13 Feb. 2018 13:16 , de Daniel Conţescu

Dănuț Lupu nu-l susține pe Ionuț Lupescu la alegerile de la FRF. ”Eu nu mă vând”. Cu ce îl face praf / INTERVIU

Distribuie

Dănuț Lupu nu-l susține pe Ionuț Lupescu la alegerile de la FRF. ”Eu nu mă vând”. Cu ce îl face praf. În plin entuziasm general declanșat de faptul că Ionuț Lupescu (49 de ani) și-a anunțat candidatura la șefia FRF în numele Generației de Aur, dintre foștii săi colegi de la Dinamo și de la echipa națională există și voci contrare. Una dintre acestea este cea a lui Dănuț Lupu (51 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 27 februarie). 

Libertatea: Dănuț, pe cine susții la alegerile de la FRF, de pe 18 aprilie?
Dănuț Lupu: Nu sunt factor de decizie, dar mi-am spus deja părerea în legătură cu alegerile. Eu nu mă vând! Nu mă sucesc. Dacă vii în ultima zi și îți anunți candidatura, eu ce să înțeleg? 

Dacă Mircea Lucescu și-ar fi anunțat candidatura pe ultima sută de metri, tot așa fi zis?
Nu mă înțelege greșit, îi doresc mult succes lui Lupescu. Nu deranjează, dacă va câștiga, dar eu îl susțin pe Burleanu. Îți repet: eu nu mă vând și nu m-am vândut niciodată! Eu, în locul lui, nu plecam niciodată de la UEFA! Așa a decis el, nu am nicio problemă.

Dacă a riscat, este cu atât mai de apreciat…
Dar, de ce nu a venit până acum? A stat să îi garanteze altcineva că va ieși președinte? Atunci, să nu ne mai mirăm de jocurile de culise ale altora. Trebuia să facă un proiect. Pe ce îl votează lumea? Și-a anunțat candidatura, dar încă nu are dosarul depus. Mai este o lună până la alegeri, dar nu știm pe ce se bazează. Dacă eram în locul lui, acum șase luni, îi strângeam pe toți din Generația de Aur și le ziceam: «Hai să facem programul și să ne băgăm»! Ăla de la Oradea, ăla de la Giurgiu, ăla de la Galați, ce să înțeleagă? Să-l voteze doar pentru că îl cheamă Lupescu? E rău Burleanu și nu-l vor cluburile? Nici pe Mircea Sandu nu l-a vrut nimeni, dar a rămas 20 de ani la federație! 

Cum crezi că va arăta federația, după 18 aprilie?
Orice ar veni în locul lui Burleanu, va fi mai rău decât cu Burleanu! Reține ce-ți spun! Că îl cheamă Lupescu, Lupu, Prunea, oricum l-ar chema. Cel nou care va veni, dacă va fi o schimbare, îi va da afară pe toți și vom pierde doi ani, când putem să-i câștigăm. Și tu, dacă o să ieși președintele României, ești vinovat că ai candidat sau că alții te-au votat? După mine, funcția de președinte al FRF nici măcar nu este cea mai importantă din fotbal! Practic, ești șef doar peste echipa națională.

Secretarul general al federației, Radu Vișan, nu văzuse niciun meci de fotbal, până în 2014. E normal ca un astfel de personaj să dicteze acum în fotbal?
Asta au vrut oamenii din fotbal. Stai liniștit, că și Mircea Sandu avea pe unii în federație pe care, dacă-i întrebai, nu făceau diferența între minge și pumn!

Așadar, Burleanu este alegerea ta…
Nu am nicio tangență cu FRF, dar asta e părerea mea.

Abia își dădeau 'Bună ziua'! 

Cei doi 'lupi' nu s-au suportat niciodată. O dușmănie de-o viață se derulează între Lupescu și Lupu. Acesta din urmă îl ironiza pe 'Neamț' că 'dă doar pase scurte și cu latul'. Ultima oară, Dănuț s-a revăzut recent cu Ionuț la Hunedoara, la comemorarea unui sfert de veac de la dispariția lui Michael Klein, fostul lor coleg de la Dinamo. Însă, relațiile glaciale păreau că s-au mai dezghețat, iar Lupu și Lupescu au început să colaboreze. 'Abia dacă ne dădeam «Bună ziua»', admiteau cei doi. 

Lupescu are însă alți apărători. Victor Pițurcă, selecționerul cu care România a mers la Euro 2008, pe când Ionuț Lupescu era director general la FRF, este unul care este 'pe față' lui fostul mare dinamovist. Și și-a manifestat susținerea totală pentru 'Kaiser'.

'Îl susțin total', este concluzia lui Piți, care nu s-ar da la o parte să ocupe, din nou, postul de antrenor al tricolorilor. Într-un interviu pentru 'Gazeta Sporturilor', Pițurcă enunță principalul avantaj al lui Lupescu: 'Experiența singurlui român care a lucrat în structura UEFA, într-o funcție de conducere'.

'Eu nu sunt pe parte administrativă. Dar voi fi mereu alături de el, cu un sfat, oricând va avea nevoie. O să vorbim despre asta. Dacă ar fi nevoie în Comisia Tehnică, vin cu mare plăcere. Cum adică, l-am tot chemat și acum, când vine, să nu pun și eu umărul? Nu se poate, îl susțin total'!

Florin Prunea, însă, atacă suburban federația și pe oamenii de la 'Casa Fotbalului'. 'De când și-a anunțat Lupescu candidatura, Andrei Vochin (n.r. – fost jurnalist, acum consilier FRF) s-a înnegrit și mai tare', a atacat omul lui Lupescu, 'portavocea' lui, la Digi Sport.  

Loading...
Comentarii