Mergi direct la conținut »
Acuzată de dopaj, gimnasta Simone Biles se disculpă: ”Iau medicamente încă din copilărie!”
Sport Libertatea > Sport > Acuzată de dopaj, gimnasta Simone Biles se disculpă: ”Iau medicamente încă din copilărie!”

Acuzată de dopaj, gimnasta Simone Biles se disculpă: ”Iau medicamente încă din copilărie!”

Gimnasta americană Simone Biles, cvadruplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august, susține că se află sub tratament pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

De Ciprian Iana,

Bils a fost acuzată de dopaj de un grup de hackeri ruși care au obținut date medicale confidențiale după ce au spart serverele Agenției Mondiale Antidoping (AMA-WADA).

Texana în vârstă de 19 ani, care a cucerit în total cinci medalii la prima sa participare la o Olimpiadă (patru de aur și una de bronz), a fost portdrapelul Statelor Unite la ceremonia de închidere de la Rio de Janeiro.

„Sufăr de ADHD și iau medicamente încă din copilărie. Vreau să știți că eu cred într-un sport curat, am respectat întotdeauna regulile și voi continua să o fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport și foarte important pentru mine”, a scris Biles pe contul său Twitter.

Un grup de hackeri ruși, denumit Fancy Bears, a anunțat marți că a reușit să acceseze baza de date a AMA și a descoperit că „zeci de sportivi americani au fost depistați pozitiv”, iar medaliații de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro „au avut liber la doping”.

Printre alții, au fost numite surorile Venus și Serena Williams, din topul mondial al tenisului feminin, și gimnasta Simone Biles, multiplă medaliată cu aur la Rio, notează Agerpres.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

Federația Americană de Gimnastică își apăra sportiva

Federația americană de gimnastică a dat, la rândul ei, publicității un comunicat în care afirmă că „Simone a completat formularele adecvate în raport cu solicitările Agenției americane antidoping (USADA) și AMA”. „Nu a existat nicio încălcare a regulamentului. Federația internațională de gimnastică, Comitetul olimpic american și USADA au confirmat acest lucru”, a precizat Steve Penny, președintele USA Gymnastics.

Close
Închide
  Close