek), la 5min22sec.

ACTUALIZARE 14 iulie, ora 10.40 / Etapa a 13-a, programată vineri, 14 iulie, se desfășoară între localitățile Saint-Girons şi Foix, pe o distanță de 101 km. Este o etapă cu trei cățărări de primă categorie, ultima destul de departe de finiș. În aceste condiții, este de așteptat o victorie din evadare. 

ACTUALIZARE 13 iulie, ora 18:58Francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale) s-a arătat cel mai puternic, joi, pe altiportul Peyragudes, câștigând etapa a 12-a a turului ciclist al Franței, fiind cronometrat pe distanța de 214 km în 5h49min38sec, în timp ce italianul Fabio Aru (Astana) l-a deposedat de tricoul galben de lider al clasamentului general pe britanicul Chris Froome (Sky).

Froome, deținătorul titlului și favorit al acestei ediții, a pierdut tricoul galben în ultimii 300 m ai ascensiunii finale, una foarte dură, cu o pantă de 20%, clasându-se pe locul 7, la 22 de secunde de Bardet.

ACTUALIZARE 13 iulie, ora 14.40. Plutonul se aproprie de Col des Ares (797 metri), primul vârf pe care trebuie să-l escaladeze astăzi. Avansul luat de cei 12 evadați amintiți mai devreme nu reprezintă un pericol pentru Chri Froome, liderul clasamentului general.

ACTUALIZARE 13 iulie, ora 13.22. Etapa a 12-a se desfășoară între localitățile Pau și Peyragudes, pe distanța de 214,5 kilometri. Este o etapă de munte, cu șase cățărări. Grupul evadaților este alcătuit din 12 cicliști:  Marcel Kittel (Quick-Step) Nils Politt (Katusha), Stefan Küng (BMC), Jack Bauer (Quick-Step), Michael Matthews (Sunweb), Cyrill Gautier (AG2R), Imanol Erviti (Movistar), Koen de Kort (Trek-Segafredo), Diego Ulissi (UAD), Stephen Cummings (Dimension-Data), Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) și Julien Simon (Cofidis).

ACTUALIZARE 12 iulie. Etapa 11, miercuri 12 iulie: Marcel Kittel a câștigat, miercuri, etapa a 11-a, disputată pe traseul Eymet — Pau (203,5 km) cu timpul de 4h34min27sec. El s-a impus la sprint în fața olandezului Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) și a norvegianului Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), creditați cu același timp.

Aceasta este a cincea victorie de etapă a lui Kittel în această ediție a Turului Franței, după cele de la Liege (etapa a 2-a), Troyes (etapa a 6-a) și Nuits-Saint-Georges (etapa a 7-a) și Bergerac (a 10-a).

Britanicul Chris Froome (Sky) și-a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general cu o zi înaintea Pirineilor. El este urmat de italianul Fabio Aru (Astana), la 18 secunde, de francezul Romain Bardet (AG2R), la 51 secunde, și de columbianul Rigoberto Uran (Cannondale), la 55 secunde.

ACTUALIZARE 12 iulie. Etapa 11, Miercuri, 12 iulie: Eymet – Pau, 202 km. Încă o etapă pentru sprinterul neamț Kittel? Marcel are deja un ”poker”  în acest Tur.

A început etapa. Etapa LIVE, AICI.

Chris Froome, trei Tururi în palmares, e azi în a 50-a zi în tricoul galben.

16.38. Perrig Quéméneur (Direct Energie) și Dario Cataldo (Astana) au căzut. Italianul a fost luat cu Ambulanța! Fulglsang și Degenkolb, implicați și ei în căzătură.

16.11. Trioul din frunte mai are 1.45 avans cu 110 km înainte de finiș.

 

15.33. Cu 138 km înainte de finiș, avansul a scăzut la 2.30.

14.37. Tricoul din față, 4.10 avans la km. 25.

 

14.10. Marcato, Bodnar și De Neef au 2.30 minute avans în fața plutonului.

14.07. Rețeta deja clasică. Evadare din start: Marcato (UAE), Bodnar (Bora) și Backaert (Wanty).

Etapa de miercuri începe la 14.05.

ACTUALIZARE 11 iulie / Germanul Marcel Kittel (Quick-Step) a câștigat la sprint etapa a 10-a a Turului ciclist al Franței, marți, la Bergerac, în fața compatriotului său John Degenkolb, în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general.

Kittel, înregistrat pe distanța de 178 km, între Perigueux și Bergerac, în 4h01min, a fost urmat în același timp de compatriotul său John Degenkolb (Trek) și de olandezul Dylan Groenwegen (Lotto-Jumbo).

 

Kittel se află la a patra victorie de etapă în această ediție a Turului Franței, după cele de la Liege (etapa a 2-a), Troyes (etapa a 6-a) și Nuits-Saint-Georges (etapa a 7-a).

Kittel devine astfel singurul deținător al recordului de victorii de etapă în Turul Franței pentru un rutier german, cu 13 succese din 2013 și până acum.

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06081594 Quick Step Floors team rider Marcel Kittel of Germany celebrates on the podium after winning the 10th stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 178km between Perigueux and Bergerac, France, 11 July 2017. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06081631 Quick Step Floors team rider Marcel Kittel of Germany celebrates on the podium wearing the best sprinter’s green jersey following the 10th stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 178km between Perigueux and Bergerac, France, 11 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

Chris Froome, care și-a păstrat tricoul de lider și după această etapă, disputată după ziua de pauză, este urmat la 18 secunde de italianul Fabio Aru (Astana) și la 51 secunde de francezul Romain Bardet (AG2R). Al patrulea, la 55 secunde, este columbianul Rigoberto Uran (Cannondale).

 

Columbianul Nairo Quintana (Movistar) ocupă locul 8, la 2min13sec de Froome.

Miercuri este programată etapa a 11-a, Eymet — Pau (203,5 km).

 

ACTUALIZARE 11 iulie. Etapa 10, Marți, 11 iulie: Perigueux – Bergerac, 178 km. ”Le Tour” se reia cu etapa a zecea, între Perigueux și Bergerac. Vedem castele și bem vin!

16.48. Elie Gesbert ajunge primul pe Côte de Domme, km 100.5.

15.15. La km. 38, ecartul evadării e de 4.40.

Offredo și Gesbert au un avans de 5.20.

14.27. Yoann Offredo (Wanty) a evadat deja. Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro) i-a luat urma. 45 de secunde în fața plutonului la km 5.

180 de cicliști la startul de la at 14.27. Polonezul Majka a abandonat.

 

Defășurarea LIVE a etapei, AICI. Startul festiv e la 14.25, startul oficial, la 14.40.

Se ia startul fără Richie Porte, principalul favorit, și fără Geraint Thomas, principalul locotenent al lui Chris Froome. Richie Porte a suferit fracturi de bazin și claviculă în Turul Franței 2017 și a abandonat | VIDEO

Columbianul Uran câștigă etapa a 9-a în Turul Franței, Chris Froome păstrează tricoul galben

ACTUALIZARE 9 iulie. Etapa 9, Duminică, 9 iulie: Nantua – Chambery, 181 km. Trei cățărări de categorie specială pe traseu.

CLASAMENT GENERAL

1 38h26’28”
2 à 18”
3 à 51”
4 à 55”
5 à 01’37”
6 à 01’44”
7 à 02’02”
8 à 02’13”
9 à 03’06”
10 à 03’53”
11 à 05’00”
12 à 05’15’

Top 5

1. Rigoberto Uran
2. Warren Barguil
3. Chris Froome
4. Romain Bardet
5. Fabio Aru

18.05. victorie columbianul Rigoberto Uran, la fotografie cu Barguil!

Bardet e prins de grupul Aru, Froome, Uran, Fuglsang și Barguil cu 2 km înainte de final.

Barguil e prins de Bardet.

17.55. Rigoberto Uran are probleme mecanice.

Mai sunt 14 km. Barguil e primul, urmează Bardet, la 10 secunde. Apoi, la alte 8 secunde, Aru, Froome, Uran și Fuglsang.

17.40. Căzătură Richie Porte, care îl prăbușește și pe Daniel Martin. Porte era să pice în prăpastie. A aruncat bicicleta și s-a lovit de o stâncă. Au intervenit paramedicii. Se duce cu ambulanța la Chambery.

Froome a accelerat de trei ori, Contador a pierdut peste două minute, Quintana, aproape un minut.

17.31. Froome accelerează. Porte, Uran și Bardet sunt cu el. Fuglsang, prins. Aru, ușor în spate.

17.13. Froome sparge, atacă Aru.

16.11. Vuillermoz, Mollema, Benoot, Barguil și Roglic, în frunte. Au sub 5 minute în fața grupului favoriților, în care e toată lumea bună.

15.53. Grupul Froome, la 6 minute.

15.50. Grand Colombier (km 91):

1. Warren Barguil, 20 pts
2. Tiejs Benoot, 15 pts

0.20
3. Alexis Vuillermoz, 12 pts

0.25
4. Primoz Roglic, 10  pts

 0.30
5. Bauke Mollema, 8 pts

1.15
6. Jarlinson Pantano, 6 pts
7. Dani Navarro, 4 pts

1.25
8. Michael Matthews, 2 pts

 

15.29. Grupul de frunte de debarasează de Bakelants, Poljanski și Domont. Barguil, Vuillermoz, Benoot rămân în față. Pantano rămâne și el în urmă. Unele porțiuni au pantă de 22%.

Geraint Thomas a abandonat (fractură de claviculă), a căzut și Contador.

15.21. Rutierii din frunte au început urcușul pe Grand Colombier.

Km 91: Grand Colombier (HC): 8.5km at 9.9%
Km 134: Côte de Jongieu (cat. 4): 3.9km at 4.2%
Km 155.5: Mont du Chat (HC): 8.7km at 10.3%

15.13. Thomas și Majka au picat, pe ritmul impus de AG2R pe coborâre. Bardet și Aru au 10 secunde avans în fața grupului favoriților.

Col de la Biche (km 67.5)

1. Primoz Roglic, 20 pts
2. Alexis Vuillermoz, 15 pts
3. Warren Barguil, 12 pts
4. Thibaut Pinot, 10  pts
5. Bauke Mollema, 8 pts
6. Brice Feillu, 6 pts
7. Jan Bakelants, 4 pts
8. Jesus Herrada, 2 pts

 

14.31. După 60 km, grupul evadaților, condus de Laurens ten Dam are peste 6 minute avans.

14.02. Axel Domont (AG2R), Vegard Stake Laengen (UAE), Thomas Voeckler (Direct Energie) și  Brice Feillu (Fortuneo) se lipesc de grupul mare de evadați.

Ce urmează:

Km 67.5: Col de la Biche (HC): 10.5km at 9%
Km 91: Grand Colombier (HC): 8.5km at 9.9%
Km 134: Côte de Jongieu (cat. 4): 3.9km at 4.2%
Km 155.5: Mont du Chat (HC): 8.7km at 10.3%

Thomas De Gendt, primul pe Côte de Franclens (km 38). Plutonul, la 3.25.

13.45. După 30 km, evadare alcătuită acum din 35 de oameni are 2.25.

Cel mai bine clasat dintre evadați este Carlos Betancur (Movistar), al 27-lea, la 3.17.

13.33. 1.45 avans al grupului de 38 de rutieri: Jan Bakelants, Axel Domont și Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale), Jesus Herrada and Carlos Betancur (Movistar), Bauke Mollema și Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Alessandro De Marchi și Amaël Moinard (BMC), Bakhtiar Kozhatayev și Alexey Lutsenko (Astana), Kristjian Durasek și Vegard Stake Laengen (UAE), Thibaut Pinot (FDJ), Michael Albasini (Orica-Scott), Zdenek Stybar (Quick-Step Floors), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Robert Kiserlovski și Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Thomas De Gendt, Tony Gallopin și Tim Wellens (Lotto-Soudal), Michael Matthews, Nikias Arndt, Warren Barguil, Simon Geschke și Laurens ten Dam (Sunweb), Nicolas Edet și Dani Navarro (Cofidis), Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), Thomas Voeckler (Direct Energie), Pierre Rolland și Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), Javier Moreno (Bahrain-Merida), Brice Feillu, Pierre-Luc Périchon și  Eduardo Sepulveda (Fortuneo-Oscaro).

Ce urmează duminică

Km 38: Côte de Franclens (cat. 3), 2.4km at 6%
Km 67.5: Col de la Biche (HC): 10.5km at 9%
Km 91: Grand Colombier (HC): 8.5km at 9.9%
Km 134: Côte de Jongieu (cat. 4): 3.9km at 4.2%
Km 155.5: Mont du Chat (HC): 8.7km at 10.3%

Încă o zi de suferință pentru sprinteri.

13.23. Thibaut Pinot a trecut primul pe Col de Bérentin (km 11).

13.17. Mori și Gesink au căzut și au abandonat.

13.16. La fel ca sâmbătă, evadare masivă, cu 32 de rutieri. Avans de 1.20 față de plutonul condus de Sky.

 

13.08. Côte des Neyrolles (km 3.5)

1. Thibaut Pinot, 5 pts
2. Tim Wellens, 3 pts
3. Bauke Mollema, 2 pts
4. Warren Barguil, 1 pt

13.05. Start oficial.

ACTUALIZARE 8 iulie. Etapa 8. Sâmbătă, 8 iulie: Dole – Station des Rousses, 187 km.

CLASAMENT GENERAL :

1. Chris Froome (Sky) 18h38”59”
2. Geraint Thomas (Sky) +12”
3. Fabio Aru (Astana) +14”
4. Dan Martin (Quick-Step Floors) +25”
5. Richie Porte (BMC) +39”
6. Simon Yates (Orica-Scott) +43”
7. Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale) +47”
8. Alberto Contador (Trek-Segafredo) +52”
9. Nairo Quintana (Movistar) +54”
10. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) +1’01”

Cursa live, AICI.

Top 5

1. Lilian Calmejane
2. Robert Gesink, 0.37
3. Guillaume Martin, 0.50
4. Nicolas Roche
5. Roman Kreuziger

17.56. Tânărul francez Lilian Calmejane, 24 de ani, victorie epică la Station des Rousses. Gessing a venit la 37 de secunde.

Jean-René Bernaudeau, managerul echipei lui Calmejane, Direct Energie, împlinește azi 61 de ani.

17.48 Calmejane are crampe, Gessink se apropie. 200 de metri. Mai sunt 4 kilometri.

17.38. Calmejane are 20 secunde în fața lui Gessink.

17.27. A atacat Calmejane. Roach încearcă să-l prindă. Plutonul e la 1.27. Mai sunt 16 km.

17.18. Grupul de frunte s-a fărâmițat. A atacat Nick Roach. Urmează Pauwels, Gessink, Calmejane. Valgren și Barguil, în spate. Avermaet, Bakelants și Clarke s-au pierdut pe traseu.

CLASAMENT GENERAL :

1. Chris Froome (Sky) 18h38”59”
2. Geraint Thomas (Sky) +12”
3. Fabio Aru (Astana) +14”
4. Dan Martin (Quick-Step Floors) +25”
5. Richie Porte (BMC) +39”
6. Simon Yates (Orica-Scott) +43”
7. Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale) +47”
8. Alberto Contador (Trek-Segafredo) +52”
9. Nairo Quintana (Movistar) +54”
10. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) +1’01”

17.00. Michael Valgren e la 40 de secunde de grupul de frunte. Urmează Mathias Frank (AG2R), Andrey Amador (Movistar), Robert Kiserlovski (Katusha) și Laurens ten Dam (Sunweb). Apoi un grup de 20 de rutieri și la 1.45 plutonul.

Vine cățărarea.

16.39. Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Nicolas Roche și Greg Van Avermaet (BMC), Serge Pauwels (Dimension Data), Warren Barguil (Sunweb), Robert Gesink (LottoNL-Jumbo), Simon Clarke (Cannondale-Drapac), Lilian Calmejane (Direct Energie) conduc cu 45km înainte de final. Chris Froome, implicat într-un incident pe șosea, dar n-a căzut.

16.36. Rezultate pe Côte de Viry, cat. 2 (km 138.5)

1.      Warren Barguil, 5 points
2.      Jan Bakelants, 3
3.      Serge Pauwels, 2
4.      Greg Van Avermaet, 1

Simon Clarke (Cannondale), Robert Gesink (Lotto-Jumbo) și Lilian Calmejane (Direct Energie) foarte aproape de cei patru din față

16.18. Pe cățărarea de categoria a doua Côte de Viry, Lilian Calmejane și Andrew Talansky îi atacă pe cei opt din față.

 

16.14. Cu 58km înainte de finiș, 40 de secunde pentru evadarea în fața primului grup de urmăritori. Plutonul, la 2.10.

15.55. 7 oameni în frunte.

Barguil și Pauwels pleacă pe cont propriu pe Col de la Joux. Tricoul galben e la peste 3 minute.

Exact la jumătatea etapei, cei 16 au 3.35 avans în fața plutonului condus de Team Sky.

15.17. 16 rutieri de desprind: Jan Bakelants and Mathias Frank (AG2R-La Mondiale), Koen de Kort (Trek-Segafredo), Michael Schär și Greg Van Avermaet (BMC), Michael Valgren (Astana), Jens Keukeleire (Orica-Scott), Serge Pauwels (Dimension Data), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Laurens ten Dam (Sunweb), Lilian Calmejane (Direct Energie), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Warren Barguil (Sunweb) și Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac). Plutonul e la 3.40.

10 rutieri au dat avans 30 de secunde. Grup de urmărire la 30 de secunde. Plutonul e la peste 2 minute.

15.07. 50 de rutieri în evadare. Plutonul s-a rupt în două. Sunt mai multe grupulețe intermediare.

14.36. La 57km, atacă Lilian Calmejane.

14.33. Mathias Frank (AG2R-La Mondiale), Jasha Sütterlin (Movistar), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe) și Cyril Lemoine (Cofidis) atacă la km 50.

14.31. Sprint intermediar Montrond (km 45.5):

1.      André Greipel, 20 points
2.      Michael Matthews, 17
3.      Marcel Kittel, 15
4.      Sonny Colbrelli, 13
5.      Alexander Kristoff, 11
6.      Alexis Vuillermoz, 10
7.      Tony Gallopin, 9
8.      Jack Bauer, 8
9.      Lilian Calmejane, 7
10.  Danilo Wyss, 6
11.  Sylvain Chavanel, 5
12.  Rudy Molard, 4
13.  Warren Barguil, 3
14.  Philippe Gilbert, 2
15.  Fabio Sabatini, 1

 

14.17. După mai multe tentatice, plutonul îi înghite pe evadați.

14.04. Greg Van Avermaet (BMC), Alexey Lutsenko (Astana) și Sylvain Chavanel (Direct Energie) are sunt primii la km 33. Warren Barguil (Sunweb) și Brice Feillu (Fortuneo) contraatacă.

13.42. Sylvain Chavanel atacă din nou, e urmat de Greg van Avermaet și Alexey Lutsenko

13.41. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Gianluca Brambilla (Quick-Step Floors), Sylvain Chavanel (Direct Energie) și Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac), în frunte la km 14.

13.35. Sylvain Chavanel, Alberto Bettiol și Gianluca Brambilla atacă.

ACTUALIZARE 7 iulie. Etapa 7, Vineri, 7 Iulie:Troyes – Nuit-Saint-Georges, 214 km. De la orașul cu cele mai multe outlet-uri din Franța, trecem prin ținuturile în care se fac șampanie și vin spre Nuit-Saint-Georges.

Etapa live, AICI.

18.27. Etapa a șaptea: victorie Kittel, la fotografie, în duel cu Boasson Hagen. A treia victorie a neamțului! Juriul analizează fotofinișul. Dar e al treilea succes al neamțului de la Quick-Step.

1. Kittel, 2. Boasson Hagen, 3. Matthews.

 

Ce echilibru!

18.20. Evadarea e prinsă cu 6,5 km înainte de final. Vom avea sprint!

17.57. 35 de secunde, 24km.

17.37. 42 km până la final, 1.20 avans pentru evadare. Suntem în zonele viticole din Burgundia.

17.03. Maxime Bouet câștigă cățărarea de pe Côte d’Urcy.

 

16.40. 2.40 avans, cu 82km înainte de finiș.

16.11. Sprint de la Chanceaux (km 108):

1.      Manuele Mori, 20 points
2.      Maxime Bouet, 17
3.
      Yohann Gène, 15
4.      Dylan Van Baarle, 13

La 1.40:

 

5.      Sonny Colbrelli, 11
6.      Alexander Kristoff, 10
7.      André Greipel, 9
8.      Zdenek Stybar, 8
9.      Michael Matthews, 7
10.  Arnaud Démare, 6
11.  Borut Bozit, 5
12.  Rick Zabel, 4
13.  Grega Bole, 3
14.  Jack Bauer, 2
15.  Andrei Grivko, 1

15.01. După 68 km, 2 minute avans pentru evadare.

Maxime Bouet e cel mai bine clasat din evadare, al 43-lea, la 5.22.

Etapă pe Nacer Bouhani?

CLASAMENT GÉNÉRAL :

1. Chris Froome (Sky) 18h38”59”
2. Geraint Thomas (Sky) +12”
3. Fabio Aru (Astana) +14”
4. Dan Martin (Quick-Step Floors) +25”
5. Richie Porte (BMC) +39”
6. Simon Yates (Orica-Scott) +43”
7. Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale) +47”
8. Alberto Contador (Trek-Segafredo) +52”
9. Nairo Quintana (Movistar) +54”
10. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) +1’01”

 CLASAMENT PE PUNCTE :

1. Arnaud Démare (FDJ) 170 points
2. Marcel Kittel (Quick-Step Floors) 143 points
3. Michael Matthews (Sunweb) 96 points
4. André Greipel (Lotto-Soudal) 93 points
5. Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) 74 points

TOP 5 TRICOUL ALB:

1. Simon Yates (Orica-Scott) 18h39’42”
2. Pierre Latour (Ag2r-La Mondiale) +0’24”
3. Louis Meintjes (UAE Team Emirates) +0’41”
4. Emanuel Buchamnn (Bora-Hansgrohe) +0’46”
5. Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) +1’44

TOP 5 CĂȚĂRĂTORI :

1. Fabio Aru (Astana) 10 points
2. Dan Martin (Quick-Step Floors) 8 points
3. Chris Froome (Sky) 6 points
4. Richie Porte (BMC) 4 points
5. Nathan Brown (Cannondale-Drapac) 3 points

13.46. 3.40 avans la km 16.

13.26. Rețeta clasică: atac în care se află Maxime Bouet (Fortuneo-Oscaro), Manuele Mori (UAE), Yohann Gène (Direct Energie) și Dylan van Baarle (Cannondale).

13.24. Startul oficial a fost dat.

13.15. A început etape și transmisia Eurosport.

De aici se pleacă vineri.

ACTUALIZARE 6 iulie. Etapa 6, Joi, 6 Iulie: Vesoul – Troyes, 216 km. Aru a câștigat primul finiș în cățărare, Froome e tricou galben. Desfășurarea LIVE a etapei, AICI.

Citiți și Sprinterul german Marcel Kittel a câștigat a doua etapă în Turul Franței 2017

Demare’s second day in green, Kittel’s second win! #TDF2017 pic.twitter.com/La4rEDvDmi

— Le Tour de France (@LeTour) July 6, 2017

Etapa a șasea: victorie clasică, la sprint, Marcel Kittel. Evadarea a fost prinsă cu trei kilometri înainte de finișul de la Troyes.

18.29. Evadații au fost prinși cu trei kilometri înainte de final!

18.21. 10 km și 25 de secunde avans.

18.13. Perrig Quémeneur (Direct Energie), Vegard Stake Laengen (UAE) și Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), primii după 200 km. 55 de secunde cu 16 km înainte de final.

 

18.02: 25 km până la final, 1:25 avans pentru temerara evadare.

17.57. 30 km până la finiș. Quemeneur, Bacakert și Laengen încă au 1:30 avans.

17.32. Plutonul reduce ecartul: Quemeneur, Laengen și Backaert mai au doar 1:45 avans. Pichon a fost ”înghițit”.

17.17. Km 156 – Quemeneur, Laengen și Backaert sunt înfruntă. Pichon, intercalat, la 1:15. Plutonul, la 2:15.

17.14. Perrig Quemeneur (Direct Energie) câștigă și cățărarea de categoria a patra Sainte-Germaine (km 154).

16. 36. Etapa se apropie de Colombey-les-Deux-Églises (km 135), locul unde s-a născut general De Gaulle.

Chris Froome, liderul la general, se simte perfect.

Celebrul ”drăcușor” Didi Senft, pe traseu!

16. 14. Km 115. 3’20”, avansul primilor trei. Sunt 37 de grade Celsius în Le Tour de France.

15,42. Evadarea are un avans de 2’35”.

15.10. Perrig Quemeneur (Direct Energie), primul pe Cote de Langres (categoria a patra, Km 69).

14.59. Km 59: Quemeneur, Backaert și Laengen au un avans de 3:20.

14.16. Perrig Quemeneur (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty) și Vegard Stake Laengen (UAE), 4 minute avans.

14.07. La km. 20, Perrig Quemeneur (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty) și Vegard Stake Laengen (UAE), 3:40 minute avans față de pluton.

Așa arată etapa de azi.

Alejandro Valverde, accidentat grav în prima etapă, privește cursa la televizor.

13.33. Perrig Quemeneur (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty) și Vegard Stake Laengen (UAE) au evadat la km 3,5. Startul oficial al etapei a fost dat la 13.26.

Clasamentul complet, AICI. Aru e la 14 secunde de Froome, Porte – la 39, Bardet – la 47, Contador – la 52, Quintana – la 54 etc.

Citiți și Campionul mondial, slovacul Peter Sagan, nu înțelege de ce a fost eliminat din Turul Franței: ”Nu am făcut nimic rău”

ACTUALIZARE 5 iulie. Etapa 5, Miercuri, 5 Iulie: Vittel – Planche des Belles Filles, 160 km. E primul finiș din Tur în cățărare! Chris Froome a câștigat etapa de la Planche des Belles Filles în 2012.

AICI, desfășurarea live a cursei.

 

Eurosport transmite etapa de la 14.20.

 

  • Clasament general:
  • 1. Chris Froome
  • 2. Geraint Thomas, 0.12
  • 3. Fabio Aru, 0.14
  • 4. Dan Martin, 0.25
  • 5. Richie Porte, 0.39

18.06.  Victorie Aru (Astana), la trei ani după victoria lui Vincenzo Nibali.

Top 5

1. Fabio Aru
2. Dan Martin, 0.16
3. Chris Froome, 0.20
4. Richie Porte, st
5. Romain Bardet, 0.24

18.03. Froome reacționeză. Doar D. Martin, Bardet și Porte rezistă. Thomas și Quintana sunt în dificultate.

18.00. Atacă Fabio Aru. Mai sunt 2,5 km. Înaintea lui, plecase Calemejane.

17.52. Gilbert și Bakelants au 30 de secunde avans, cu 5km înainte de finis.

17.43. Gilbert și Bakelants, în frunte. Boasson Hagen, Périchon și Voeckler, la 16 secunde. Plutonul, la 1.20.

17.36. La poalele cățărării finale, anvansul evadării de de 1.40. Atacă Perichon, apoi Gilbert.

17.27. 20 km, 2 minute avans.

17.14. Situație neschimbată: 2.30 avansul evadării, BMC conduce plutonul.

16.43. Atac din evadare, Bakelants și câștigă côte d’Esmoulières. Perichon, al doilea.

Mickaël Delage și De Gendt pierd urma evadării.

 

16.34. Edvald Boasson Hagen a cîștigat sprintul intermediar cu 58km înainte de final.

1.      Edvald Boasson Hagen, 20 points,
2.      Philippe Gilbert, 17
3.      Thomas De Gendt, 15
4.      Mickaël Delage, 13
5.      Jan Bakelants, 11
6.      Pierre-Luc Périchon, 10
7.      Dylan Van Baarle, 9
8.      Thomas Voeckler, 8
9.      Michael Matthews, 7
10.  Marcel Kittel, 6
11.  Alexander Kristoff, 5
12.  Rick Zabel, 4
13.  Arnaud Démare, 3
14.  Sonny Colbrelli, 2
15.  Jos van Emden, 1

La km. 100: Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Mickaël Delage (FDJ), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Thomas Voeckler (Direct Energie), Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac) și Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro) la 2.10.

15.26. Evadarea are sub 3 minute avans. Ceoi 8 evadați au 53 de perticipări în Tour de France, 9 victorii de etapă, 23 de zile în tricoul galben (20 Voeckler, 2 Bakelants, 1 Gilbert)!

 

14.45. Grmay a renunțat. Evadarea are 3.30 la km. 20.

14.34. După 10km, evadarea are 3 minute avans. Cei mai bine clasați din evadare: Edvald Boasson Hagen e al patrulea, la 16 secunde de Geraint Thomas, și Philippe Gilbert, al șaselea, la 30 de secunde.

14.27. Primul grup de evadați: Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale), Mickaël Delage (FDJ), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Thomas Voeckler (Direct Energie), Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac) și Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro).

Tsgabu Grmay (Bahrain-Merida) este intercalat între cei 8 și pluton!

Peter Sagan a fost eliminat din Le Tour, din cauza loviturii cu cotul asupra lui Mark Cavendish (fractură de omoplat). Cavendish lipsește tot anul! În ciuda apelului, Peter Sagan nu a mai fost reprimit în cursă de organizatori.

Cursa începe la 14.20.

 

ACTUALIZARE 4 iulie. Etapa 4, Marți, 4 Iulie: Mondorf-Les-Bains – Vittel, 203km. Marți ajungem să bem apă minerală Vittel în stațiunea termală cu același nume! Eurosport 1 transmite cursa de la 13.15!

AICI, desfășurarea LIVE a cursei.

Citiți și Campionul mondial Peter Sagan a fost exclus din Turul Franței 2017 după cotul aplicat lui Mark Cavendish

Francezul Demare câștigă etapa a patra în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben

Top 5
1. Arnaud Démare
2. Peter Sagan
3. Alexander Kristoff
4. André Greipel
5. Nacer Bouhanni

18.14. Victorie a francezului Arnaud Demare, după un finiș cu multe căzături. Din 2006 n-a mai câștigat un francez, de la Jimmy Casper.

Cavendish, Ben Swift și John Degenkolb au căzut cu 500 de metri înainte de final. Și Peter Sagan a fost implicat. S-a echilibrat și a terminat al doilea.

Cu un kilometru înainte, altă căzătură, în care a fost implicat zeci de cicliști, între care și Geraint Thomas, tricoul galben!

10 km pâna la finiș. Vom avea sprint final. Ultimul kilometru e în ușoară cățărare.

17.53. Van Keirsbulck e prins de pluton cu 16.7 km înainte de final, după o evadare de 187 km.

 

17.17. Sprint intermediar la Goviller (km 157.5):

1.      Guillaume Van Keirsbulck, 20 puncte

la 2.40:

2.      Arnaud Démare, 17
3.      Peter Sagan, 15
4.      André Greipel, 13
5.      Marcel Kittel, 11
6.      Michael Matthews, 10
7.      Ben Swift, 9
8.      Maciej Bodnar, 8
9.      Mark Cavendish, 7
10.  Sonny Colbrelli, 6
11.  Rüdiger Selig, 5
12.  Jack Bauer, 4
13.  Thomas De Gendt, 3
14.  Matteo Trentin, 2
15.  Ramon Sinkeldam, 1

17.14. Cu 44 de km înainte de final, van Keirsbulck mai are 2.34 avans. Ecartul maxim a fost de 13 minute.

 

14.33. Evadatul are 12.47 avans. El avea o întârziere de 3.41 înaintea etapei, deci e tricou galben virtual.

 

Benoni Beheyt, bunicul lui Van Keirsbulck, e campion mondial din 1963 și a câștigat etapa a 22-a în Tour de France 1964. Tatăl lui Guillaime, Kurt, a fost ciclist profesionist în perioada 1988-1991.

14.05. Van Keirsbulck are 8.47 avans!

13.35. S-a intrat în Franța. În 12 km, evadatul a pus 4 minute avans!

13.25. Guillaume van Keirsbulck are două minute avans! Tocmai a trecut prin comuna Schengen. Pe vasul Maria, pe râul Mosel, s-a semnat celebru Tratat Schengen, de liberă circulație.

13.20. Startul real al cursei și avem deja un atac: Guillaume van Keirsbulck (Wanty)!

Clasament pe echipe: 1. Team Sky, 2. Quick-Step, la 1.01, 3. Movistar – la 1.16

13.15. Marele Duce de Luxemburg a dat startul festiv de la Mondorf-Les-Bains (Luxemburg).

Citiți și Turul Franței oferă instantanee superbe | GALERIE FOTO

De aici se pleacă marți. Chris Froome are avantaj față de principalii contracandidați la victoria finală: Porte (35 secunde,) Quintana (36 de secunde), Bardet (39 de secunde), Aru (40 de secunde), Contador și Fuglsang (42 de secunde), Chaves (1:01).

Ar putea fi tot o etapă a sprinterilor. Francezul Nacer Bouhanni joacă pe teren propriu!

 

Rezumatul etapei de luni.

ACTUALIZARE 3 iulie. Etapa 3, Luni, 3 iulie: Verviers – Longwy, 202km. Eurosport transmite în direct de la ora 14.45. Desfășurarea LIVE a cursei, AICI.

Geraint Thomas rămâne în galben! Coechipierul Froome e al doilea!

18.36. Peter Sagan câștigă etapa la sprint.

1. Peter Sagan
2. Michael Matthews
3. Dan Martin
4. Greg Van Avermaet
5. Alberto Bettiol

 

18.22. Calemejane e prins.

18.12. Cu 17 km înainte de finiș, Calmejane are 20 de secunde în fața lui Périchon. Plutonul, la 50 de secunde.

 

18.06. Hardy și De Gend sunt prinși.

17.43. Probleme mecanice pentru Bardet.

17.35: De Gendt, Calmejane, Hardy și Périchon, în frunte.

17.22. 9 cicliști, în frunte:  Nils Politt (Katusha-Alpecin), Thomas De Gendt și Adam Hansen (Lotto-Soudal), Lilian Calméjane și Romain Sicard (Direct Energie), Nathan Brown (Cannondale-Drapac), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Pierre-Luc Périchon și Romain Hardy (Fortuneo-Oscaro).

17.20. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Lilian Calméjane (Direct Energie) și Pierre-Louis Périchon (Fortuneo) atacă din pluton.

Cu 60km înainte de finiș, evadarea are un avans de 1.05

16.50. 75 km până la finiș. 2.15 avansul grupului Nils Politt (Katusha-Alpecin), Adam Hansen (Lotto-Soudal), Romain Sicard (Direct Energie) Nathan Brown (Cannondale-Drapac), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) și Romain Hardy (Fortuneo-Oscaro).

16.36. Cei șase din evadarea inițială s-au reunit!

16.29. Brown câștigă cățărarea de categoria a treia Côte d’Eschdorf (km 120.5). Plutonul, la 3.30!

16.10. Pollit și Brown se desprind din evadare. Peter Sagan este favorit să câștige la Longwy.

15.51. Politt câștigă sprintul intermediar de la Wincrange, Luxemburg (km 89):

  • 1.      Nils Politt, 20 points,
    2.      Frederick Backaert, 17
    3.      Romain Sicard, 15
    4.      Adam Hansen, 13
    5.      Romain Hardy, 11
    6.      Nate Brown, 10
  • At 1.50:
    7.      Mark Cavendish, 9
    8.      Sonny Colbrelli, 8
    9.      Ben Swift, 7
    10.  Peter Sagan, 6
    11.  André Greipel, 5
    12.  Arnaud Démare, 4
    13.  Marcel Kittel, 3
    14.  Michael Matthews, 2
    15.  Rüdiger Selig, 1

15.12. La intrarea în Luxemburg, evadarea – Nils Politt (Katusha-Alpecin), Adam Hansen (Lotto-Soudal), Romain Sicard (Direct Energie) Nathan Brown (Cannondale-Drapac), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Romain Hardy (Fortuneo-Oscaro) – are două minute avans!

14.26. 1.50 avans pentru evadare la km 39. Ciciliștii au trecut și pe pista F1 de la Spa (Belgia).

Tour de France 2017 – 3rd stageIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

13.56. Nathan Brown (Cannondale-Drapac), primul pe Côte de Sart.

13.46. Nils Politt (Katusha), Adam Hansen (Lotto-Soudal), Romain Hardy (Fortuneo), Romain Sicard (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty) și Nate Brown (Cannondale) s-au reunit. Nici o reacție a plutonului, aflat la un minut acum!

13.42. La kilomtrul 10, Nils Politt (Katusha), Adam Hansen (Lotto-Soudal), 26 de ani, aflat la al 18-lea tur, și Romain Hardy (Fortuneo) sunt în frunte. Romain Sicard (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty) și Nate Brown (Cannondale) sunt intercalași între ei și pluton, la 20 de secunde. Putonul e la 25 de secunde. Au mai fost tentative de fugă ale lui Frederik Backaert (Wanty), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) ori Tony Gallopin.

13.25. Caravana a pornit la drum!

Distracție la start, la Verviers.

De aici se pleacă luni.

Chris Froome are avantaj față de principalii contracandidați la victoria finală: Porte (35 secunde,) Quintana (36 de secunde), Bardet (39 de secunde), Contador (42 de secunde).

 

ACTUALIZARE 2 iulie. Etapa 2, Duminică, 2 iulie: Dusseldorf – Liege, 202 km. Așteptăm un sprint masiv la finalul etapei din Belgia. Eurosport transmite în direct de la ora 16.00. Desfășurarea LIVE a cursei, AICI.

Citiți și Marcel Kittel a câștigat etapa a 2-a din Turul Franței 2017, Geraint Thomas rămâne cu tricoul galben

 

18.20 Favoritul Marcel Kittel a câștigat la sprint finișul de la Liege. Evadarea a fost prinsă cu un kilometru înainte de final!

17.25. Cu 36 km înainte de finiș, evadații mai au doar 53 de secunde avans. Urmează cățărarea de categoria a patra Côte d’Olne (20.5 km înainte de finalul de la Liege.
Froome și Bardet, implicați într-o căzătură (30 km de final). Froome a fost, de fapt, blocat. Bicicleta i-a fost avariată și a schimbat-o!

16.45: Plutonul e la Aachen, ultima haltă germană în Turul Franței. Avans de 1.50 pentru evadați.

16.30: Cu 73 km înainte de finiș, evadarea – Thomas Boudat (Direct Energie), Taylor Phinney (Cannondale-Drapac), Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert), Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro) are 1.50 avans.
LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

Spectators support the pack of riders in action during the 2nd stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 203,5 km between Duesseldorf and Liege, Germany, 02 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

15. 32. Sprint indermediar la Mönchengladbach, km 82.5:
1.      Thomas Boudat, 20 points
2.      Taylor Phinney, 17
3.      Laurent Pichon, 15
4.      Yoann Offredo, 13
La 2.10:
5.      Alexander Kristoff, 11
6.      Sonny Colbrelli, 10
7.      Michael Matthews, 9
8.      Arnaud Démare, 8
9.      Peter Sagan, 7

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06061355 A spectator dressed as Napoleon attends with riders the start of the 2nd stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 203,5km between Duesseldorf and Liege, Germany, 02 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

Plouă iar în Tur! Și ce ploaie!

14.59. Thomas De Gendt conduce trenulețul Lotto-Soudal în pluton și avansul evadării a scăzut la 2.10, la km 67.

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06061353 (R-L) Team Fortuneo Oscaro rider Laurent Pichon of France, Wanty Groupe Gobert team rider Yoann Offredo of France, Direct Energie team rider Thomas Boudat of France and Cannondale Drapac Professional Cycling Team rider Taylor Phinney of US in action during the 2nd stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 203,5km between Duesseldorf and Liege, Germany, 02 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06061354 Spectators support the pack of riders during the 2nd stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 203,5km between Duesseldorf and Liege, Germany, 02 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06061356 Spectators support the pack of riders in action during the 2nd stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race over 203,5km between Duesseldorf and Liege, Germany, 02 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

14.5o Evadarea are 3.20 la km. 50.

14.23. Marcel Kittel, favorit la victoria de etapă, a avut probleme mecanice cu bicicleta și a cerut ajutorul mecanicilor de asistență. A revenit în plutton.  received assistance because of a mechanical but he’s back in the pack. 3:25, avansul evadării.

14.06. Abandon Luke Durbridge. Rutierul căzuse și el la contratimpul de sâmbătă.

13.38. Taylor Phinney a câștigat sprintul de pe Grafenberg.

13.40. Turul Franței 2017, prima evadare: Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro), Thomas Boudat (Direct Energie) și Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) și primul plecat, Yoann Offredo (Wanty), au 1:05 avans.

Cei patru menționați mai sus au atacat, practic, de la km 0!

Selfie cu tricoul galben, Gerraint Thomas.


GoPro – Tour de France 2017 de tourdefrance

 

Germanul Marcel Kittel e favorit la victorie, duminică. Etapa începe la ora 13.03, ora României.

 

ACTUALIZARE 2 iulie. Mesajul ciclistului spaniol Alejandro Valverde după ce s-a operat, în urma accidentării din prima etapă a Turului Franței

Citiți și Ciclistul galez Geraint Thomas, primul purtător al tricoului galben în ediția 2017 a Turului Franței

ACTUALIZARE 1 iulie. Etapa 1, Sâmbătă, 1 iulie: Dusseldorf – Dusseldorf (contratimp individual), 14km! Eurosport transmite etapa de la ora 17.00. Desfășurarea LIVE a cursei, AICI.

19.45. Galezul Geraint Thomas (Sky) a câștigat. 16 minute și 4 secunde. Elvețianul Kung (BMC) a fost al doilea, la cinci secunde.

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

 

19.35. Chris Froome (Sky) a terminat pe 6, la 12 secunde de coechipierul Thomas. Peste 30 de secunde pe care le-a luat lui Porte (35 secunde,) Quintana (36 de secunde), Bardet (39 de secunde) ori Contador (42 de secunde).

 

18.35. Gallopin, Roglici, Bennett, Nick Roach, Rick Zabel, Izaguirre ori Valverde au căzut. Spaniolul de 37 de ani de la Movistar a abandonat, cu fractură de claviculă!

 

 

17.45. Matteo Trentin, 16:14, e primul, are cel mai bun timp al momentului.

A plecat și Peter Sagan.


Sagan en action – Étape 1 / Sagan in action… de tourdefrance

17.10. Arndt (16 minute, 20 de secunde) tocmai l-a depășit pe Grivko. Doar cu o secundă.

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

16.50. Plouă la Dusseldorf. Deja s-a căzut!


Groenewegen tombe – Étape 1 / Little crash for… de tourdefrance

16.15. A început! Elie Gesbert, care sâmbătă face 22 de ani, a plecat primul! El are primul timp de referință.

ACTUALIZARE 14.50. Suporterii Turului s-au strâns deja pe străzile din Dusseldorf.

ACTUALIZARE 14.00. Ne apropiem cu pași repezi de start.

Primul rutier pleacă pe traseu sâmbătă, la 16.15.

 

 

 

Autorităţile germane au pus în practică măsuri stricte de securitate la Dusseldorf, unde va avea loc prima etapă a ediţiei 2017 a Turului Franţei, o probă contracronometru pe un traseu de 14 kilometri,

În condiţiile ameninţării teroriste permanente, detaliile dispozitivului de securitate sunt secrete, dar publicul a fost deja avertizat că perimetrul probei va fi înconjurat de bariere, că mai multe străzi vor fi închise circulaţiei şi că au fost instalate containere în anumite zone, pentru a împiedica pătrunderea cu autovehicule în mulţime.

„În punctele punctele sensibile, vom patrula cu arme automate”, a declarta şeful poliţiei din Dusseldorf, Norbert Wesseler. Aceasta este o măsură excepţională, într-o ţară în care se văd rar forţe de ordine înarmate din greu pe stradă.

”Da, vom rula un pic cu teamă”, a recunoscut cvadruplul campion mondial german la contracronometru Tony Martin, chiar dacă autorităţile a dat asigurări că toate măsurile sunt luate pentru ca publicul să se bucure de sărbătoare fără îngrijorare.

A 104-a ediţie a Turului Franţei începe sâmbătă, la Dusseldorf şi se va încheia la 23 iulie, la Paris, pe Champs-Elysees. Cea mai importantă cursă ciclistă va reuni aproape 200 de rutieri de la 22 de achipe, care se vor întrece pe 3.540 de kilometri, împărţiţi în 21 de etape.

Marele Start ar turului ar fi trebuit să aibă loc la Londra, dar primarul din 2015 Boris Johnson a refuzat să găzduiască prologul, invocând costuri foarte mari pentru oraş, de 35 de milioane de lire sterline. În cele din urmă, a fost ales oraşul Dusseldorf, fiind pentru a patra oară când startul se dă în Germania, prima din 1987.

 

Pronosticurile specialiștilor Eurosport. Experți Eurosport, foștii mari cicliști Juan Antonio Flecha și Greg LeMond au prefațat ”Le Tour” pentru Libertatea: ”Turul Franței 2017 va fi mai tare ca niciodată! Oricine poate câștiga!”

Așa ceva să nu mai vedem! Top 15 cele mai urâte accidente din istoria Turul Franței / VIDEO

Ei au fost unici! Cine sunt singurii ciclişti români care au participat la Turul Franţei! Lista tuturor câștigătorilor

Totul despre Le Tour. 15 lucruri pe care nu le știai despre Turul Franței. De la decesul lui Casartelli, la Pamela Anderson! 15.000.000 de oameni pe traseu / FOTO

ACTUALIZARE 29 iunie. La Dusseldorf, în centrul orașului, în cadrul unui show prezentat de foștii rutieri Jean Voigt și Marcel Wust au fost defilat cicliștii și echipele lor (9 rutieri).

Echipele

AG2R La Mondiale (Fra)
Astana Pro Team (Kaz)
Bahrain – Merida (Brn)
BMC Racing Team (USA)
Bora – Hansgrohe (Ger)
Cannondale Drapac Professional Cycling Team (USA)
FDJ (Fra)
Lotto Soudal (Bel)

 

Movistar Team (Spa)
Orica – Scott (Aus)
Quick-Step Floors (Bel)
Team Dimension Data (RSA)
Team Katusha – Alpecin (Sui)
Team Lotto NL – Jumbo (Nld)
Team Sky (GBR)

Team Sunweb (Ger)
Trek – Segafredo (USA)
UAE Abu Dhabi (UAE)

Wild Card-uri
Cofidis, Solutions Crédits (Fra)

Direct Energie (Fra)
Fortuneo – Vital Concept (Fra)
Wanty – Groupe Gobert (Bel)

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

epa06056391 Orica – Scott team riders parade during the opening ceremony of the 104th edition of the Tour de France 2017 cycling race in Duesseldorf, Germany, 29 June 2017. The 104th edition of the Tour de France will start in Duesseldorf on 01 July 2017. EPA/ROBERT GHEMENT

––-

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, cursa va trece prin toate cele cinci regiuni muntoase ale Franței, iar Col dIzoard va găzdui în premieră un final de etapă.

Citește 15 lucruri pe care nu le știai despre Turul Franței

E probabil ca Turul Franței 2017 să se decidă în penultima etapă, când Marseille va fi scena unei bătălii finale între oamenii de general, aici fiind programat un contratimp individual de 23 km, ce se va încheia pe stadionul Vélodrome.

Organizatorii au programat cățărări mai abrupte, unele dintre ele plasate în prima săptămână.

Chris Froome va avea mai puțini kilometri de contratimp individual în care își va etala calitățile ce i-au adus minute bune în raport cu rivalii săi în acest an.

Vezi cele mai urâte accidente din Turul Franței

Traseu complet Turul Franței 2017

Etapa 1, Sâmbătă, 1 Iulie: Dusseldorf – Dusseldorf (ITT), 14km
Etapa 2, Duminică, 2 Iulie: Dusseldorf – Liege, 202km
Etapa 3, Luni, 3 Iulie: Verviers – Longwy, 202km
Etapa 4, Marți, 4 Iulie: Mondorf-Les-Bains – Vittel, 203km
Etapa 5, Miercuri, 5 Iulie: Vittel – Planche des Belles Filles, 160km
Etapa 6, Joi, 6 Iulie: Vesoul – Troyes, 216km
Etapa 7, Vineri, 7 Iulie:Troyes – Nuit-Saint-Georges, 214km
Etapa 8. Sâmbătă, 8 Iulie: Dole – Station des Rousses, 187km
Etapa 9, Duminică, 9 Iulie: Nantua – Chambery, 181km
Zi de pauză 1, Luni, 10 Iulie
Etapa 10, Marți, 11 Iulie: Perigueux – Bergerac, 178km
Etapa 11, Miercuri, 12 Iulie: Eymet – Pau, 202km
Etapa 12, Joi, 13 Iulie: Pau – Peyragudes, 214km
Etapa 13, Vineri, 14 Iulie: Saint-Girons – Foix, 100km
Etapa 14, Sâmbătă, 15 Iulie: Blagnac – Rodez, 181km
Etapa 15, Duminică, 16 Iulie: Laissac-Severac LEglise – Le Puy-en-Velay
Zi de pauză 2, Luni, 17 Iulie
Etapa 16, Marți, 18 Iulie: Le Puy-en-Velay – Romans-Sur-Isere, 165km
Etapa 17, Miercuri, 19 Iulie: La Mure – Serre-Chevalier, 183km
Etapa 18, Joi, 20 Iulie: Briancon – Izoard, 178km
Etapa 19, Vineri, 21 Iulie: Embrun – Salon-de-Provence, 220km
Etapa 20, Sâmbătă, 22 Iulie: Marseille – Marseille (ITT), 23km
Etapa 21, Duminică, 23 Iulie: Montgeron – Paris Champs Elysees, 105km

LIVETEXT Turul Franței 2017. Chris Froome a câștigat a patra oară cea mai tare competiție ciclistă a lumii. ”Este absolut incredibil” | FOTO & VIDEO

Favoriți Turul Franței 2017, conform ciclism.ro

Nairo Quintana (Movistar) – a încheiat pe podium în toate cele trei ediții ale Turului Franței la care a luat parte. Exact edițiile câștigate de Chris Froome. ”Pentru mine, Froome este în continuare marele favorit”, a spus Nairo Quintana. „Întotdeauna pregătește perfect Turul, esteo cursă în care a strălucit în anii trecuți și sunt convins că va fi în formă sută la sută la începutul lui iulie”. Sud-americanul i-a amintit pe Porte, Contador și Bardet drept candidați la victorie, alături de Simon Yates și Esteban Chaves (ambii Orica-Scott), Fabio Aru și Jakob Fuglsang (Astana).

Richie Porte (BMC) a arătat cel mai bine pe tot parcursul anului dintre toți rutierii cu pretenții la tricoul galben. 2017 pare un sezon de grație în cariera sa; contratimp solid și performanțe uluitoare în acest an pe munte. Echipa sa, BMC, nu va putea alinia în Turul Franței o echipă pe măsura potențialului lui Richie Porte, iar acesta s-ar putea trezi în munți încolțit de Sky și Movistar.

Chris Froome (Sky) – triplu câștigător în ultimele patru ediții, Froome a avut o primăvară mai slabă ca niciodată din punct de vedere al rezultatelor. Nici în Dauphine nu a reușit să își apere titlul, în condițiile în care toate cele trei victorii ale sale din Le Tour au fost precedate de succese în Dauphine. Froome are o abordare total diferită în 2017, una ce ne aduce aminte de Lance Armstrong, care se prezenta la startul Turului cu puține zile de concurs în picioare. O explicație ar putea fi aceea că rutierul echipei Sky vrea neapărat dubla Turul Franței – Turul Spaniei în acest an. Echipa pe care o va avea alături va fi, probabil, din nou cea mai puternică pe munte, iar aici Mikel Landa și Geraint Thomas ar putea juca roluri foarte importante. Nu are nici o victorie în 2017!

Alejandro Valverde (Movistar) – 11 victorii în 2017. Echipa puternică pe care o va avea alături; prezența lui Nairo Quintana o spun din nou că se poate transforma oricând într-un avantaj pentru Valverde, așa cum s-a întâmplat în 2008, când Carlos Sastre a câștigat Turul Franței pentru că adversarii săi au decis să îl supravegheze pe Frank Schleck, care era coechipierul lui Sastre și tricoul galben; traseul de anul acesta care nu are foarte multe etape de munte înalt.

Alberto Contador (Trek-Segafredo) – a avut evoluții constante, dar cam în toate cursele i-au lipsit acei wați în plus cu care își zdrobea adversarii în perioada de glorie 2008-2010. Rămâne de văzut dacă spaniolul va reuși să se implice cu adevărat în lupta pentru victorie în Turul Franței sau va bifa cel de-al 8-lea an fără victorie în Marea Buclă. Contador nu va avea nici la Trek-Segafredo ajutoare la nivelul celor pe care le au Froome, Quintana sau Valverde; lipsa unei victorii în 2017; lipsa unei victorii în Turul Franței din 2009 încoace.

Outsideri: Romain Bardet (AG2R), Jakob Fuglsang și Fabio Aru (Astana).

Tu știi ce români au participat la Turul Franței?

Echipele și liderii lor

Calificate din oficiu:
AG2R La Mondiale (Franța): Bardet (Franța)
Astana (Kazahstan): Lopez (Columbia)
Bahrain (Bahrain): Nibali (Italia)
BMC (SUA): Porte (Australia), Van Avermaet (Belgia)
Bora (Germania): Sagan (Slovacia), Majka (Polonia)
Cannondale (SUA): Rolland (Franța)
Dimension Data (Africa de Sud): Cavendish (Marea Britanie)
UAE (Emiratele Arabe Unite): Rui Costa (Portugalia)
FDJ (Franța): Pinot (Franța)
Katiușa (Rusia): Kristoff (Norvegia), T. Martin (Germania)
Lotto (Belgia): Greipel (Germania)
Lotto NL (Olanda): Groenewegen (Olanda)
Movistar (Spania): N. Quintana (Columbia), Valverde (Spania)
Orica (Australia): A. Yates (Marea Britanie)
Quick Step (Belgia): Kittel (Germania)
Sky (Marea Britanie): Froome (Marea Britanie)
Sunweb (Germania): Matthews (Australia)
Trek (SUA): Contador (Spania), Degenkolb (Germania)

Invitate:
Cofidis (Franța): Bouhanni (Franța)
Direct Energie (Franța): Coquard (Franța), Voeckler (Franța)
Fortuneo (Franța): McLay (Marea Britanie)
Wanty (Belgia): G. Martin (Franța)

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Actorul din Las Fierbinți care a slăbit 10 kilograme de la plâns. A ajuns la psiholog
FANATIK.RO
Actorul din Las Fierbinți care a slăbit 10 kilograme de la plâns. A ajuns la psiholog
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul imediat al bărbatului
Viva.ro
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul imediat al bărbatului
Poftiți la conacul Adelei Popescu, e aproape gata! «Tadaaam! Eu efectiv mor de plăcere. Foarte mulțumită». Poze noi de la moșie
Libertateapentrufemei.ro
Poftiți la conacul Adelei Popescu, e aproape gata! «Tadaaam! Eu efectiv mor de plăcere. Foarte mulțumită». Poze noi de la moșie
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Documentarul de pe Netflix despre misterele aurului din Transilvania. Ce comori sunt ascunse în România
FANATIK.RO
Documentarul de pe Netflix despre misterele aurului din Transilvania. Ce comori sunt ascunse în România
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Știrileprotv.ro
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Adela Popescu, primele imagini din casa de la Șușani. Vedeta își construiește o căsuță de vacanță ca-n povești la Vâlcea! Foto
Unica.ro
Adela Popescu, primele imagini din casa de la Șușani. Vedeta își construiește o căsuță de vacanță ca-n povești la Vâlcea! Foto
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
"A început şi pe aici să dea. Treaba groasă cu ruşii ăştia". Localnicii din Frecăţei, speriaţi de drona prăbuşită la 7 km de Brăila
Observatornews.ro
"A început şi pe aici să dea. Treaba groasă cu ruşii ăştia". Localnicii din Frecăţei, speriaţi de drona prăbuşită la 7 km de Brăila
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI
Close
Închide
  Close