08 Feb. 2018 07:00 , de Mihai Toma

EXCLUSIV / Oficial: Ionuț Lupescu candidează la șefia FRF! ”Kaiserul” și-a pregătit dosarul. Cristi Balaj – șef la CCA, Dan Petrescu – selecționer

Distribuie

Oficial: Ionuț Lupescu candidează la șefia FRF! ”Kaiserul” și-a pregătit dosarul. Cristi Balaj - șef la CCA, Dan Petrescu - selecționer!

Generația de Aur zâmbește: l-a convins pe Lupescu să candideze la FRF!

Libertatea a aflat că Ionuț Lupescu și-a întocmit deja dosarul de candidatură la alegerile pentru șefia FRF din aprilie 2018. ”Trimite hârtia la Casa Fotbalului în zilele următoare. Totul e perfectat”, susțin apropiații celui supranumit ”Kaiserul”.

În ciuda lui Răzvan Burleanu, care se laudă cu 210 voturi, Lupescu e sigur de victorie! ”Adeziunile nu înseamnă automat voturi, o să vadă Burleanu! Nu ne lăsăm până nu-l vedem debarcat”, amenință echipa fostului mare internațional.

Ionuț Lupescu candidează la șefia FRF! Miza e o poziție în Comitetul Executiv al UEFA

Actualul șef al Comisiei Tehnice a UEFA are un plan bine pus la punct. De ce candidează? În primul rând pentru că vizează un post în conducerea UEFA. ”Dacă va fi șef de federație, în câteva luni slovenul Aleksandr Ceferin îi va oferit un post în Comitetul Executiv al forului european”, explică surse aproapiate lui Ionuț.

În lupta pentru șefia FRF, Lupescu va lucra direct cu fostul arbitru Cristi Balaj, până de curând consilier al lui Marius Dunca, fostul ministru al Sporturilor. Băimăreanul, șef al fotbalului din Maramureș, are misiunea de a convinge Asociațiile Județene de Fotbal, AJF-urile, o masă importantă de manevră, să-l voteze pe Ionuț.

Gabi Oprea stă și contemplă. Anghel Iordănescu stă la taclale cu Cristi Balaj, cel mai bun arbitru român

Lupescu candidează la șefia FRF. Dan Petrescu – nou selecționer, Balaj – șef la arbitri

În schema lui Lupescu, Balaj va ocupa postul de șef al Comisiei Centrale de Arbitri, organism condus azi de grecul Kyros Vassaras.

De asemenea, Lupescu are de gând să schimbe selecționerul. Cosmin Contra e aut, va veni Dan Petrescu! Iar la CFR Cluj va ajunge, probabil, Edi Iordănescu! Ce primăvară vom avea!

Dan Petrescu e un car de nervi© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

”Burleanu e disperat! Le-a mărit salariile lui Stoichiță și Mutu, să lase scheleți în dulapuri”

”Burleanu a devenit disperat, o dovedesc ultimele sale acțiuni. Le-a făcut contracte noi, pe trei ani lui Mihai Stoichiță și lui Adrian Mutu, de la Departamentul Tehnic din FRF. Cu salariu mărit, de la 3.000 de euro la 10.000 de euro! Cine va veni și ar dori să-i dea afară, ar trebui să le achite salariul pe toată perioada respectivă. Încearcă să lasă ”grele moșteniri”, așa cum a procedat și Mircea Sandu”, adaugă echipa Lupescu.

Stoichiță: ”Am propus încetarea raporturilor cu Daum”

Razvan Burleanu (S) si Mihai Stoichita(D) participa la antrenamentul echipei nationale de fotbal a Romaniei inainte de partida cu selectionata Muntenegrului, desfasurata la Podgorica, duminica 3 septembrie 2017. © FOTO: Stefan Constantin / Sport Pictures

Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob și Sorin Răducanu și-au anunțat și ei candidatura la șefia FRF la alegerile din aprilie 2018.

Membru al Generației de Aur, Ioan Angelo Lupescu (n. 9 decembrie 1968, București), 74 de selecții și 6 goluri pentru România,a jucat la CM 1990, CM 1994, Euro 1996 și Euro 2000.A evoluat la Dinamo (1986-1990, 2000-2002; trei titluri, trei cupe), Leverkusen (Cupa Germaniei, 1993), Borussia Mgladbach, Bursaspor și Al Hilal. După retragerea din activitatea de fotbalist, a încercat pentru o scurtă durată cariera de antrenor (FCM Bacău, FCM Brașov), apoi a devenit director general al Federației Române de Fotbal, iar din 2008 ocupă și postul de membru al Comitetului Tehnic și de Dezvoltare al FIFA. A ajuns, ulterior, șef al Comisiei Tehnice, cu un salariu luna de 18.000 de euro (30.000 de euro cu tot cu diurne).

Citiți și UPDATE. Propunerea lui Gigi Becali: Hagi, președinte la FRF. Lupescu: ”Săptămâna viitoare anunț dacă voi candida”

Lupescu amână răspunsul privind candidatura la FRF. Hagi e cerut în cursă: ”Nu mai țipa, nu mai urla. Ești singurul care-l poate da la o parte pe Burleanu”

 

Loading...
Comentarii