Mergi direct la conținut »
Dinamovistul Dorin Rotariu este dorit de formația germană Hertha Berlin
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Dinamovistul Dorin Rotariu este dorit de formația germană Hertha Berlin

Dinamovistul Dorin Rotariu este dorit de formația germană Hertha Berlin

De Cătălin Apostol,

Evoluțiile bune avute de Dorin Rotariu (20 de ani) în sezonul 2015-2016 în tricoul lui Dinamo au atras atenția mai multor cluburi din străinătate asupra lui. Atacantul “câinilor” este dorit mai nou de Hertha Berlin, formație care a terminat pe locul 7 în ediția trecută a Bundesligii și care va evolua în Liga Europa.

Hertha Berlin caută să se întărească în vederea stagiunii 2016-2017 și a parafat deja două transferuri importante pentru compartimentul ofensiv. Este vorba despre slovacul Ondrej Duda (21 de ani), un mijlocaș ofensiv adus de la Legia Varșovia pentru 5 milioane de euro, și de atacantul bosniac Vedad Ibisevici (31 de ani), sosit de la VfB Stuttgart.

Planurile grupării din capitala Germaniei nu se opresc însă aici. Unul dintre jucătorii pe care mi i-am dorit a venit deja. Vom mai transfera unul sau doi în perioada urmăoare”, a declarat Pal Dardai, antrenorul lui Hertha Berlin, imediat după oficializarea achiționării lui Ondrej Duda.

Jurnaliștii germani pretind că una dintre următoarele ținte ale Herthei este Dorin Rotariu, extrema lui Dinamo. ”Conform informațiilor noastre, Hertha este interesată de Dorin Rotariu, de la Dinamo București, al cărui contract expiră în 2019”, a scris astăzi contul de twitter Fußballeck.

Dorin Rotariu este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 1.75 milioane de euro și ar putea deveni al doilea român care îmbracă tricoul Herthei Berlin, după Maximilan Nicu (2008-2010), și primul român care ajunge în Bundesliga, după Alexandru Maxim (transferat în 2011 de la Pandurii Tg. Jiu la VfB Stuttgart).

FOTO: Vlad Chirea

Close
Închide
  Close