Mergi direct la conținut »
FOTO&VIDEO / Euro 2019 de tineret, în direct la TVR. Programul transmisiunilor. Drăguș s-a accidentat
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

FOTO&VIDEO / Euro 2019 de tineret, în direct la TVR. Programul transmisiunilor. Drăguș s-a accidentat

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 14 iunie 2019, 17:07

TVR transmite Campionatul European U21 (16-30 iunie 2019), în Italia şi în San Marino. Echipa naţională a României U21, antrenată de Mirel Rădoi, face parte din Grupa C, unde va lupta pentru calificarea în semifinale şi la Jocurile Olimpice cu Anglia, Franţa şi Croaţia.

Ad placeholder

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Se joacă pe arenele a cinci oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nellEmilia, Cesena, Trieste, Udine şi Serravalle.

Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Toate meciurile Campionatului European de Fotbal U21 vor putea fi urmărite în direct şi în exclusivitate la TVR, după următorul program:

 • 16.06.201919:30        Polonia – Belgia                     TVR 1 şi TVR HD

22:00        Italia – Spania                        TVR 1 şi TVR HD

 • 17.06.201919:30        Serbia – Austria                     TVR 2 şi TVR HD

22:00        Germania – Danemarca        TVR 1 şi TVR HD

 • 18.06.201919:30        ROMÂNIA – Croaţia               TVR 1 şi TVR HD

22:00        Anglia – Franţa                      TVR 1 şi TVR HD

Ad placeholder
Elvis Pian, amenințări cu o zi înainte de uciderea fratelui său: “Cereți protecție la miliție, că nu scăpați!”
Recomandări
Elvis Pian, amenințări cu o zi înainte de uciderea fratelui său: “Cereți protecție la miliție, că nu scăpați!”
 
 • 19.06.201919:30        Spania – Belgia                      TVR 2 şi TVR HD

22:00        Italia – Polonia                       TVR 1 şi TVR HD

 • 20.06.201919:30        Danemarca – Austria             TVR 2 şi TVR HD

22:00        Germania – Serbia                 TVR 1 şi TVR HD

 • 21.06.201919:30        Anglia – ROMÂNIA                 TVR 1 şi TVR HD

22:00        Franţa – Croaţia                     TVR 2 şi TVR HD

 • 22.06.201922:00        Belgia – Italia                         TVR 1 şi TVR HD

22:00        Spania – Polonia                    TVR 2 în direct, TVR HD înregistrat, de la ora 00.00

 • 23.06.201922:00        Austria – Germania                TVR 1 şi TVR HD
Ad placeholder
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
Recomandări
Generalul Oprea, cel care a organizat spitalul Suceava, delegat să coordoneze DSP București. Ministrul Tătaru: “Să pună disciplină militară!”
 

22:00        Danemarca – Serbia              TVR 2 în direct, TVR HD înregistrat, de la ora 00.00

 • 24.06.201922:00        Franţa – ROMÂNIA                 TVR 1 şi TVR HD

22:00        Croaţia – Anglia                     TVR 2 în direct, TVR HD înregistrat, de la ora 00.00

 • 27.06.2019Baraj calificare JO 2020 – doar dacă se califică Anglia în semifinale – TVR 1 şi TVR HD – urmează să fie confirmat
 • 27.06.201919:00        Semifinala 1                          TVR 1 şi TVR HD
 • 27.06.201922:00        Semifinala 2                          TVR 1 şi TVR HD
 • 30.06.201921:45        Finala                                     TVR 1 şi TVR HD

ACTUALIZARE 14 iunie. Denis Drăguș a acuzat dureri în zona călcâiului și a plecat cu doctorul staff-ului naționalei României U21 aflat în Italia la investigații speciale. Naționala mică se află zilele acestea la Campionatul European, care se dispută în Italia.

Ad placeholder
Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni
Recomandări
Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni
 

ACTUALIZARE 14 iunie. Naționala lui Rădoi se mută sâmbătă la Forli și intră în programul oficial al UEFA. 3.000 de români trăiesc în micuțul orășel italian și toți promit să umple tribunele la meciurile României.

ACTUALIZARE 14 iunie. Pe 16 iunie, atunci când e programat primul antrenament al tricolorilor pe perioada turneului final, publicul și reprezentanții mass-media vor avea acces pe toată durata acestuia. Ședința de pregătire se va desfășura la Stadio Tonino Pantieri din Meldola, acolo unde vor avea loc toate antrenamentele tricolorilor pe durata Campionatului European.

ACTUALIZARE 13 iunie. La antrenamentul de joi dimineață, selecționerul Mirel Rădoi le-a pregătit elevilor săi o ședință de pregătire specială, distractivă.

După o încălzire de aproximativ 10 minute, cei 22 de fotbaliști plus antrenorii Florin Constantinovici și Eugen Anghel au fost împărțiți în 6 grupe de câte 4. Timp de 4 minute, fiecare grupă a executat un exercițiu tehnic bazat pe lovirea mingii sau controlul acesteia. După expirarea timpului, jucătorii s-au mutat la alt aparat, până când toți au efectuat toate cele 6 exerciții.

Ad placeholder

La final, pe baza punctajului realizat la fiecare exercițiu, a fost alcătuit un clasament.

 1. Petre, Cicâldău, Băluță, Ștefan  195p
 2. Ghiță, Coman, Pușcaș, Ciobanu  180p
 3. Manea, Nedelcearu, Drăguș, Olaru  165p
 4. Man, Hagi, Pașcanu, Ivan  160p
 5. Nedelcu, Dragomir, Boboc, Rus  155p
 6. Radu, Vlad, Constantinovici, Anghel  150p

Părerea tricolorilor

În cantonamentul de la Bagno di Romagna, Alex Pașcanu a vorbit cu reprezentanții presei din România: “Ne simțim bine, ne pregătim pentru acest turneu final. Am muncit mult ca să fim aici. Cel mai greu moment al cantonamentului a fost antrenamentul în nisip, iar cel mai mult ne-am distrat la cel în piscină. Mirel Rădoi e un antrenor foarte bun. A fost și el în situația noastră și ne înțelege”.

Ad placeholder

Înainte de antrenamentul de azi a vorbit și Andrei Ivan: “Ne gândim deja la primul meci, vrem să luăm cele trei puncte. Noi știm ce putem și sperăm să ne calificăm în semifinale. Nu știu ceilalți colegi, dar eu am venit la această convocare cu gândul la o medalie. Cred că putem să jucăm finala”.

ACTUALIZARE 12 iunie. George Pușcaș nu s-a antrenat cu colegii lui nici la antrenamentul de după-amiază. După o alergare ușoară pe teren, a mers din nou la piscina hotelului, unde s-a pregătit sub supravegherea kinetoterapeutului Adrian Mîrza. Pentru că în meciul cu Malta, disputat luni, la prima reprezentativă, a acuzat crampe musculare, pentru a nu risca o accidentare, staff-ul medical a decis ca atacantul de 23 de ani să urmeze un program separat de pregătire. Începând de joi, Pușcaș se va antrena normal, la fel ca și colegii săi.

Ad placeholder

În această dimineață, tricolorii s-au antrenat pentru prima oară în formula cu jucătorii ce s-au aflat la prima reprezentativă pentru meciurile cu Norvegia și Malta. Man, Hagi, Băluță Radu și Nedelcearu s-au aflat pe teren la această ședință de pregătire. George Pușcaș, care în meciul din Malta a acuzat crampe musculare pe finalul partidei, a urmat un program special de pregătire la piscina hotelului și în sala de forță.

ACTUALIZARE 11 iunie. Selecționerul Mirel Rădoi le-a pregătit elevilor săi o nouă surpriză. După ce ieri s-au antrenat la piscina hotelului, în această dimineață, tricolorii U21 s-au pregătit pe terenul de nisip din incinta complexului.

Antrenamentul a fost unul intens, de forță explozivă. Jucătorii au fost împărțiți în 4 grupe și fiecare dintre acestea a executat, pe rând, câte un exerciții. Ședința de pregătire s-a încheiat pe gazon, unde tricolorii s-au duelat între ei, într-un joc școală.

Ad placeholder

Înainte de ședința de pregătire, Alexandru Cicâldău a dialogat cu presa română prezentă în cantonamentul tricolorilor de la Bagno di Romagna: “Sunt sigur că la acest nivel toți adversarii noștri ne vor trata cu seriozitate. Am demonstrat în preliminarii că avem valoare și că merităm să fim la EURO. Meciul cu Croația este foarte important. Mă bucur că George Pușcaș a înscris la prima reprezentativă, sunt sigur că și-a mai păstrat goluri și pentru Campionatul European. Trebuie să demonstrăm că merităm să facem pasul la prima reprezentativă, suntem foarte motivați să reușim un turneu final extraordinar”.

ACTUALIZARE 11 iunie. Fotbalistul echipei Dinamo, Ricardo Grigore, a fost chemat de selecţionerul Mirel Rădoi să-l înlocuiască pe Ionuţ Nedelcearu în lotul pentru Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino, în cazul în care acesta nu va fi refăcut până la începerea competiţiei.

Ad placeholder

Ricardo Grigore a efectuat marţi dimineaţa vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă şi spune că este pregătit să evolueze la EURO.

„Sunt pregătit, în vacanţa asta am stat în joc de glezne şi din fericire pentru mine şi din păcate pentru Nedelcearu, dar încă nu ştiu sigur dacă va putea juca sau nu, mă bucur că domnul Rădoi s-a gândit la mine şi că sunt prima opţiune. Ar fi un vis împlinit pentru mine, pentru că la asta m-am gândit de la începutul sezonului, să fiu acolo, şi sper din tot sufletul meu să fiu. Sunt pregătit, ştiu şi adversarii. Cel mai important va fi primul meci, dacă vom lua cele trei puncte, vom avea şanse să ne calificăm mai departe. Cred că grupul este atuul nostru, suntem un grup foarte unit, suntem ca o familie, acolo uităm de toate problemele pe care le avem. Acolo dăm totul pentru echipa naţională. Pentru mine ar însemna foarte mult, în primul rând să fiu acolo, pentru că acum nu este sigur sută la sută, dar cu siguranţă mi-ar prinde foarte bine, aş veni cu alt moral. Sper să mă ajute foarte mult pe plan sportiv în viitor”, a declarat Grigore.

Noutăți despre accidentarea suferită de Ionuț Nedelcearu. Fundașul va fi supus unui control amănunțit la Bologna

Fundaşul Ionuţ Nedelcearu, component al naţionalei de fotbal Under-21 a României, va efectua un nou control medical, la Bologna, după accidentarea suferită luni seara la meciul dintre reprezentativele de seniori ale României şi Maltei, informează FRF.

Nedelcearu (FC Ufa/Rusia) va veni în Italia alături de ceilalţi jucători U21 care au fost convocaţi la prima reprezentativă, precizează sursa menţionată. O decizie în privinţa prezenţei sale la Campionatul European de tineret (16-30 iunie) se va lua după acest control medical.

Nedelcearu a fost lovit de internaţionalul maltez Juan Corbolan cu genunchiul în faţă din cădere, fiind transportat la spital cu fractură de piramidă nazală. În locul său a fost introdus Cristian Săpunaru în min. 34.

Selecţionata României se află de vineri în Italia, pentru un stagiu de pregătire de 8 zile. Cantonamentul se va desfăşura în localitatea Bagno di Romagna, iar la 15 iunie, reprezentativa României se va muta în oraşul Forli, situat la 30 de km de Cesena, acolo unde va sta pe durata Campionatului European Under-21.

ACTUALIZARE 10 iunie. Elevii lui Mirel Rădoi au avut parte de o surpriză: au efectuat o ședință de pregătire la piscina hotelului unde sunt cazați.

Al doilea antrenament al zile a fost unul diferit de ceea ce s-a lucrat până acum în cantonamentul din Italia. Astfel, la ora 18.30, tricolorii U21 s-au prezentat la piscina hotelului, unde, sub comanda preparatorului fizic Horațiu Baciu s-au antrenat în apă.

Timp de aproximativ 30 de minute jucătorii au efectuat diferite exerciții în piscină. Selecționerul Mirel Rădoi și staff-ul său au privit de pe margine și au glumit cu jucătorii. La finalul ședinței de pregătire jucătorii au avut la dispoziție 20 de minute de distracție.

“A fost un antrenament de regenerare, acesta având o multitudine de beneficii pentru organismul sportivilor. Prin exerciții specifice, am pus în miscare circulația sângelui crescând astfel oxigenarea organismului după efort. Am ales ca acest antrenament să fie făcut în bazin pentru a proteja articulațiile, tendoanele și ligamentele jucătorilor, deja solicitate în urma antrenamentelor intense”, a explicat Horațiu Baciu, preparatorul fizic la reprezentativei U21.

Din cei 16 fotbaliști care erau prezenți în Italia la momentul respectiv, a absentat de la acest antrenament Vlad Dragomir. Mijlocașul legitimat la Perugia a fost la un cabinet stomatologic pentru a își trata o măsea.

ACTUALIZARE 9 iunie. Selecționata de tineret a României continuă cantonamentul dinaintea Euro 2019 la Bagno di Romagna.

Luni, 10 iunie, de la ora locală 11.00, cei 16 tricolori prezenți în acest moment sub comanda lui Mirel Rădoi au avut programată o nouă ședință de pregătire.

Timp de aproximativ 90 de minute, jucătorii s-au antrenat pe terenul din incinta complexului hotelier. Pentru prima oară de la reunire, Alexandru Cicâldău a efectuat toate exercițiile alături de colegii lui. Mijlocașul craiovean s-a prezenta la lot cu o ușoară problemă medicală și a fost menajat în prima parte a cantonamentului.

Lotul Croației pentru Euro 2019 de tineret. Tricolorii au scăpat de Duje Caleta-Car, de la Olympique Marseille

Naționala de tineret înconjurată de români în Italia

ACTUALIZARE 9 iunie. Tricolorii lui Mirel Rădoi se pregătesc pentru cea mai mare provocare a carierei lor de până acum. În cantonamentul de la Bagno di Romagna, tinerii noștri fotbaliști transpiră din greu la antrenamente.

Duminică dimineața, lotul selecționatei Under 21 a României a avut programat un antrenament intens, de forță. După o încalzire de 15 minute, jucătorii au fost împărțiți în 5 grupe, fiecare dintre acestea urmând să execute un exercițiu de forță. Apoi, grupele schimbau locurile.

ACTUALIZARE 8 iunie. Ajunsă în Italia, la Bagno di Romagna, unde efectuează un stagiu de pregătire premergător turneului final, selecționata U21 a României pune la punct ultimele detalii înainte de Campionatul European.

În această dimineață, pe terenul de antrenament din vecinătatea hotelului Miramonti, tricolorii au avut programată o primă ședință de pregătire pe tărâm italian. Antrenamentul a durat aproximativ 90 de minute. Alex Cicâldău s-a prezentat sub comanda lui Mirel Rădoi cu ușoare probleme medicale, iar la antrenamentul de azi a avut un program diferit de pregătire. Adi Rus, și el sosit după o accidentare, s-a pregătit azi normal, alături de colegii lui. Fundașul central a făcut recuperarea alături de staff-ul medical de la prima reprezentativă.

După amiază, naționala de tineret are programată o altă ședință de pregătire.

Înainte de a ieși pe gazon, Denis Drăguș a susținut o conferință de presă. “Suntem toți motivați să facem o figură frumoasă. Nu contează cotele adversarilor noștri, nu cred că asta este diferența de valoare. Poate și noi dacă ne-am fi născut în Franța, Anglia sau Croația am fi avut cote mai mari. Oricum, nu ne temem! Suntem la EURO pentru că merităm și gândul nostru este doar să jucăm cel mai bun fotbal și să acumulăm puncte. Simțim deja febra turneului final, așteptăm nerabdători să înceapă”, a spus mijlocașul ofensiv de la FC Viitorul.

Aseară, după ce au ajuns, tricolorii au efectuat o alergare ușoară de aproximativ 30 de minute în jurul lacului din incinta complexului unde sunt cazați.

Pe 15 iunie, tricolorii se vor muta în orașul Forli, situat la 30 de km de Cesena, unde se vor caza la Grand Hotel Forli. Aici se va sta pe durata turneului final.

ACTUALIZARE 7 iunie. Echipa națională a României Under 21 a plecat în această dimineață din cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea cu destinația Italia, unde pe 18 iunie va debuta la Campionatul European.

După un zbor de aproximativ două ore până la Bologna și un drum de 90 de minute cu autocarul, tricolorii lui Mirel Rădoi au ajuns în stațiunea montană Bagno di Romagna, unde vor avea un cantonament de pregătire înainte de EURO.

Au făcut deplasarea 16 dintre jucătorii convocați pentru turneul final. Au lipsit fotbaliștii chemați la prima reprezentativă, Ionuț Radu, George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Ionuț Nedelcearu și Tudor Băluță, dar și Cătălin Căbuz. Portarul celor de la AFC Hermannstadt este implicat cu echipa sa la meciurile de baraj pentru menținerea în Liga 1. Cei șapte tricolori se vor alătura lotului direct în Italia, după disputarea meciurilor primei reprezentative, respectiv a barajului.

Reprezentativa noastră s-a cazat la Hotel Miramonti din localitatea Bagno di Romagna. Stabilimentul dispune de toate condițiile pentru o pregătire cât mai bună: teren propriu de antrenament cu gazon natural, teren cu gazon artificial, sală de fitness și centru SPA.

După ce și-au primit camerele, jucătorii au fost scoși de selecționerul Mirel Rădoi la o alergare ușoară în jurul lacului din vecinătatea hotelului. După 30 de minute, au urmat câteva exerciții de streching, apoi fotbaliștii s-au întors la hotel.


Jucătorul echipei naţionale de tineret, Alexandru Cicâldău, a declarat, pentru AGERPRES, că o victorie în primul meci de la Campionatul European Under 21, cu Croaţia, ar creşte şansele României de a se califica în semifinalele competiţiei găzduite de Italia şi San Marino.

„Participarea la acest turneu final reprezintă un lucru foarte important pentru mine. Mă bucur că fac parte din generaţia asta care a obţinut o calificare extraordinară. Consider că merităm pe deplin să jucăm la Campionatul European, dar în acelaşi timp suntem obligaţi să obţinem rezultate cât mai bune acolo. Fiecare jucător care a evoluat la tineret a dat totul şi asta s-a văzut. Nu cred că meciul cu Croaţia este decisiv pentru calificare. Este primul însă şi mereu e important cum începi o competiţie. Pentru că dacă începem cu dreptul atunci şansele noastre de a ajunge în semifinale vor creşte. Îmi doresc ca suporterii care vor fi în tribune la Campionatul European să ne susţină chiar dacă vom avea şi momente mai puţin bune”, a afirmat el.

„Bineînţeles că toţi ochii vor fi asupra noastră şi că aşteptările sunt mari, mai ales că ne-am calificat dintr-o grupă grea. Dar nu simţim o presiune suplimentară pe umeri din acest motiv. Întotdeauna cei din străinătate ne-au considerat cei mai mici şi au spus că nu prea avem şanse. Dar noi vrem să le arătăm că nu este aşa şi că nu suntem noi cei mai slabi jucători din grupa aia”, a adăugat Cicâldău.

Accidentat la finalul play-off-ului Ligii I, mijlocaşul susţine că a luat decizia corectă solicitând să nu facă deplasarea cu prima reprezentativă în Norvegia şi Malta pentru că risca să nu evolueze la Campionatul European de tineret.


Fotbalistul Alexandru Paşcanu, care a crescut de la vârsta de 5 ani în Marea Britanie, a declarat, pentru AGERPRES, că se simte român şi nu englez, precizând că îşi doreşte foarte mult să învingă Anglia la Campionatul European de tineret, programat în perioada 16-30 iunie în Italia şi San Marino.

„Eu am crescut în Anglia de la 5 ani, dar am ales să joc pentru România. Chiar dacă trăiesc de atâta timp acolo, nu simt acelaşi lucru pentru Anglia, aşa cum simt pentru România. Când am plecat cu părinţii, am crescut între români, pentru că erau mulţi la ferma aceea de căpşuni. Nu o să spun niciodată că sunt englez. Eu sunt şi mă simt român. Când vin în ţară parcă totul se schimbă, lumea e mai prietenoasă, vorbeşte altfel cu mine, mă simt foarte bine aici”, a spus Paşcanu.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani, legitimat la formaţia engleză Leicester U23, susţine că îi cunoaşte pe mulţi dintre componenţii selecţionatei Angliei, adversara României din Grupa C a Campionatului European de tineret.

„Nu ştiu prea multe despre câte milioane valorează englezii, dar am crescut cu mulţi dintre ei. I-am avut adversari pe mulţi de-a lungul timpului, iar pe unii chiar colegi pe la vârsta de 8-9-10 ani. Aşa că le ştiu atuurile foarte bine. Sunt jucători buni, dar eu zic că avem şanse. Englezii nu sunt de speriat. După ce am văzut lotul pe care l-au anunţat, m-am mai liniştit un pic. Mi-am adus aminte şi de meciul de acum un an şi i-am simţit încă de atunci pe teren că nu sunt de speriat. Înainte de acel meci îmi era un pic mai frică, să spun aşa, când vedeam numele alea. Dar după acel meci eu am prins foarte multă încredere”, a afirmat el.

„Cu siguranţă îi voi spune selecţionerului (n.r. – Mirel Rădoi) tot ce ştiu despre jucătorii englezi dacă mă va întreba. Eu voi încerca să îl ajut cu cât mai multe informaţii. Dacă învingem Anglia şi ne calificăm în semifinale cred că va fi un şoc pentru ei. În Anglia echipa de tineret e considerată una dintre cele mai bune din lume. De aceea eu îmi doresc şi mai mult să câştig împotriva Angliei”, a adăugat fundaşul pentru AGERPRES.

—–

Echipa naţională de tineret a României s-a reunit, joi, 6 iunie, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, în vederea participării la Campionatul European de fotbal Under 21, aceasta fiind prima prezenţă a selecţionatei „tricolore” U21 la un turneu final după 21 de ani. 

Selecţionata României va pleca în Italia, vineri, acolo unde va efectua înaintea debutului Campionatului European un stagiu de pregătire de 8 zile. Cantonamentul se va desfăşura în localitatea Bagno di Romagna, iar la 15 iunie, reprezentativa României se va muta în oraşul Forli, situat la 30 de km de Cesena, acolo unde va sta pe toată durata turneului final.

România va debuta în Grupa C a turneului final pe 18 iunie, împotriva Croaţiei (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), pe 21 iunie vor înfrunta Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franţei (Cesena, 22:00).

Campionatul European de tineret se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019 în 5 oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe ale CE se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

”Am pregătit bagajele pentru o lună, am luat în calcul orice posibilitate, să sperăm că vom ajunge la final. Dar primul nostru obiectiv este să depăşim faza grupelor. Apoi vom vedea pas cu pas ce vom face mai departe. Acest turneu final este o provocare pentru naţională, pentru România, pentru băieţi, dar şi pentru mine. Nu credeam să devin selecţioner pentru că nu am avut în gând acum 10 ani să mă fac antrenor. Doar în ultimii doi ani ca jucător am prins pasiunea asta pentru antrenorat. Dar dacă stau bine şi analizez cred că era o decizie proastă să nu mă fac antrenor”, a spus Rădoi.

Selecţionerul este de părere că primul meci, cel cu Croaţia este decisiv în vederea calificării în semifinalele competiţiei. „M-am uitat pe toate loturile, Croaţia pare cel mai accesibil adversar. De fapt, exceptând România, Croaţia, Serbia, Polonia şi Austria, cred că restul sunt naţionale cu jucători foarte puternici, cotaţi la nişte sume de transferuri astronomice. Dar cred că şi croaţii, având în grupă Anglia şi Franţa, spun că şansa lor cea mai mare e cu România. Cred că noi şi croaţii suntem de valoare apropiată. Ei sunt mai bine organizaţi defensiv ca noi, dar noi avem un plus la valoare individuală. Sper ca jucătorii noştri să dea totul pentru echipă în momentul în care va începe meciul. Dacă una dintre echipe pierde acest meci, e foarte greu de crezut că se poate califica mai departe, pentru că noi şi croaţii vom juca apoi cu Anglia şi Franţa. La nivel de echipă, Franţa e favorita grupei noastre. Dacă vorbim ca individualităţi atunci e Anglia. Oricum, adversarii nu vor avea viaţă uşoară cu noi”, a explicat tehnicianul.

Principala preocupare a lui Mirel Rădoi în acest moment este recuperarea fizică a jucătorilor. „Noi acum, aşa cum m-am temut, suferim din punct de vedere fizic. Pentru că sunt jucători care eu jucat în play-off, în play-out şi încercăm să îi aducem cât mai aproape… pentru că va fi imposibil să îi aducem pe toţi la acelaşi nivel fizic. Cred că asta e cea mai mare problemă a noastră şi cu ea ne confruntăm acum. Pentru cei care sunt la naţionala mare acum, va fi o problemă… pentru că vor juca multe partide în termen scurt, nu au avut nici vacanţă… deci o să facem antrenamente în funcţie de minutele jucate de fiecare dintre ei. Asta ca jucătorii să fie cât mai aproape de nivelul maxim la meciul cu Croaţia. Există posibilitatea ca unii să vină de la naţionala mare după meciul cu Norvegia, dar asta decide Cosmin Contra”, a afirmat el.

Rădoi speră ca echipa sa să îi facă fericiţi pe românii care vor asista din tribune la meciurile de la Campionatul European: „Cu siguranţă vor fi foarte mulţi români la meci, ne-am întâlnit cu ei şi când am fost să vedem condiţiile din Italia. Va trebui să ne ridicăm la nivelul lor şi să îi facem fericiţi”.

VIDEO | Mirel Rădoi a anunțat cei 23 de tricolori pentru EURO 2019. Fără Răzvan Marin

Lotul Angliei U21 pentru Euro 2019. Vedeta este Phil Foden, de la Manchester City

ACTUALIZARE 6 iunie. Selecţionerul echipei naţionale de fotbal U21 a României, Mirel Rădoi, a dezminţit, joi, informaţiile conform cărora va prelua din luna iulie formaţia Universitatea Craiova, precizând că nu va pleca de la conducerea reprezentativei de tineret până în 2020.

Întrebat dacă va pleca de la naţională pentru a conduce Universitatea Craiova, Rădoi a răspuns: „În acest moment nu e vorba despre vreo echipă de club. Vorbim doar despre echipa naţională. Cel puţin până în vara anului viitor nu se poate vorbi despre plecarea mea la o echipă de club, indiferent care este ea. De abia am început la naţionala de tineret, am venit pe finalul preliminariilor. Vreau să începem următoarea campanie de calificare în aceeaşi formaţie ca să putem obţine o nouă calificare”.

Selecţionerul nu s-a arătat surprins de faptul că Bogdan Andone, secundul lui Mihai Teja, a fost numit antrenor principal la FCSB. „Am aflat cine e noul antrenor la FCSB, nu sunt surprins. Până la urmă treaba mea nu e să fiu surprins sau nu. Nu mă interesează cine vine, e important să vină cineva, indiferent de numele lui. Sincer mă aşteptam ca cineva din interiorul clubului să fie numit, pentru că am văzut că s-a întârziat destul de mult numirea antrenorului. Multe semne duceau către Bogdan Andone sau către Marius Şumudică, antrenor care se eliberase de contract. Nu ştiu dacă a început să devină FCSB o echipă de refuzat. Fiecare antrenor analizează lucrurile pozitive, precum să iei campionatul, să mergi în cupele europene, şi lucrurile negative, adică să te trezeşti în mijlocul partidei cu o schimbare. Fiecare antrenor ştie în momentul în care acceptă ce condiţii pune”, a precizat Rădoi, prezent la reunirea lotului U21 înaintea Campionatului European din Italia şi San Marino.

Fotbalistul echipei naţionale de tineret a României, Florinel Coman, a declarat, joi, la reunirea lotului, că partidele pe care le va disputa la Campionatul European Under 21 din Italia şi San Marino (16-30 iunie) sunt cele mai importante din cariera sa de până acum.

„Urmează acest cantonament unde sperăm să ne pregătim cât mai bine şi să facem un Campionat European foarte bun. Este primul turneu final pentru noi, avem o echipă bună, un lot foarte valoros. Pentru mine meciurile de la Campionatul European sunt cele mai importante din carieră. Vom juca primul meci cu Croaţia şi vrem să câştigăm. Noi nu mergem cu a doua şansă, vrem să ne facem jocul şi să luăm cele trei puncte. Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm. Luăm fiecare meci în parte, apoi vom vedea ce va fi. Ştim la ce echipe joacă adversarii din grupa noastră. Dar dacă stăm să ne uităm unde joacă ei, mai bine nu mai mergem la Campionatul European. Trebuie să avem încredere în noi şi să facem trei meciuri foarte bune. Ne-am făcut temele, mai avem acest mic cantonament şi după aceea începem. Trebuie să dăm totul pentru suporterii români care vor fi acolo, pentru echipa naţională”, a spus el.

„Eu nu mă gândesc la un transfer. Vorbim după Campionatul European despre transfer. Acum mă gândesc doar la cele trei meciuri ale naţionalei”, a adăugat Florinel Coman.

Acesta a precizat că încă nu a discutat cu Bogdan Andone, noul său antrenor de la FCSB. „Nu am vorbit cu noul antrenor, nu am avut timp. Nu i-am trimis niciun mesaj. Vom vorbi când mă întorc de la lot. Nu m-a surprins decizia conducerii. De ce să fiu surprins? Este un antrenor bun, a fost secund la noi. Părerea mea e că va face treabă bună”, a afirmat mijlocaşul.

„Sper să facem o figură frumoasă la EURO. Deja suntem concentraţi pe ceea ce se va întâmpla în cantonament. Am văzut deja un filmuleţ cu naţionala Angliei, ce antrenamente fac ei şi vom discuta şi cu antrenorul. Nu cred că toată adversarele noastre sunt favorite, mai ales că noi am terminat cu a 2-a apărare cea mai bună din Europa în grupe şi vor avea meciuri grele cu noi. Noi mergem la Euro să jucăm finala şi sperăm să mergem la Olimpiadă”, a declarat, joi, Andrei Ivan.

——————————-


După o pauză de 20 de ani, România revine în lumea bună a fotbalului european de tineret, iar românii din ţară vor trăi emoţia şi bucuria competiţiei exclusiv la Televiziunea Română – care va transmite nu doar meciurile României ci, pe toată durata competiţiei şi în perioada premergătoare acesteia, vă va ţine la curent cu atmosfera din sânul naţionalei.

  • GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
  • GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
 • GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Se joacă pe arenele a cinci oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nellEmilia, Cesena, Trieste, Udine şi Serravalle.

Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Mirel Rădoi a anunțat lotul lărgit pentru EURO 2019. Toată crema, mai puțin Olimpiu Moruțan

Citiți și FRF discută cu Ajax pentru ca Răzvan Marin să fie lăsat la Euro 2019 de tineret. Burleanu: ”Va fi destul de dificil să îi convingem”

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close