Mergi direct la conținut »
Cum să îți cureți plămânii în mod natural
Sport Libertatea > Sport > Cum să îți cureți plămânii în mod natural

Cum să îți cureți plămânii în mod natural

Plămânii funcționează ca un mediator între aer și organismul tău, iar dacă vrei să fii sănătos, trebuie să te asiguri că își îndeplinesc foarte bine rolul. Vezi cum elimini toxinele din plămâni.

Plămânii funcționează cel mai bine atunci când sunt curați, așa că este indicat să faci cure de detoxificare cel puțin o dată la șase luni. Înainte să începi, însă, o astfel de procedură, trebuie să discuți cu medicul tău de familie.

Trucuri simple pentru a-ți curăța plămânii

În primul rând, pentru a îmbunătăți sănătatea plămânilor tăi, trebuie să bei multă apă – cel puțin 10 pahare pe zi. Este indicat, de asemenea, să eviți să mănânci alimente care produc mucus, precum lactate, carne, porumb, grâu sau soia, și să introduci mai multe fibre în alimentație. Consumă cât mai multe produse sănătoase, bogate în vitaminele A, C, E și seleniu, pentru a crește puterea antioxidantă a plămânilor.

Elimină toxinele din plămâni cu struguri

Strugurii sunt foarte eficienți pentru curățarea plămânilor. Bea, timp de cinci zile, suc proaspăt de struguri sau mănâncă doar struguri și câte un pahar de limonadă pe zi, dacă ți se pare că fructele sunt prea dulci. De două ori pe zi mai este indicat să bei câte o lingură de ulei de masline și să bei un ceai laxativ dimineața și seara, pentru a-ți grăbi digestia. Strugurii acționează ca un tonic pentru plămâni și ajută la detoxificarea lor, potrivit livestrong.com.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

Curăță plămânii cu exerciții

Exercițiile cardio sunt foarte indicate pentru sistemul respirator, pentru că ajută la eliminarea mucusului ce poate fi toxic. Acest tip de sport nu îți curăță, neapărat, plămânii, dar îi ajută să funcționeze mai bine. Mergi cu bicicleta, înoată, aleargă, fă orice îți pune sângele în mișcare.

Plante pentru plămâni sănătoși

Lumânărica, ghimbirul sau cimbrul sunt plante care ajută la eliminarea mucusului. Usturoiul are, de asemenea, proprietăți expectorante și antibacteriene, ținând departe infecțiile periculoase.

Sursa foto: Shutterstock.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close