Jucătorii primei reprezentative au luat masa într-un restaurant din Constanţa şi s-au delectat cu preparate din peşte. Victor Piţurcă a cerut ca localul să fie rezervat numai pentru ei în perioada mesei, iar calcanul, somonul şi zarganul au făcut parte din „meniul-vedetă”.
La Constanţa, elevii lui Victor Piţurcă nu s-au delectat numai cu plimbări şi alergări pe malul mării, ci şi cu minuni culinare. Mutu &co. au mâncat în urmă cu două zile la restaurantul „Colonadelor”, preferatul lor din oraşul de la malul mării. Tricolorii au solicitat numai preparate din peşte în seara petrecută în oraş, iar localul a fost rezervat numai pentru ei. Şeful restaurantului, Dumitru Terzi, a dezvăluit câteva dintre preferinţele jucătorilor naţionalei:
„I-am servit cu peşte de calitate. Astfel, ei au cerut calcan, somon şi zargan, iar ca băuturi au vrut doar sucuri naturale”. Terzi a dezvăluit că fotbaliştii sunt clienţi fideli ai localului: „Au fost la noi şi înaintea meciului cu Olanda şi le-a plăcut foarte mult. De aceea au şi revenit, poate e şi o superstiţie”. Mutu, Chivu şi colegii lor, mari iubitori de dulciuri, se delectează cu desertul pregătit la acelaşi restaurant constănţean.
„Eu merg personal, în fiecare zi, la hotelul lor şi le duc desertul preferat: chec şi cozonac cu nucă şi cu stafide. Chiar selecţionerul Victor Piţurcă l-a sunat pe tatăl meu şi i-a spus că vrea ca în perioada şederii la hotelul din Mamaia să primească în fiecare zi aceste delicii”, a mărturisit şeful restaurantului.
Băsescu e client fidel
Jucătorii naţionalei nu sunt singurii clienţi grei de la „Colonadelor”. „Traian Băsescu (foto) venea la noi încă dinainte să fie preşedinte. El nu are cereri speciale, nu este pretenţios. De obicei, mănâncă peşte şi produse tradiţionale. În plus, i-am mai avut oaspeţi pe Elena Udrea, Theodor Stolojan, Ion Iliescu”, a spus Dumitru Terzi.