Mergi direct la conținut »
Falemi: ”Multe dintre testele de azi se făceau și acum 20 de ani”. Camerunezul Foe a murit lângă el!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Falemi: ”Multe dintre testele de azi se făceau și acum 20 de ani”. Camerunezul Foe a murit lângă el!

Falemi: ”Multe dintre testele de azi se făceau și acum 20 de ani”. Camerunezul Foe a murit lângă el!

Dispariția conaționalului Patrick Ekeng (26 de ani) i-a reamintit lui Nana Falemi de un alt episod tragic, pe care fostul jucător al Stelei l-a trăit pe viu. Se pregătea să intre pe teren într-un meci din Cupa Confederaţiilor între Camerun şi Columbia, când Marc-Vivien Foe s-a prăbuşit pe gazon şi nu a mai putut fi salvat de medici.

„Toți prietenii mei din Camerun mă sună, mă întreabă, vor să știe ce se întâmplă, e o situație care te lasă fără cuvinte. Nu știu ce s-a întâmplat, el a trecut un test medical, poate testul nu a fost concludent, poate aparatura medicală nu e la nivelul lui 2016, pentru că multe dintre testele care se fac se făceau și acum 20 de ani”, a spus Nana Falemi.

Falemi știe cel mai bine ce este în sufletul dinamoviștilor. În 2003, la naționala „Leilor Neîmblânziți”, a trecut printr-o situație asemănătoare. Marc-Vivien Foe a murit după ce a căzut pe teren în timpul meciului dintre Camerun și Columbia, care avea loc la Lyon, pe Stade de Gerland, în Cupa Confederațiilor.

„În momentul în care el a căzut și părăsea terenul pe targă, cu mâna atârnându-i, în tot stadionul s-a făcut liniște și de unde era o atmosferă așa… nimeni n-a mai cântat. După meci, toți am stat ore în șir lângă cabinetul medical, să iasă doctorul să ne dea o veste bună. Toți plângeau, inclusiv columbienii. Song, Eto’o erau dărâmați, cu toții eram și vestea aia bună nu a mai venit…”, a mai spus fostul mijlocaș.

Falemi a jucat 94 de meciuri în tricoul Stelei, pentru care a marcat 6 goluri. La începutul anilor 2000 era unul dintre jucătorii favoriţi ai lui Victor Piţurcă. El a câștigat două titluri de campion cu Steaua, ca jucător, în 2001 și în 2005. Cu naționala Camerunului, cel mai bun moment a fost disputarea finalei Cupei Confederaţiilor din 2003, pierdută cu Franţa (0-1).

Close
Închide
  Close