ACTUALIZARE 27 ianuarie. Sportiva norvegiană Maren Lundby a câştigat, duminică, al doilea concurs de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile feminin găzduit de Complexul Sportiv Râşnov, în timp ce românca Daniela Haralambie a ocupat locul al 21-lea.

Lindby se impusese şi în primul concurs, desfăşurat sâmbătă, la trambulina de la Valea Cărbunării.

Maren Lundby a ieşit învingătoare cu 247,6 puncte, după sărituri de 93 metri şi 96,5 metri. Podiumul a fost completat de două sportive germane, Carina Vogt, cu 240,3 puncte (94 m, 94 m), şi Juliane Seyfarth, cu 237,8 puncte (95 m, 90 m).

Daniela Haralambie, care sâmbătă se clasase pe locul 25, a ocupat poziţia a 21-a, cu 186,4 puncte, după sărituri de 82,5 m, respectiv 82 m.

Andreea Diana Trâmbiţaş a terminat pe locul 38, din 41 de sportive, cu 47,7 puncte (64,5 m), ratând accederea în runda finală.

Maren Lundby conduce în clasamentul general al Cupei Mondiale feminine, cu 788 puncte, urmată de Katharina Althaus (Germania), 747 puncte, Juliane Seyfarth, 511 puncte, etc. Haralambie se află pe locul 31, cu 41 de puncte.
———–

• Duminică, 27 ianuarie: calificări (12.15); prima manșă, ora 13:30 (TVR 3)/ urmată de manşa finală (la care vor participa primele 30 clasate în prima manşă).

• Sâmbătă, 26 ianuarie: prima manșă, ora 13:30 (TVR 3)/ urmată de manşa finală (la care vor participa primele 30 clasate în prima manşă;
12.30 – săritura de probă

Norvegianca Maren Lindby a câştigat, sâmbătă, primul concurs de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile feminin de la Complexul Sportiv Râşnov, în timp ce românca Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 25.

Lindby a totalizat 247,8 puncte, cu sărituri de 94 şi 95 de metri de la trambulina din Valea Cărbunării. Ea a fost urmată de Katharina Althaus (Germania), 236,9 puncte (91,5 m şi 93 m), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat japoneza Sara Takanashi, cu 236,8 puncte (92 m, 94 m). Germanca Juliane Seyfarth, care a dominat antrenamentele de vineri, a ocupat locul patru, cu 228,3 puncte (90,5 m, 92 m). Sportivele clasate pe podium au fost recompensate cu 3.000, 2.400, respectiv 1.800 franci elveţieni.

Daniela Haralambie a ocupat locul 25, cu 166,6 puncte (78,5 m, respectiv 80 m). Andreea Diana Trâmbiţaş s-a clasat pe locul 38 din 41 de sportive care au luat startul, cu 52,7 puncte (65,5 m), ratând intrarea în runda finală.

Althaus conduce în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 702 puncte, urmată de Lundby, 688 puncte, austriaca Daniela Iraschko-Stolz, 477 puncte, Sara Takanashi, 460 puncte, etc. Haralambie se află pe locul 33, cu 31 puncte.
——–

Lundby a castigat prima etapa de a Râșnov.

Norvegianca Maren Lundby e prima, după prima manșa.

ACTUALIZARE. Japoneza Sara Takanashi, 94,5 metri, cel mai lung zbor de proba. Sunt reprize de ploaie, dar condițiile pârtiei sunt bune.

ACTUALIZARE 26 ianuarie. Trei grade Celsius, organizatorii se temeau ploaie.

ACTUALIZARE 25 ianuarie. Germanca Juliane Seyfarth a dominat antrenamentele desfăşurate vineri în perspectiva Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile de la Complexul Sportiv Râşnov, în condiţiile în care calificările au fost anulate din cauza numărului redus de participante, 42.

Juliane Seyfarth a ocupat primul loc în prim manşă de antrenamente, cu 55,8 puncte (săritură de 92,5 m), şi în manşa a treia, cu 69,2 puncte (97 m), în timp ce în manşa secundă a ocupat locul 5.

Norvegianca Maren Lundby a fost cea mai bună din manşa secundă, cu 68,2 puncte (94,5 m).

Daniela Haralambie a fost a 19-a în prima manşă, cu 29,1 puncte (83 m), a terminat pe 16 în manşa secundă, cu 41,4 puncte (82 m), iar în ultima manşă s-a clasat pe 18, cu 41,3 puncte (82,5 m). Andreea Diana Trâmbiţaş nu a luat startul în nici o manşă.

ACTUALIZARE 25 ianuarie. Vineri vor avea loc antrenamentul oficial (12.00) şi calificările (14.00).

ACTUALIZARE 24 ianuarie.

ACTUALIZARE 23 ianuarie. Secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că speră, aşa cum a spus la începutul sezonului, ca Dana Haralambie să intre în primele 15 săritoare cu schiurile din lume, în urma desfăşurării celor două etape ale Cupei Mondiale feminine, în perioada 25-27 ianuarie, la Complexul Olimpic pentru Sărituri cu Schiurile de la Râşnov.

„Se vede că modul de organizare pe care l-am făcut la ediţiile precedente împreună cu administraţia oraşului Râşnov, şi până anul trecut şi cu Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, a dat roade, iar tradiţia continuă. România rămâne între organizatorii de mari competiţii mondiale la nivelul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Cele mai bune săritoare ale lumii au confirmat participarea la Râşnov. Este normal, este început de sezon, iar noi suntem pregătiţi să le primim pe sportive ca şi în anii trecuţi, să le oferim condiţii foarte bune şi să plece împreună cu tehnicienii care le însoţesc, cu gânduri foarte bune spre casă. De la această competiţie aşteptăm o creştere a sportivei Dana Haralambie. La primele două etape a confirmat, în Japonia nu s-a simţit foarte bine pentru că a fost răcită, dar sperăm, aşa cum am spus la începutul sezonului, ca ea să intre în primele 15 săritoare cu schiurile din lume”, a subliniat secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

În ceea ce priveşte condiţiile de la Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de la Râşnov, trambulinele sunt pregătite, zăpadă este suficientă, urmând să se amenajeze în aceste zile şi celelalte spaţii pentru desfăşurarea Cupei Mondiale, a punctat sursa citată..

Primăria oraşului Râşnov asigura suma de 160.000 lei fără TVA pentru premii, şi, de asemenea, sprijină organizarea competiţiei cu tot ce este necesar, a spus primarul Liviu Butnariu.
————-

Daniela Haralambie şi Diana Trâmbiţaş vor reprezenta România la concursul care va avea loc la trambulina din Valea Cărbunării, la care şi-au anunţat participarea şi cele mai bune sportive din lume la sărituri cu schiurile, dintre care nu lipsesc ocupantele podiumului olimpic de la ultima ediţie, Maren Lundby (Norvegia), Katarina Althaus (Germania) şi Sara Takanashi (Japonia), care, de altfel, se plasează în fruntea clasamentului general după primele patru reuniuni ale actualului sezon, reuniuni găzduite de Lillehammer, Premanon, Sapporo şi Zao.

Pentru concursul de la Râşnov şi-au confirmat prezenţa 48 de sportive din 14 ţări.

Vineri, 25 ianuarie, vor avea loc antrenamentul oficial (12,00) şi calificările (14,00), sâmbătă, de la 12,30, va avea loc săritura de probă, iar de la ora 13,30 este programată prima manşă, urmată de manşa finală (la care vor participa primele 30 clasate în prima manşă), iar duminică, de la 12,15, se vor desfăşura calificările pentru a doua etapă a reuniunii de la Râşnov, iar de la 13,30 prima manşă, urmată de manşa finală.

Spectatorii vor avea acces liber, organizatorii punând la dispoziţie curse regulate din centrul oraşului către complexul sportiv de pe Valea Cărbunării.

Citiți și Sara Takanashi este regina săriturilor cu schiurile. Nipona a câştigat pentru a doua oară Cupa Mondială

Urmărește-ne pe Google News
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
PARTENERI - GSP.RO
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Observatornews.ro
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
Știrileprotv.ro
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
OFICIAL | Parma l-a cumpărat pe unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Farul. Hagi, încă un transfer în străinătate
Telekomsport
OFICIAL | Parma l-a cumpărat pe unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Farul. Hagi, încă un transfer în străinătate
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale