MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 15:28

Două mari competiții pe agenda Federației Române de Atletism: CE de ultramaraton și a 63-a ediție a Internaționalelor

Distribuie

Două mari competiții pe agenda Federației Române de Atletism: CE de ultramaraton și a 63-a ediție a Internaționalelor

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ”următoarele 30-40 de zile reprezintă un examen major de organizare” pentru forul naţional, în perspectiva cele două mari competiţii care vor avea loc în ţara noastră – Campionatul European de 24 de Ore Alergare (26-27 mai, la Timişoara) şi Campionatele Internaţionale ale României (2-3 iunie, la Cluj-Napoca).

Găzduită pentru prima oară de România, competiţia de la Timişoara va reuni la startul ultramaratonului 180 de atleţi din 30 de ţări, un record de participare, în pofida unei selecţii foarte riguroase pentru o asemenea probă de rezistenţă, după cum a precizat Diana Amza, preşedinta Comitetului de organizare, notează Agerpres.

România va fi reprezentată de 6 atleţi (Florin Sebastian Ioniţă, Răzvan Farkas, David Iancu, Bogdan Ofiţeru, Mihai Pantiş şi Claudiu Gorgan) şi 3 atlete (Mara Guler, Floricica Neacşu şi Ana-Maria Roşioară), care au obţinut acest drept în urma unor concursuri prin care şi-au demonstrat competitivitatea la acest nivel înalt.

La ultramaraton, atleți din 30 de țări

Au fost confirmate listele de concurs care cuprind reprezentanţi din 30 de ţări: Germania, Bosnia-Herţegovina, Irlanda, Cehia, Grecia, Finlanda, Austria, Norvegia, Ungaria, Suedia, Ucraina, Belarus, Lituania, Marea Britanie, Danemarca, Polonia, Bulgaria, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Croaţia, Macedonia, Estonia, Turcia, Slovenia, Belgia, Letonia, Serbia şi România.

”Această experienţă inedită pentru noi, cu un un specific aparte, a adăugat preşedintele FRA, ne-a determinat să facem propunerea organizării unor concursuri similare şi la nivelul Balcanilor”.

”Cluj-Napoca va fi la începutul lunii iunie gazda celei de-a 63-a ediţii a Campionatelor Internaţionale ale României, o ediţie care îşi propune să deschidă drumul Grand Prix-urilor de atletism în România. În acest scop, FRA a stabilit un buget total de 100.000 de euro, între care numai premiile vor fi în total de 30.000 euro, practic la nivelul competiţiilor pe care vrem să le organizăm”, a subliniat Augustin Iancu, secretarul general al FRA.

Premii substanțiale la Internaționalele României

Premiile, substanţial mai mari decât la ediţiile precedente, vor fi acordate după următorul sistem, de inspiraţie internaţională: astfel, 6 probe Premium (400 m, lungime, triplu salt, la feminin, greutate, suliţă, 100 m, la masculin) vor fi recompensate cu 1.600 euro locul 1, 400 euro locul 2, 200 euro locul 3; ştafetele au fost prevăzute cu 240 euro pentru locul 1, 200 euro locul 2 şi 160 euro locul 3; celelalte 32 de probe vor avea următoarele premii: locul 1 – 200 euro, locul 2 – 150 euro, locul 3 – 100 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă, stabilite conform Tabelei Internaţionale de Punctaj: 600 euro pentru cea mai bună performanţă a concursului, 400 euro pentru a doua performanţă şi 200 euro pentru al treilea rezultat.

Printre performerii români care şi-au confirmat participarea se numără triplusaltista Andreea Panţuroiu, campioană europeană de tineret, Alina Rotaru, campioană mondială universitară la lungime, Andrei Gag, vicecampion mondial indoor la aruncarea greutăţii în 2017, Bianca Răzor, cea mai bună atletă din Balcani în 2017, practic întregul lot naţional al României. Au fost trimise invitaţii, aşteptându-se confirmarea participării, pentru peste 30 de sportivi străini.

Ca o premieră, impusă de cerinţa de a primi statutul de Grand Prix Permit din partea European Athletics, vor exista şi bilete de acces pe stadion, în valoare de 20 de lei pe reuniune şi 30 de lei, abonamentul pentru ambele reuniuni, copiii având reducere de 50%. 


CITEȘTE ȘI: Nu se știe exact cine votează la alegerile de la FRF. În 2001 a votat un jurnalist deghizat. Haosul persistă

Comentarii