Mergi direct la conținut »
Didi Prodan a murit! Cum l-a umilit vărul său, Silviu Lung. Poveste dezvăluită în premieră
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Didi Prodan a murit! Cum l-a umilit vărul său, Silviu Lung. Poveste dezvăluită în premieră

Didi Prodan a murit, fiind primul din Generația de Aur care se stinge, la doar 44 de ani.

De Daniel Conțescu,

O poveste incredibilă iese la iveală după mulți ani. Doi dintre cei mai importanți oameni din fotbalul românesc sunt veri! Este vorba despre Silviu Lung (60 de ani), fostul mare portar al Universității Craiova și al Stelei, și Daniel Prodan (44 de ani), stoperul Generației de Aur.

”Bunicul meu și bunicul lui Silviu Lung au fost frați! Augustin, bunicul meu, și Ambroziu, bunicul lui Silviu Lung, au plecat împreună pe front. Au lăsat acasă două femei și vreo 7-8 copii. Știu că tatăl meu a mai avut trei frați… Pe mama lui Silviu Lung, care era verișoară primară cu tatăl meu, o cheamă Prodan. Înainte să plece pe front, Augustin și Ambroziu au făcut un legământ. Cine se întoarce viu din război, acela are grijă și de familia celuilalt. S-au întors întregi amândoi din război. Unul după șapte, iar celălalt – după opt ani!”, a dezăvăluit Prodan.

Didi Prodan l-a ocolit pe Silviu Lung. Iată o poveste spusă în premieră: ”Eram la Victoria, în probe, eram copil, nu avem bani, nu avem nimic. Stăteam câte 30 în cameră. Vine Craiova în București, se antrenează în Regie și, după meci, mă duc la vestiare. Acolo, Silviu Lung, medicul Craiovei și un masor. Scoate Lung câte o sută de lei, le dă la fiecare, iar pe mine mă ia de după umăr și mă conduce afară. N-ar fi zis și el atunci: «Ia, mă, nepoate, și tu 100 de lei». Știa că nu am, că stau la cămin, că eram vai de capul meu. De atunci, nu ne-am mai întâlnit decât la Kosice”.

I-a împușcat calul de șapte ori!!!

”Iubesc istoria după ce am ascultat poveștile spuse de bunicul lui Silviu Lung. Ori de câte ori mergeam în vacanță, la țară, la Sânmiclăuș, mergeam acasă la bunicul lui Silviu Lung. Și stăteam la povești. Îmi spunea că de șapte ori i-a fost împușcat calul de sub el, dar de fiecare dată el a scăpat cu viață!!! O altă întâmplare spusă a fost despre un eveniment petrecut pe front. S-au dezbrăcat ei, soldații, să facă baie, au lăsat hainele și armele la marginea lacului. I-au atacat adversarii de sus sau cam așa ceva. Au ieșit românii din apă, au luat armele și au luptat așa cum erau în acel moment, adică dezbrăcați, contra nemților”, spunea Prodan, când a făcut dezvăluirea, în urmă cu doi ani.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Didi a ținut cu ”Știința”

Stelistul Daniel Prodan a fost fanul Universității Craiova, echipă care Silviu Lung a ajuns în 1974, de la Victoria Carei: ”Când eram copil țineam cu Craiova. Deh, verișorul meu de-al doilea juca la Universitatea. Bunicul meu era mai dur, acesta era și motivul pentru care ascultam mai mult poveștile fratelui lui. Țin minte că bunicul meu m-a lua vara la sapă, la câmp. O dată, am fugit acasă, să văd meciul, țin minte și acum, era o finală de Cupa României, cu Craiova. A venit bunicul meu acasă, eu mă uitam la meci, și mi-a scos televizorul din priză. Mi-a zis: «Cine îți dă, mă, să mămânci? Sapa sau Craiova?»”.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

Kosice, locul în care s-a predat ștafeta

Despărțiți de 16 ani, Silviu Lung și Daniel Prodan sunt personaje de legendă pentru fotbalul românesc. Primul a fost om de bază la Cupa Mondială din 1990, iar celălalt – la Cupa Mondială din 1994, fiind unul dintre cei care au evoluat toate minutele la turneul final american (ceilalți doi au fost Dan Petrescu și Gică Popescu).

O altă coincidență face dezvăluirea și mai atractivă. Fostul portar i-a predat ștafeta verișorului său într-un meci internațional. Silviu Lung a apărat ultima oară buturile naționalei în celebrul 2-5 cu Cehoslovacia, de la Kosice, de pe 2 iunie 1993.

A fost meciul de debut al lui Daniel Prodan, singurul jucător remarcat dintre tricolori după acel meci, după ce i-a făcut marcat la sânge puternicului Thomas Skuhravy. Mezinul area un respect deosebit față de vărul său: ”Îi spuneam «Unchiule»!”.

Close
Închide
  Close