Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Idei bune. Doi campioni de baschet ai României, stabiliți în Dubai, au făcut un program de e-learning pentru copii

Levente Szijarto, 37 de ani, și Marian Ararău, 30 de ani, lucrează în Emiratele Arabe Unite, la o academie sportivă. Levi e Senior Trainer și Operations Director la Elit Fit Dubai și, în această perioadă, muncește la programul de fitness pentru adulți, iar “Maki” face programul de e-learning pentru copii.

De Mihai Toma,

“Eu sunt în Dubai din 2014. Stau acasă, muncesc la programul e-learning pentru copii. E în limba arabă, pentru elevii noștri de la academie”, spune Ararău.

“Timpul trece repede, pentru că avem ce să facem”

Marian Ararău

Cum e viața la Dubai în vremea coronavirusului

Baschetbalistul explică situația din Emirate în această perioadă a crizei coronavirusului:

“Între 8 și 18.00 n-avem voie să ieșim din casă fără aprobare de la Guvern. Și e valabil până pe 6 aprilie. Aeroportul este închis, mall-urile, restaurantele, tot ce înseamnă entertainment e închis. Spațiile comune din comunități, piscine, săli de forță, spațiul verde, nimic nu mai e deschis”.

În dreapta, cu amicii de la echipa de baschet unde mai și joacă

Au vrut să rămână pe piață

Cum și școlile sunt închise, Maki și Levi au vrut să rămână pe piață cu programe e-learning pentru copii și adulți

Maki încă joacă

Ararău, fost la Asesoft Ploiești sau Steaua, încă joacă baschet, fiind legitimat la Al Dhafra Club Abu Dhabi. “Ultima dată am jucat pe 5 martie, cred. Am ieșit și la fotbal, pe 14 martie a fost ultima zi”, spune sportivul.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Când aveam 6 ani, am fost la un turneu de baschet cu școala. Și eram cel mai mic. Domnul Cristian Țopescu a făcut premierea și mi-a dat cadou prima mea minge de baschet. Am dormit cu ea în pat.

Marian Ararău;
Ararău, stânga, alături de elevii lui.

Levi, cel mai titrat baschetbalist român

La Elite PRO Sports Academy, Senior Trainer și Operations Director e Levente Szijarto, 37 de ani, cel mai titrat baschetbalist din Liga Națională, cu 12 medalii de campion, două cu West Petrom Arad, 10 cu Asesoft Ploiești, și deținător al FIBA Europe Cup în 2005.

CSU Asesoft, câștigătoarea Cupei FIBA Europe (2005)

Retras din cauza unei accidentări, Levi a fost și este un fanatic al pregătirii fizice. Orădeanul, din 2018 la Dubai, e și e practicant de yoga.

Am început cu niște exerciții de yoga, în sensul de a lucra la mobilitate. Apoi, m-am apucat să citesc, a început să îmi placă gândirea yoghină, stilul de viață, abordarea: sinceritatea, deschiderea, înțelegerea, să îți ajuți aproapele.

Levente Szijarto
Close
Închide
  Close