De Razvan Ionascu, Gabriel Chirea,

Presedintele Traian Basescu a conferit ordinul si medalia Meritul Sportiv fotbalistilor din sase generatii: 1962 (castigatori ai Campionatului European de juniori), 1970 (participanta la Campionatul Mondial din Mexic), 1984 (participanta la CE din Spania), Steaua 1986 (castigatoare a Cupei Campionilor Europeni), Generatia de Aur (fotbalistii ce au evoluat pentru echipa nationala intre 1990-2000) si echipa nationala actuala, care merge la turneul final din Austria si Elvetia.


Alaturi de acestia, Basescu l-a premiat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a si pe arbitrul Alexandru Deaconu, cel care a oprit partida Rapid – Steaua dupa ce a fost lovit in cap cu o bricheta. George Copos a comentat ironic decorarea lui Deaconu de Traian Basescu: ‘Ca surpriza sa fie completa, presedintele trebuia sa-l decoreze si pe Gigi Becali. Sunt sigur ca a fost propunerea lui Mircea Sandu, pentru ca altfel nu-mi explic decorarea lui Deaconu’. ‘Ma surprinde aceasta premiere. Deaconu nu cred sa fi luptat la Marasesti sau in batalia pentru Budapesta, nici la Revolutie nu l-am vazut. M-as fi bucurat sa-l fi premiat pe Beldeanu, la cate a facut pentru echipa nationala’, a fost nemultumit si finantatorul Universitatii, Adrian Mititelu.

Directorul Rapidului, Constantin Zotta, a declarat la Sport.ro ca nu considera ca un jucator precum Viorel Moldovan, care a activat atatia ani la echipa nationala, sa fie decorat cu aceeasi distinctie acordata si arbitrului Alexandru Deaconu. ‘Viorel Moldovan, care a jucat 17 ani la echipa nationala, a fost decorat cu aceeasi diploma ca si Deaconu. Explicatia e simpla: Viorel nu a fost suporterul Stelei si nici nu a jucat pentru aceasta echipa’.
Mutu ii aduce in dar presedintelui o minge cu semnaturile tuturor jucatorilor
Traian Basescu primeste tricoul personalizat al nationalei din partea lui Cristi Chivu


Cine a fost premiat la Cotroceni


11 fosti fotbalisti care au castigat CE de juniori in 1962 (Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a);
Mircea Angelescu, fost sef al FRF (Meritul Sportiv clasa I);
Generatia Mexic 1970 (Rica Raducanu, Cornel Dinu sau Mircea Lucescu, cu Meritul Sportiv clasa
a III-a);
Generatia 1980 (Balaci, Camataru, Geolgau sau Iorgulescu – Meritul Sportiv clasa a III-a);
Steaua 1986 (Emeric Ienei – Meritul Sportiv clasa a II-a cu bareta, intreg lotul care a cucerit CCE, inclusiv Hagi – Meritul Sportiv clasa a II-a);
Nicolae Rainea (fost arbitru – Ordinul Serviciul Credincios in grad de ofiter).
Generatia 1990 si cea actuala (Meritul Sportiv clasa a III-a).


Rica: „Materialul’ cand vine?”


Un punct de atractie a fost Rica Raducanu. Cu medalia intr-o mana si cu un pahar de sampanie in cealalta, fostul portar rapidist i s-a adresat presedintelui: ‘Medalie am luat, dar unde e „materialul”, taticu?’, spre hazul celor prezenti.

Desi si Cosmin Contra trebuia sa primeasca distinctia, fundasul nationalei nu a putut fi decorat deoarece i s-a intocmit dosar penal dupa ce a batut un politist anul trecut.


Amintiri cu campioni


Intalnirea dintre fostele mari glorii ale fotbalului romanesc a prilejuit si cateva rememorari ale momentelor petrecute pe teren sau in afara lui.


‘Imi aduc aminte cum am fost primit de Ceausescu dupa castigarea Cupei Campionilor. Eu l-am luat direct cu „Tovarase Nicolae Ceausescu”, iar el ne-a tras putin de urechi ca de ce nu am jucat economicos si am castigat la penalty, cand trebuia sa o facem in primele 90 de minute’, isi aminteste Emeric Ienei. In schimb, Culae Lupescu a vorbit despre intalnirea cu marele Pele, la Campionatul Mondial din 1970. ‘Acum am la fel de multe emotii ca atunci.

L-am tinut cat am putut eu de bine. La o faza m-a scuipat pentru ca reusisem sa-i iau mingea. La faza urmatoare l-am scuipat si eu, ca nu aveam de ce sa plec capul in fata lui, doar aveam aceeasi varsta. Cand ne-am intors in tara, am fost premiati cu 23.000 de lei si am primit o oferta de 1.000.000 de marci’, s-a destainuit tatal actualului director general al FRF.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare