Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/Soția primarului a lucrat la Palat, Daniel Florea l-a ajutat pe Gigi Becali. În timp ce lua decizii în dosarul „Valiza”, actualul șef de la sectorul 5 ascundea legăturile cu patronul FCSB
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

EXCLUSIV/Soția primarului a lucrat la Palat, Daniel Florea l-a ajutat pe Gigi Becali. În timp ce lua decizii în dosarul „Valiza”, actualul șef de la sectorul 5 ascundea legăturile cu patronul FCSB

Scheleții din fotbal încep să iasă din dulapul fostului judecător constănțean Daniel Florea, ajuns primar la Sectorul 5 din București. După ce Libertatea a dezvăluit că Florea a fost exclus din fotbal, după ce a fost prins că a făcut jocurile lui Gigi Becali, redacția a primit, pe surse, informația că legăturile cu latifundiarul sunt adânci. Andreea Georgiana Florea, 38 de ani, soția edilului, a lucrat pentru patronul FCSB. Se întâmpla în 2006-2007, cu un an înainte ca Daniel Florea, 45 de ani, să ia decizii în "dosarul Valiza", unele vizându-l direct pe Gigi Becali. Un conflict de interese evident, ascuns publicului.

De Daniel Conțescu, Viorel Tudorache, Cătălin Apostol,

Informația a fost recunoscută cu franchețe de Gigi Becali, dar a scăpat Comitetului Executiv al federației, acum 10 ani, când a decis alungarea lui Florea din FRF. Fostul judecător conducea Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, care avea de soluționat litigii care priveau Steaua („cazul Valiza” era unul dintre dosare). Jocurile de culise din palatul de pe Aleea Alexandru numărul 1 au ieșit la iveală târziu cu ocazia celui mai recent dezmăț pe bani publici (700.000 de euro pentru „Zilele Sectorului 5”).

Gigi Becali: „Lucrau cu un specialist”

Provocat de Libertatea, Gigi Becali a rupt tăcerea: „Soția lui Florea a făcut parte dintr-un grup de 15 femei și doi bărbați care a lucrat timp de un an la proiectul pentru banca pe care am vrut să o înființez, „Becali Bank”. Lucrau cu un specialist. Nu-i cunoșteam bine pe acei oameni. Nu țin minte toți angajații de acum 12 ani. Mai târziu mi-a spus Daniel Florea că acolo a fost și soția lui. Proiectul a fost respins de BNR, pentru că aveam dosare penale”, a declarat Gigi Becali, pentru Libertatea.

Apoi, s-a înfoiat: „Și care e problema dacă soția lui Florea a lucrat pentru mine? M-a favorizat Florea cu ceva? M-a favorizat că am făcut doi an de pușcărie! Hai să vă spun cu ce m-a favorizat! Mircea Sandu și oamenii lui de la federație făceau presiuni ca eu să fiu declarat doi ani „persona non grata”, să mă scoată din fotbal, să nu mai pot intra nici pe stadioane, iar Daniel Florea a respectat regulamentul și m-a suspendat șase luni. Așa m-a favorizat!

Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
Recomandări
Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
 

După ce a fost alungat la FRF, pentru că nu a cedat presiunilor, Daniel Florea a făcut plângere la DNA împotriva lui Mircea Sandu și a lui Ionuț Lupescu. Florea mi-a dat o copie. Eu i-am zis: «Care e problema mea? Ce mă intersează pe mine?». Și de atunci nu l-am mai văzut pe Florea. Pentru că el era președintele comisiei la FRF, soția lui trebuia să se ducă în junglă, să nu mai treacă prin Pipera… Nu mă mai intersează de mult părerea oamenilor despre mine. Mă intersează cum mă judecă Dumnezeu”, a mai declarat finanțatorul FCSB.

Patronul a încheiat: „Nu mai citesc ziarele. Singurul ziar pe care îl răsfoiesc dimineața la Palat este Gazeta Sporturilor. Citesc doar articolele despre Steaua, apoi îl arunc la gunoi, fiindcă e chimic și nu vreau să mă murdăresc pe mâini de tuș”.

Atracție la funcții înalte

Traseul profesional al Andreei Georgiana Florea este întortocheat și începe cu stagiatura de la Palat. Partenera de viață a primarului (cei doi sunt împreună de 13 ani) a studiat la Universitatea Romano-Americană, Facultatea de Relații Comercial Bancare Interne și Internaționale. Informațiile publice arată că, după „ucenicia” făcută la Gigi Becali, în perioada 2008 – 2012 a fost director la Banca Românească. Apoi, în intervalul 2012 – aprilie 2015, a activat ca director adjunct în cadrul Institutului de Management în Asigurări. Apoi, a ocupat (aprilie 2015 –  iulie 2017) scaunul de responsabilă cu educația financiară în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară. Ascensiunea nu s-a oprit. În septembrie 2017, a fost numită membru în directoratul Transelectrica (la vremea respectivă, pe o perioadă de 4 luni). În octombrie 2017, declara un venit anual încasat pe ultimul an fiscal încheiat de 82.158 lei, printre alte bunuri menționate

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

REPLICA PRIMARULUI: Doamna așteaptă oferta lui Gigi!

Prin Departamentul Media al primăriei, ziarul a trimis o solicitare scrisă edilului, pentru a obține un comentariu la informația privind trecutul profesional al soției sale, dar nu numai. De la cabinetul edilului, răspunsul, transmis telefonic de Cristina Popa, a fost următorul: „Dacă domnul Gigi Becali ar fi avut vreo ofertă de angajare pentru doamna Florea, domnul Florea nu ar fi avut nimic împotrivă”. Al doilea subiect al mailului expediat de redacție a fost plângerea penală formulată de fostul judecător împotriva capilor fotbalului românesc de la momentul respectiv, Mircea Sandu și Ionuț Lupescu. „Domnul Florea nu a formulat niciodată, împotriva nimănui, nicio plângere penală și nici nu are de gând să o facă, în viitorul apropiat”. Pare o minciună struntată, dacă o confruntăm cu declarația lui Ionuț Lupescu: „Am fost chemat la DNA pentru plângerea formulată de Florea. Atât am de spus”. Mircea Sandu știe că a primit NUP, ca urmare a plângerii lui Florea. În plângere au mai fost citați doi oficiali, Dumitru Mihalache și Adalbert Kassai.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 

Plângere penală de 40 de pagini

Din cauza „dosarului Valiza”, Daniel Florea a rupt legăturile cu Ionuț Lupescu, nașul său de cununie. Alungat de la FRF pe motiv că juca de partea lui Becali, Florea s-a dus glonț la DNA. Pe 40 de pagini scrise olograf (de mână), a căutat să-i incrimineze pe Mircea Sandu, președinte, și pe Ionuț Lupescu, director general. Invocând independența comisiei pe care o conducea, Florea a reclamat o posibilă imixtiune a conducerii FRF în luarea deciziilor. Plângerea a fost tratată cu răceală de procurori, care au dat neînceperea urmăririi penale (NUP). Lupescu a anunțat, din carapacea în care a intrat după pierderea alegerilor de la federație, că nu vrea să audă de Florea: „Nu mă mai preocupă personajul”.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Gigi Becali îi dă lovitură de grație primarului sectorului 5, Daniel Florea: „Soția lui a lucrat pentru mine”

Close
Închide
  Close