Mergi direct la conținut »
Chris Evert susține că dopingul este o practică obișnuită în sportul profesionist
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Chris Evert susține că dopingul este o practică obișnuită în sportul profesionist

Chris Evert susține că dopingul este o practică obișnuită în sportul profesionist

Chris Evert (61 de ani), câștigătoare a 18 titluri de Mare Șlem, a afirmat că dopingul este de ani buni un lucru obișnuit în tenis și, în general, în sportul profesionist.

“Sincer, cred că în fiecare disciplină sportivă profesionistă se practică (n.r. – dopingul) într-o anumită măsură. Tenisul nu face excepție; se întâmpla și în perioada în care am jucat eu. Cunosc jucătoare care foloseau substanțe menite să le îmbunătățească performanțele, iar pe vremea aceea nici măcar nu aveam teste anti-doping”, a declarat Chris Evert, citată de agenția Reuters.

Înseamnă că ai trăit precum struțul, cu capul în nisip, dacă nu ești dispus măcar să iei în considerare ipoteza că în fiecare disciplină sportivă se folosesc substanțe care îmbunătățesc performanțele. (Chris Evert)

Fosta jucătoare de tenis americană a comentat și situația Mariei Șarapova, care a recunoscut recent că a fost depistată pozitiv cu Meldonium și riscă între un an și patru ani de suspendare. “Meldonium este folosit pentru angină și pentru alte afecțiuni serioase ale inimii. De aceea, apărătorii ei trebuie să prezinte dovezi clare în favoarea celor susținute de Maria. Dacă o vor face, cred că o suspendare până la sfârșitul acestui an va fi suficientă”, a afirmat Chris Evert.  

Close
Închide
  Close