Mergi direct la conținut »
Așa slăbesc ei 10 kilograme în câteva zile
Sport Libertatea > Sport

Așa slăbesc ei 10 kilograme în câteva zile

Curele de slăbire nu devin întotdeauna eficiente peste noapte, însă boxerii nu au timp să scape de kilograme folosind metode tradiționale. Află ce fac ei pentru a scăpa de greutatea în exces înainte de competiții.

În primul rând, boxerii reduc drastic cantitatea de alimente consumate înainte de o competiție. Mai puține calorii favorizează pierderea de kilograme, însă trebuie să ții cont că această dietă forțează organismul să se înfometeze. După un astfel de regim, mulți sportivi ajung să consume alimente în exces, supunându-și organismul unor presiuni ce pot provoca probleme grave de sănătate.

Reduc cantitatea de apă

Corpul nostru conține aproximativ 70% apă, iar când reduci cantitatea de lichide consumată, poți scăpa de câteva kilograme. Mulți boxeri folosesc acestă metodă înaintea competiții, însă are efecte secundare. Organismul uman are nevoie de apă, iar când îl privezi, crești riscul de a te răni în timpul activităților fizice și de a face acidoză, situație în care sângele devine acid și poate provoca probleme serioase de sănătate .

Transpiră în exces

Reducerea consumului de apă este însoțită, deseori, de exerciții fizice care provoacă transpirație în exces. În acest fel, scapi mai repede de lichidele din organism și slăbești. Trebuie, însă, să ții cont de riscurile la care te expui. Când organismul tău este slăbit și deshidratat, activitatea fizică intensă poate duce la leșin și chiar la atacuri de cord.

Accelerează tranzitul intestinal

O altă metodă pe care o folosesc boxerii pentru a slăbi rapid este să își accelereze tranzitul intestinal cu ajutorul laxativelor. Citește, însă, cu atenție efectele secundare, pentru că multe medicamente de acest gen îți pot pune sănătatea în pericol, când ești deshidtratat și slăbit.

Dacă vrei să slăbești peste noapte și intenționezi să urmezi aceste metode, consultă-te cu medicul tău. El îți va da câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine peste o astfel de dietă. Ține cont că specialiștii de la Mayo Clinic avertizează că pașii urmați de boxeri pentru a slăbi chiar și 10 kilograme în câteva zile sunt periculoși și pot duce la crize, șoc hipoglicemic, insuficiență renală și chiar moarte subită.

Sursa foto: Shutterstock.com.

 

 

Close
Închide
  Close