MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 09:17

De-a v-ați ascunselea / OPINIE

Distribuie

De-a v-ați ascunselea / OPINIE

În plină 'săptămână altfel', copiii din blocurile F (scările F1 și F2) și R au plecat de la școală direct la joacă, pe terenul din apropiere. Tema aleasă de majoritate a fost în acea zi 'De-a v-ați ascunselea!', așa că s-au pus pe numărat, să-l desemneze pe cel care îi va căuta.

'Ițili-bițili furca-n 'bip', vin tâlharii de mă fur, unul mă leagă, altul mă-ntreabă: 'Ce-ai făcut cu bila neagră?'. Am promis-o la trei tonți, ieși afară dacă poți!', a rostit șeful grupului, oprindu-se cu degetul arătător la Iliuță. Zis și 'Pronosport', pentru că, de vreo lună, a început să mizeze la pariuri numai pe meciuri din fotbalul autohton, Iliuță a protestat vehement, pe motiv că nu s-a numărat corect. Așa că s-a purces la o nouă numărătoare. 'Din oceanul Pacific a ieșit un pește mic și pe coada lui scria: 'Ieși afară dum-nea-ta!', a zis sacadat puștiul-șef, oprindu-se, ca un făcut, din nou la Iliuță.

Nemaiavând argumente, dar nici susținători, Iliuță s-a așezat cu mâna la ochi și cu fața la zid, începând să numere, rar, până la 257. În tot acest timp, copiii au căutat un loc bun în care să se ascundă. După vreo două ore de hârjoană, în care strigătele lor s-au auzit până, hăt, departe, pe ștrengari i-a apucat foamea. Așa că au început să se caute prin ghiozdane după sandvișuri. Cei din blocul R au scos tacticos feliile de pâine frumos ambalate în hârtie, iar mirosul de kaiser un pic afumat a umplut atmosfera.

Imediat, un puști de la scara F2, s-a grăbit să vadă ce i-au dat părinții la pachet. 'Mie, tăticu mi-a pus caș!', a spus el. 'Și nouă la fel!', au mai dezvăluit câțiva. Apoi au început să scandeze, în cor 'Pus-caș! Pus-caș!', uitându-se ironic către colegii lor de bloc, de la scara F1. Aceștia, așezați militărește doi câte doi, aveau cu toții sandvișuri cu parizer, adus de undeva din zona Bacăului. Motivul? Șeful de scară, care era, totodată, și gestionarului alimentarei din colț, primise un lot mult prea mare de parizer. Cum el nu-l putea înghiți, iar mezelicul se altera în galantar, l-a vândut la ofertă vecinilor de scară.

'Decât kaiser și chiar caș, noi mâncăm parizeraș!', au început să strige copiii din F1, moment în care prichindeii de la scara F2, simțindu-se în inferioritate, s-au aliat cu cei din blocul R. A început al doilea tur de ceartă 'la cuțite'. În toiul 'războiului' dintre puști, Gigel, mezinul grupului, care făcea opinie separată, dându-se pe topogan, a început să urle, panicat: 'Fugiți, vin să bată mingea vlăjganii ăia din blocurile P, S și D!'.

Alertați, puștii au aruncat, în grabă, la coș, hârtiile de la sandvișuri și au fugit, ca potârnichiile, în toate direcțiile. Ajuns pe teren, șeful 'vlăjganilor', ce ținea mingea sub braț, a răbufnit: 'Ia uite, ăștia mici iar s-au jucat pe terenul nostru. Au distrus toată iarba din fața porții! Dacă îi prind, le rup picioarele'. Apoi, nervos, a șutat cu sete în minge. Balonul a lovit cu putere coșul, care s-a răsucit în aer, împrăștiind pe jos toate hârtiile din el. Una singură a rămas lipită pe fundul coșului. Mirosea a kaiser puțin afumat!


CITEȘTE ȘI: Kaiser versus parizer / OPINIE

Aoleu, ce tărăboi, pleacă Gigi la război! / OPINIE 

Flămânzilă nu se dă plecat din tărâmul de vis / OPINIE

Daum, Daum să-nălţăm! / OPINIE

Gigi ante porTAS / OPINIE

Loading...
Comentarii