Mergi direct la conținut »
Cristian Țopescu nu și-a dus niciodată soția pe stadion: ”Roșesc eu când aud ce se strigă, darămite o femeie”
Sport Libertatea > Sport > Cristian Țopescu nu și-a dus niciodată soția pe stadion: ”Roșesc eu când aud ce se strigă, darămite o femeie”

Cristian Țopescu nu și-a dus niciodată soția pe stadion: ”Roșesc eu când aud ce se strigă, darămite o femeie”

Cristian Țopescu nu și-a dus niciodată soția pe stadion. Cunoscutul comentator Cristian Țopescu (81 de ani), ”vocea de aur” a tuturor marilor succese ale sportului românesc din anii 70-90, a murit azi, 15 martie, la Spitalul Elias din Capitală.

”Unii mă compătimesc, dar eu cred în fair-play, și în sport, și în viață. Din păcate, dispare de peste tot. Uite, fotbalul românesc în ce mizerie morală se scaldă! Totul pleacă de la conducători, care se dau războinici și instigă la violență, se laudă că ”am bătut și pe teren, și pe stradă”. Oameni buni, niciun meci nu e pe viață și pe moarte. E un joc, nicio echipă n-a murit după o înfrângere… N-am curaj să-mi duc soția pe stadion. Am fost odată, la un meci internațional al echipei de fotbal Steaua. Noroc că ea e mai de gașcă. S-a împrietenit cu suporterii, a mâncat semințe, dar roșesc eu când aud ce se strigă, darămite o femeie…”.

Cristian Țopescut a murit la Spitalul Elias din Capitală. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. El a suferit un stop cardio-respirator. Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, director al ziarului Prosportm realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul “Steaua României” “în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

Close
Închide
  Close