Mergi direct la conținut »
E model şi se luptă cu Agenţia Anti-Doping
Sport Libertatea > Sport > E model şi se luptă cu Agenţia Anti-Doping

E model şi se luptă cu Agenţia Anti-Doping

Maratonista Simona Maxim e la cuţite cu Agenţia Anti-Doping şi, în aşteptarea unei hotărâri favorabile sau nu de la TAS, este instructor de fitness la un club din Zalău şi uneori manechin, urcă pe podiumuri de modă pentru a prezenta vestimentaţii care de care mai reuşite.

Considerată de unii o execuţie în direct, din cauza durităţii sancţiunii aplicate iar de alţii o asanare a atletismului, suspendarea maratonistei Simona Maxim, pentru 4 ani, din cauza faptului că a lipsit de la controlul anti-doping (la sfârşitul lunii august 2013) şi că în proba de urină s-a descoperit EPO recombinată (eritropoietină), substanţă dopantă ce poate fi introdusă în organism doar sub formă injectabilă, a ajuns la episodul III.

Comisia de Apel de pe lângă ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping) a respins apelul sportivei, singura ei cale de atac rămânând o acţiune la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia). ”Dosarul s-a făcut şi a fost depus. Rezultatul de la Comisia de Apel nu a fost o surpriză. Eu cred în continuare că este o sancţiune prea mare, pentru două abateri distincte, una dintre ele, din punctul nostru de vedere, inexistentă”, a spus avocatul atletei, Paul Mincu.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close