Libertatea: Cum ai aflat că ai problema asta?
Mihaela Borcea: În fiecare an, eu şi soţul meu facem analize medicale de rutină, pe care le trimitem la Viena. Rezultatele ieşeau bine, dar eu mă simţeam rău. Aveam o stare de oboseală, ameţeli, mă îngrăşasem peste 10 kg, deşi aveam grijă la regimul alimentar. În urmă cu un an chiar am leşinat şi am fost la un pas de moarte după complicaţiile care au apărut. Aşa că am solicitat şi nişte analize medicale amănunţite, cum ar fi cele pentru depistarea metalelor grele.
Care a fost rezultatul analizelor?
Am aflat că nivelul mercurului din sânge era de nouă ori mai mare decât limita admisă, iar medicii s-au întrebat cum de mai trăiesc. Tot peste limită mai aveam şi aluminiu, plumb şi formaldehidă. Am început terapii naturiste la o clinică din Viena, unde am mers săptămânal.
Cum te simţi acum?
După tratamentele naturiste sunt mult mai bine. Urmează în curând să fac alte analize la Viena şi atunci voi afla adevărul. Dacă totul merge bine, voi aduce în România tratamentele naturiste care m-au ajutat să scap de metalele grele.
Nu crede că are duşmani
Aveţi duşmani care ar vrea să vă omoare?
Nu ştiu să existe asemenea persoane, dar orice variantă e posibilă, iar eu n-o să mă las până nu aflu adevărul. A fost o cantitate foarte mare de mercur în sânge, imposibil de asimilat din alimentaţie.
Cristi cum se simte?
El a făcut tratamente în SUA, dar şi la Viena, cu mine. Este mai bine acum.
Este posibil să fie de la peşte sau de la fructe de mare, aşa cum crede soţul tău?
Nu. Ar fi trebuit să mănânc tone de peşte ca să asimilez atât mercur. Printre apropiaţii voştri sunt şi unii care spun că vi s-au făcut vrăji.
Crezi că poate fi adevărat?
Deocamdată încerc să-mi dau nişte răspunsuri mai concrete, la obiect, fără să intru în zona paranormalului.
S-a tratat şi cu varză
În paralel cu terapiile efectuate în clinica din Viena, Mihaela a mai urmat şi sfaturile unui renumit preot, care i-a recomandat o reţetă simplă, dar eficientă: 25 g varză albă, 25 g varză roşie, 50 g cimbru verde, 25 g muştar verde sau sămânţă de muştar. Se pun toate ingredientele într-un litru de apă şi se dau în clocot, se lasă la macerat trei zile, apoi se bea într-o zi tot lichidul.
S-au otrăvit cu mâncare de lux?
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare, este convins că soţii Mihaela şi Cristi Borcea au căzut victime propriilor mofturi culinare. “Metilmercurul este conţinut de alimente de lux, precum scoicile, carnea de rechin, tonul şi peştele- spadă. Nu oricine îşi permite să mănânce astfel de bucate, care, consumate cu regularitate, duc la o acumulare de metale grele în organism şi la probleme de sănătate grave”, ne-a explicat specialistul.