Mergi direct la conținut »
Didi Prodan a murit! Bobo Vieri l-a luat peste picior la Atletico: ”Eu mă antrenez ca un Ferrari, tu ca un Opel!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Didi Prodan a murit! Bobo Vieri l-a luat peste picior la Atletico: ”Eu mă antrenez ca un Ferrari, tu ca un Opel!”

Didi Prodan a murit! Este primul component al Generației de Aur care pleacă dintre noi. Și o face într-un mod fulgerător, neanunțat de vreo suferință.

De Daniel Conțescu,

După ce a impresionat la Steaua, mai ales cu golul marcat în 1995 în poarta celor de la Glasgow Rangers, Prodan s-a transferat la Atletico Madrid, o forță a Spaniei. A jucat în perioada 1996-1998, cu sârbul Radomir Andici antrenor, apoi aducerea italianului Arrigo Sacchi nu i-a priit.

Sacchi a venit cu stafful lui. Pe lângă aceștia, și atacantul Christian ”Bobo” Vieri, o forță a naturii: ”Eram la recuperare și după un antrenament, zic să rămân și eu, să fac ceea ce făcea Vieri. M-a luat italianul: «Auzi, tu, Prodan, nu te lua după mine, căci eu am motor de Ferrari. Tu ai motor de Opel. Eu mă antrenez ca un Ferrari, tu ca un Opel!». Avea dreptate italianul, la ce musculatură a picioarelor deținea. Umbla cu doi preparatori fizici după el. Mi-am dat seama că nu eram din liga lui”.

La Glasgow Rangers (1998-2001), Prodan l-a găsit pe olandezul Christiaan van Bronckhorst, care apoi a câștigat Liga Campionilor cu Barcelona – ca jucător, iar acum conduce cu Feyenoord în clasamentul la zi din Olanda – ca antrenor, dar a auzit și povești cu Paul Gascoigne. ”Gazza avea masorul lui, care îi punea în ghete câte un păhărel de whisky, înainte de fiecare meci. Mi s-a spus că, la un derby Celtic – Glasgow s-a dus la tribuna oficială, înaintea jocului, și a băut câte un păhărel cu fiecare președinte, și cu al lui, dar și cu al adversarului!”. 

Close
Închide
  Close