Mergi direct la conținut »
Cine este adversara Simonei Halep din "optimile" de la Wimbledon
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Cine este adversara Simonei Halep din "optimile" de la Wimbledon

Cine este adversara Simonei Halep din „optimile” de la Wimbledon

Simona Halep o va întâlni azi, în optimile de finală de la Wimbledon, pe Zarina Diyas (20 de ani), din Kazakhstan. În acest moment, Diyas ocupă locul 72 în clasamentul WTA. În acest an, Simona a învins-o pe kazahă în turul 3 de la Australian Open cu 6-1, 6-4.

În 2007, Diyas a disputat primul turneu ITF din carieră la Bratislava. În 2008, a evoluat în primul turneu WTA al carierei, la Praga, şi a câştigat primul titlu, la Astana. În 2009, a ajuns în sferturile de finală de la Praga, nu s-a calificat pe tabloul principal la două turnee, inclusiv la US Open, şi a câştigat turneul de la Stuttgart.
În 2010, a ajuns în sferturile de finală de la Moscova, a fost eliminată în primul tur la trei turnee şi în calificări la patru turnee, inclusiv la Roland Garros.
În 2011, a ajuns în turul 2 la un turneu, a fost eliminată în primul tur de trei ori şi în calificări la şapte turnee, inclusiv la Melbourne, Roland Garros şi US Open.
În 2012, a fost eliminată în primul tur de două ori şi o dată în calificări şi a câştigat titlul de la Bukhara.
În 2013, a ajuns în turul 2 la un turneu, a fost eliminată în calificări la opt turnee, inclusiv la Melbourne, Roland Garros şi US Open, şi a câştigat turneul de la Qzuanyhou.
În acest an, a debutat în turneele de Mare Şlem, unde a ajuns în în turul 3 la Melbourne şi a fost eliminată în turul 1 la Roland Garros. În afara turneelor de la Melbourne şi Roland Garros, nu s-a calificat pe tabloul principal al turneelor de la Pattaya, Doha, Charleston sau Roma. În celelalte turnee ale anului, a ajuns în sferturile de finală la Miami şi la Strasbourg şi a fost eliminată în turul 1 la Birmingham.

Diyas este antrenată de Alan Ma şi a câştigat 324.566 de dolari într-o carieră în care are 153 de victorii şi 91 de înfrângeri.
Cel mai bun loc din carieră a fost 70, ocupat pe 12 august 2013.
În acest an, când Simona a învins-o pe kazahă la Australian Open cu 6-1, 6-4.

Close
Închide
  Close