Mergi direct la conținut »
Cum arată gazonul de pe stadionul ”Ion Oblemenco”. FRF a cerut schimbarea ierbii înaintea amicalului România - Suedia
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cum arată gazonul de pe stadionul ”Ion Oblemenco”. FRF a cerut schimbarea ierbii înaintea amicalului România - Suedia

Cum arată gazonul de pe stadionul ”Ion Oblemenco”. FRF a cerut schimbarea ierbii înaintea amicalului România – Suedia

Conducerea Federației Române de Fotbal este îngrijorată de cum arată gazonul de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, înaintea partidei amicale România - Suedia, programată marți, de la ora 21:30. Secretarul general adjunct Gabriel Bodescu şi-a exprimat părerea că gazonul ar fi trebuit schimbat, dar a primit promisiuni că se fac lucrări de îmbunătăţire, iar suprafaţa de joc va arăta mai bine la ora jocului. 

De ce nu se schimbă gazonul? CNI a afirmat că gazonul este în garanţie la constructor, iar pentru a fi înlocuit, societatea care îşi va asuma acest lucru va trebui să preia şi garanţia rămasă, de 4 ani şi 7 luni. În acelaşi timp, constructorul nu poate fi obligat să schimbe terenul de joc. Pentru a fi declarat necorespunzător, este nevoie de o nouă expertiză FIFA, prima fiind efectuată înainte de inaugurare. Dacă problemele vor continua, Primăria Craiova va solicita o nouă expertiză chiar înainte de a prelua gazonul, după terminarea perioadei de mentenanţă, în luna mai.

”Dacă nu se ameliorează starea terenului, vom cere o nouă expertiză, fiindcă nu vrem să preluăm un gazon care are probleme, ci un gazon perfect. Dacă firmele de specialitate nu pot să-l aducă la un nivel bun, atunci ce-am putea face noi, care nu avem experienţă în acest domeniu?” a precizat primarul Genoiu, citat de cvlpress.ro.

Ce se întreprinde pentru îmbunătăţirea stării gazonului? ”Acum se fac drenaje cu un vertidren şi s-a introdus o sămânţă specială de gazon care vegetează în 24 sau 48 de ore, o procedură la fel de scumpă ca şi înlocuirea gazonului”, a spus edilul din Bănie.

LIVETEXT România – Suedia, meci amical (27 martie, ora 21.30). Tricolorii au ajuns la Craiova. Se vând bilete și în ziua meciului.


Citește și: VIDEO / Meteorologii confirmă: Se schimbă anotimpurile! Motivul care a dus la venirea iernii în mijlocul primăverii

Close
Închide
  Close