HANDBAL FEMININ – LIGA CAMPIONILOR, GR. PRINCIPALĂ II

CSM BUCUREȘTI – FC MIDTJYLLAND 24-22 (10-12)

CSM București a învins formația daneză FC Midtjylland cu scorul de 24-22 (10-12), vineri, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală, în Grupa principală II a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României a bifat prima victorie în grupa principală, la capătul unui meci dificil, succesul conturându-se abia în ultimele minute.

Fotografii: Vlad Chirea

Danezele au dominat prima repriză

CSMB a deschis scorul, dar danezele au punctat de trei ori (1-3, min. 6). Oaspetele au condus cu 4-2 și 5-3, însă echipa noastră a egalat în minutul 10 (5-5) și a avut din nou avantaj, 7-6 (19), după un gol marcat din poartă în poartă de Mayssa Pessoa. CSMB a mai condus o dată până la pauză, 8-7 (22), iar oaspetele au dominat finalul reprizei, pe care au încheiat-o cu 12-10, după ce au avut și 12-9 (29).

Desprinderea din final

La reluare, Midtjylland a avut 14-11 (33), CSMB a egalat, 14-14 (36), dar danezele s-au desprins din nou, la două goluri, 16-14 (39), 17-15 (41), 19-17 (46). Echipa noastră, antrenată de danezul Kim Rasmussen, a egalat (20-20), iar în minutul 50 a trecut în avantaj, 21-20. În minutul 58, CSMB și-a mărit avansul la două goluri, 23-21, ecart pe care l-a păstrat până la final (24-22).

Raportul lui Klaus Iohannis: nici măcar un sfert din spitale nu au raportat, în pandemie, infecţiile nosocomiale
Recomandări
Raportul lui Klaus Iohannis: nici măcar un sfert din spitale nu au raportat, în pandemie, infecţiile nosocomiale

Gullden a marcat 9 goluri

Suedeza Isabelle Gullden a fost cea mai bună marcatoare a campioanei României, cu 9 goluri, celelalte fiind reușite de Iulia Curea (4), Ana Paula Rodrigues Belo (3), Linnea Torstensson (2), Cristina Vărzaru (1), Aurelia Brădeanu (1), Carmen Martin (1), Oana Manea (1), Maria Fisker (1), Mayssa Pessoa (1).

Pentru echipa oaspete au înscris Johanna Ahlm (6 goluri), Stine Jorgensen (5), Veronica Kristiansen (3), Pauline Boegelund (3), Susan Thorsgaard (3), Sabine Pedersen (1), Trine Jensen (1).

Meciul a fost arbitrat de croații Dalibor Jurinovic și Marko Mrvica, iar delegat EHF a fost norvegianul Per Morten Sodal.

Încă patru hopuri

În urma acestei victorii, conturate într-un final dramatic, campioana României a acumulat șapte puncte și a luat o opțiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

CSM București mai are de disputat următoarele partide: cu Gyor (6 februarie, deplasare), cu Vardar (16 februarie, acasă), cu Midtjylland (21 februarie, deplasare), cu Gyor (28 februarie, acasă). Mai departe merg primele patru echipe clasate.

Ce s-a întâmplat miercuri la primul termen al procesului Caracal şi cum a reacţionat Dincă ironic în sala de judecată
Recomandări
Ce s-a întâmplat miercuri la primul termen al procesului Caracal şi cum a reacţionat Dincă ironic în sala de judecată

Clasament

Duminică vor avea loc restul meciurilor din această etapă, Buducnost Podgorica — Vardar Skopje și IK Savehof — Gyori Audi ETO KC. CSM București va juca următorul meci pe 6 februarie, în deplasare, cu Gyori Audi ETO KC.

FINAL DE MECI

CSM a înscris, dar golul nu a fost validat, deoarece mingea a intrat în poartă după exprirarea timpului de joc.

CSM are noroc, danezele au tras în bară.

Time out, Midtjylland

Gooool, CSM: 24-22 (7 metri). Nu ne mai poate scăpa victoria.

Lovitură de la 7 metri pentru CSM

Time out, CSM: mai sunt 50 de secunde de joc. Campioanele României au lovitură de la 9 metri.

Gol, Midtjylland: 23-22

Goool, CSM: 23-21

CSM are atacul. mai sunt 3 minute de joc.

Gol, CSM: 22-21

Gol, Midtjylland: 21-21 (7 metri) (min. 55)

Gol, CSM: 21-20

Gol, CSM: 20-20

Gol, Midtjylland: 19-20

Nelu Tătaru anunță o evaluare a tuturor spitalelor, după ce Libertatea a dezvăluit că au fost raportate zero infecții nosocomiale în cazul pacienților COVID-19
Recomandări
Nelu Tătaru anunță o evaluare a tuturor spitalelor, după ce Libertatea a dezvăluit că au fost raportate zero infecții nosocomiale în cazul pacienților COVID-19

Gol, CSM: 19-19 (7 metri) (min. 47)

Gol, CSM: 18-19

Gol, Midtjylland: 17-19

Gol, Midtjylland: 17-18

Gol, CSM: 17-17

Gol, CSM: 16-17

Gol, Midtjylland: 15-17

Gol, CSM: 15-16

Gol, Midtjylland: 14-16

Gol, Midtjylland: 14-15

Gol, CSM: 14-14

Gol, CSM: 13-14

Gol, CSM: 12-14

Gol, Midtjylland: 11-14

Gol, CSM: 11-13

Gol, Midtjylland: 10-13

S-a reluat jocul

Gol, CSM: 10-12. PAUZĂ

Gol, Midtjylland: 9-12

Gol, Midtjylland: 9-11

Gol, Midtjylland: 9-10 (7 metri)

Gol, CSM: 9-9

Gol, Midtjylland: 8-9

Gol, Midtjylland: 8-8

Gol, CSM: 8-7

Gol, Midtjylland: 7-7 (min. 20)

Gol, CSM: 7-6 (din poartă-n poartă)

Gol, CSM: 6-6

Gol, Midtjylland: 5-6 (7 metri)

Gol, CSM: 5-5 (min. 10)

Gol, CSM: 4-5 (7 metri)

Gol, Midtjylland: 3-5

Gol, CSM: 3-4

Gol, Midtjylland: 2-4

Gol, CSM: 2-3

Gol, Midtjylland: 1-3

Gol, Midtjylland: 1-2

Gol, Midtjylland: 1-1

Gol, CSM: 1-0.

A început meciul

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Echipa feminină de handbal CSM București întâlnește vineri pe teren propriu (Sala Polivalentă, ora 20:00) pe FC Midtjylland Håndbold (Danemarca) în cel de-al doilea meci din Grupa Principală II a Ligii Campionilor.

Într-o grupă puternică și echilibrată, cu cinci echipe ce pot emite pretenții justificate la un loc în Final 4, duelul dintre CSM București și Midtjylland (Danemarca) poate fi unul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Tigroaicele abordează acest meci după înfrângerea de la Skopje, cu Vardar (22-21) și au o singură variantă: victoria. În prima etapă din Grupa Principală II, Midtjylland s-a impus pe teren propriu cu 25-21 în fața suedezelor de la Savehof.

Clasament

CSM Bucuresti clasament

 

Antrenorul Kim Rasmussen și jucătoarele Iulia Curea și Jelena Grubisic au transmis mult optimism la conferința de presă susținută înaintea meciului.

Kim Rasmussen

”Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu o tradiție a participării în Liga Campionilor. Midtjylland a fost în Final 4 în urmă cu doi ani, are jucătoare de națională pe toate posturile. O echipă care a învins Gyorul în Ungaria și a remizat cu Gyor în Danemarca”.

”Acest meci este foarte important, trebuie să-l câștigăm. Nu este unul pe viață și pe moarte, dar ne poate face viața mai ușoară. Trebuie să fim foarte puternici în defensivă, foarte disciplinați și trebuie să fim foarte atenți la repliere, pentru că Midtjylland va alerga mult, va pune presiune, dar este treaba noastră să le facem să simtă că sunt în deplasare”.

”E nevoie să vedem flăcări în ochii jucătoarelor, ai staffului tehnic, ai mei. Până la urmă, despre asta e vorba în Liga Campionilor, cele mai bune echipe din lume sunt față în față. Mă aștept la o luptă uriașă, nu cred că va fi cel mai frumos handbal pe care l-ați putea vedea, dar în sfârșit sper ca din punct de vedere fizic să le fim superiori, să le facem să-și piardă încrederea și să le pedepsim prin contraatacuri…”.

”Multe lucruri s-au întâmplat înainte de pauza dinaintea Campionatului Mondial, iar acum trebuie să reconstruim echipa, fără jucătoarele de pe inter dreapta. Pe deasupra avem și un grup de jucătoare cu probleme medicale. Linnea Torstensson nu ar trebui să joace în atac, dar o face pentru echipă. Ana Paula Rodrigues de asemenea nu ar putea juca. Mica Brădeanu are la rându-i unele probleme, dar toate se sacrifică pentru echipă. Noroc că portarii și extremele sunt OK și ne vor ajuta mult”.

”Jucătoarele de la 9 metri dau și ele totul, dar în acest moment avem o singură jucătoare care este aptă pe linia de 9 metri, Isabelle Gullden. Nu ne putem antrena la intensitatea pe care am dori-o, dar fetele luptă și își doresc. Încă o dată, avem nevoie să construim o nouă echipă, trebuie să o facem în pofida accidentărilor. Eu le dau credit fetelor, care trec peste durere și dau totul pentru echipă. Ceea ce vom vedea vineri nu va fi cel mai perfect handbal, pentru că nu ne cunoaștem unii cu ceilalți îndeajuns, dar avem câteva individualități mari, iar dacă vom pune aceste jucătoare pe locul ideal și la momentul ideal atunci cu siguranță vor fi mai bune decât adversarele”.

”Oamenii se așteptă să câștigăm, dar trebuie să se uite în istoria Ligii Campionilor și să vadă cum au fost construite echipele mari. Niciuna nu a câștigat Liga Campionilor într-un an. Echipele din Final 4 au în spate ani buni la nivel înalt. Noi suntem încă în primul an și totuși candidăm la un loc în Final 4. Mă gândesc că este o realizare pentru club, o realizare a fetelor, dar cred că oamenii ar trebui să fie un pic răbdători”.

Iulia Curea

”După meciul cu Vardar, din afară s-a văzut probabuil că suntem un pic obosite, dar nu este așa. Suntem doar într-un nou început. Ne lipsesc două jucătoare importante, cele de pe inter dreapta, încercăm să improvizăm și să acoperim acel post. Nu putem să ne plângem, aceasta este situația. În general echipele pierd jucătoare, dar de la meci la meci vom crește”.

”Partida cred că va fi foarte grea, pentru că întâlnim o echipă atipică. Aleargă foarte bine, are jucătoare cu o tehnică foarte bună, dar le putem surprinde pe atacul nostru și pe apărarea lor să avem noi de câștigat. Am făcut multe vizionări și nu cred că le vom da multe șanse de a câștiga pe terenul nostru”.

Jelena Grubisic

”Va fi un meci dur, așa cum vor fi toate partidele din faza a doua a Ligii Campionilor. Trebuie să fim mai disciplinate, să fim mai axacte, deși avem multe jucătoare accidentate. Vom da tot cei mai bun pe teren și sper să câștigăm”.

Midtjylland, lider în Danemarca

Midtjylland nu este însă un adversar comod. ”Este un adversar pe care nu trebuie să-l subestimăm, pentru că vorbim despre un handbal scandinav”, spune team-managerul echipei CSM București, Nicolae Luca.

Midtjylland este o echipă imprevizibilă, dovadă fiind și rezultatele obținute în prima fază a Ligii Campionilor (Grupa C), când a câștigat la Gyor, scor 26-21, dar a cedat acasă la o diferență de zece goluri cu Vardar, 15-25. Echipa daneză a reușit să încheie la egalitate apoi pe teren propriu cu Gyor, astfel că a promovat în Grupa Principală II cu 3 puncte.

Și la nivelul lotului, Midtjylland stă bine, punctul forte al echipei daneze fiind linia de 9 metri, formată numai din jucătoare de echipa națională. Stine Jorgensen și Louise Burgaard (din naționala Danemarcei), Sabina Jakobsen și Johanna Ahlm (din naționala Suediei).

De asemenea, Midtjylland are pe postul de inter stânga și o campioană mondială en titre, Veronica Kristiansen (Norvegia). Midtjylland este liderul campionatului Danemarcei, iar în ultimii doi ani a avut rezultate remarcabile pe plan internațional: prezența în Final 4 al Ligii Campionilor, respectiv câștigarea Cupei Cupelor.

 

 

Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
PARTENERI - GSP.RO
Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
PARTENERI - PLAYTECH
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
HOROSCOP
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
Știrileprotv.ro
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii
Telekomsport
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii