MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 18:46

Cristian Țopescu, la un pas să devină ministrul Sportului. Cum a selecționat-o pe Iuliana Marciuc și cum i-a ajutat pe Bitang și pe Bellu

Distribuie

Cristian Țopescu, la un pas să devină ministrul Sportului. Cum a selecționat-o pe Iuliana Marciuc și cum i-a ajutat pe Bitang și pe Bellu.

La împlinirea vârstei de 70 de ani, Țoopescu, decedat ieri, la vârsta de 81 de ani, se confesa. Cunoscutul om de televiziune declara că după 1990, a revenit în TVR cu misiunea să selecteze crainice, întrucât era cunoscut ca având gust la femei.

Astfel, a umblat pe la facultățile din București, de la Institutul de Teatru la ASE și la Arhitectură, căutând tinere chipeșe, gata să se înhame la muncă. Așa au fost selecționate câteva dintre crainicele emblematice din anii ‘90, printre care Iuliana Marciuc sau Carmen Movileanu, scria evz.ro

În Piața Universității, în 1990, s-au strâns semnaturi pentru că Țopescu sa fie numit ministru al sportului. Comentatorul a refuzat, deși se adunaseara 40.000 de cereri. El a reapărut ”pe sticla”, declinând orice carieră politică. Ulterior, a intrat în PNL și a fost parlamentar, din partea acestei formațiuni politice.

L-a sunat pe Traian Băsescu

Cristian Țopescu i-a ajutat pe antrenorii de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang, într-un moment de cumpănă. Totul s-a petrecut într-o perioadă în care cei doi tehnicieni erau scoşi pe nedrept la marginea societăţii, aruncaţi ca pe nişte măsele stricate din sistem, ca şi cum performanţele lor nu ar fi mai contat. Cristian Ţopescu, la vremea respectivă Director Executiv al cotidianului ”Prosport”, aflase că cei doi sunt chiar pe punctul de a părăsi România, pentru a antrena în străinătate, scrie telekomsport. Atunci, s-a gândit să repare cumva nedreptatea care li se făcuse. A sunat la Palatul Cotroceni, cu gândul de a-i solicita o audienţă preşedintelui Traian Băsescu, pentru a încerca să găseasca o soluţie ca cei doi să nu părăsească România. ”Băse” le-a oferit postul de consilier ai președintelui pe probleme de sport.

 

Citește mai multe despre ministru și topescu pe Libertatea.

Comentarii