Mergi direct la conținut »
Dan Adamescu a distrus clubul de fotbal Oțelul Galați. A fost acuzat că a”păpat” 10.000.000 de euro
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Dan Adamescu a distrus clubul de fotbal Oțelul Galați. A fost acuzat că a”păpat” 10.000.000 de euro

Dan Adamescu a distrus clubul de fotbal Oțelul Galați. A fost acuzat că a”păpat” 10.000.000 de euro.

De Daniel Conțescu,

După ce Marius Stan a ieșit primar în Galați, în 2012, acesta a lăsat pe mâinile unui acționar, Dan Adamescu, soarta echipei. Luni spre marți, Adamescu a murit la vârsta de 68 de ani, într-un spital privat din București.

Dan Adamescu a distrus clubul de fotbal Oțelul Galați prin firma sa

Banii luați de pe urma câștigării titlului din 2011 și de pe urma participării ulterioare în Liga Campionilor, circa 10.000.000 de euro, s-au scurs în buzunarele lui Adamescu. Patron al unei fime de asiguări, afaceristul ar fi împovărat echipa cu asigurări care să-i aducă lui profit!

Firma Astra Asigurări, cea mai prolifică sursă de venit a afaceristului, a intrat în faliment. În 2015, averea lui Adamescu i s-a înjumătățit față de anul precedent, 65-185 de milioane de euro, faţă de 430 de milioane în 2014. 

Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu, susține că de moartea fostului om de afaceri sunt vinovați judecătorii care nu au acceptat cererea de eliberare condiționată a acestuia, protrivit România TV.

„Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor. O tortură. S-a stins din viaţă la faimosul spital. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui”, a declarat Adriana Constantinescu, la România TV.

În luna decembrie 2016, unul dintre avocații omului de afaceri a declarat că starea medicală a milionarului condamnat într-un dosar de corupție ar fi deosebit de gravă. Sora lui Adamescu a fost, de altfel, singura persoană care a obținut permisiunea de a-l putea vizita în spital.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

Adamescu a fost transferat în luna septembrie din Penitenciarul Rahova în Penitenciarul Jilava, acolo unde, la scurt timp ar fi făcut septicemie. De atunci, pe rolul instanțelor au fost înregistrate nenumărate cereri de eliberare condiționată înaointate de avocații afaceristului condamnat la 4 ani și patru luni de închisoare.

Citiți și Dan Adamescu a murit. Omul de afaceri s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani

Avocatul lui Dan Adamescu: ”E intubat, doctorii au rezerve în privința șanselor de supraviețuire”

Close
Închide
  Close