13 Sep. 2017 17:12

Cosmin Contra este noul selecționer al României. ”Guriță” are obiectiv calificarea la Euro 2020. UPDATE: Prima reacție a tehnicianului de la Dinamo

Distribuie

Cosmin Contra este noul selecționer al României. Antrenorul echipei Dinamo a acceptat oferta FRF, după ce Dan Petrescu a refuzat propunerea înaintată de președintele, Răzvan Burleanu.

ACTUALIZARE 0ra 17.30: Cosmin Contra ar urma să se întâlnească cu Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice. „Guriță” susține că e acasă și că urmărește ultimul joc al Craiovei, viitoarea adversară a celor de la Dinamo.

„Sunt acasă, urmăresc ultimul meci al Craiovei și pregătesc viitorul meci al lui Dinamo. Sunt antrenorul lui Dinamo și îmi văd în continuare de treabă. Nu am avut nicio discuție cu nimeni pentru postul de selecționer până în acest moment”, a declarat Cosmin Contra pentru GSP.ro.

Potrivit surselor GSP, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice de la FRF, se va întâlni în această seară cu tehnicianul dinamovist de 41 de ani, pentru a-i propune acestuia să preia banca României.

Potrivit telekomsport.ro, Cosmin Contra are obiectiv calificarea la  Euro 2020. Tehnicianul de 41 de ani, care va avea un salariu lunar de 25.000 de euro, urmează să fie numit oficial în funcţie în următoarele zile. Mai exact, vineri, după ce își va da acordul și Comitetul Executiv al FRF . 

Răzvan Burleanu l-a dorit pe Cosmin Contra, în iarna anului 2016, la reprezentativa de tineret.

”Am avut o discuție cu Răzvan Burleanu. Eu i-am zis că mi-aș dori să muncesc zi de zi. La vârsta mea cred că am nevoie de un astfel de job, să muncesc zi de zi. Dacă ar fi fost naționala mare, ar fi fost ceva diferit. Dar așa prefer să antrenez o echipă de club”, a spus Contra în ianuarie, când era liber de contract.

Cosmin Contra a jucat 14 ani la echipa națională, între 1996–2010, perioadă în care a jucat 73 de meciuri și a marcat șapte goluri. Fostul fundaș dreapta a jucat la Euro 2000 și la Euro 2008.

Contra şi-a început cariera de antrenor la Poli Timişoara, a continuat la Fuenlabrada, în timp ce perioada cea mai bună a avut-o pe banca Petrolului.

Au urmat aventurile nefericite de la Getafe, Guangzhou R&F şi Alcorcon, iar, mai apoi, revenirea la Dinamo.

Cosmin Contra a fost printre antrenorii care au primit cele mai multe voturi de încredere din partea Comisiei Tehnice, alături de Gică Hagi şi Dan Petrescu.

Hagi s-a autoexclus de pe listă, simțindu-se ofensat de afirmațiile oficialilor de la Casa Fotbalului, potrivit cărora ”Hagi merită o a doua șansă, după ce a ratat barajul de calificare la Mondialul din 2002”. 

Citește și: Dan Petrescu a refuzat naţionala. Burleanu i-a oferit un salariu mult mai mic decât lui Christoph Daum

Loading...
Comentarii