Chiar dacă FC Braşov a terminat pe locul 6 în ediţia 2016-2017 a Ligii a 2-a, în noul sezon, campionatul va începe fără echipa braşoveană. Motivele sunt multiple. În primul rînd lipsa banilor, apoi situaţia complicată cu insolvenţa şi temerea că în septembrie Tribunalul Braşov va declara falimentul au dus la această situaţie nedorită.

Vasile Dochiţa, administratorul special al FC Braşov, a confirmat informaţia.

”Nu avem fonduri şi faptul că echipa nu ar avea dreptul să promoveze după ultimele decizii ale FRF ne pun în imposibilitatea să ne înscriem în noul sezon al Ligii a 2-a. Chiar nu are rost să cheltuim banii degeaba. E dureros, dar nu avem soluţii pentru participarea în Liga a 2-a. Cred că este pentru prima oară în istorie cînd Braşovul nu va avea echipă în primele două ligi din România. Trebuie început un proiect nou, serios, credibil, pentru că Braşovul are nevoie de fotbal“, a spus Vasile Dochiţa.

În acest moment, FC Braşov nu are nici un jucător senior sub contract, iar antrenorii Cornel Ţălnar şi Florentin Petre au încheiat contractele cu gruparea braşoveană.

La iniţiativa fostului jucător al Braşovului, Constantin Popa, vineri, la prînz, a avut loc o întîlnire la care au participat mai mulţi foşti jucători ai Braşovului (Ioan Naghi, Valer Şulea, Hârlab, Bucur, Marian Ivan, Vasile Gherghe), reprezentanţii Prefecturii Braşov, prefectul Marian Rasaliu şi subprefectul Ciprian Băncilă, consilierul local Adrian Oprică, administratorul special al FC Braşov, Vasile Dochiţa, dar şi responsabilul cu bazele sportive, Dan Crainiciuc. Scopul întâlnirii: continuarea activităţii fotbalistice la Braşov.

În primă fază se doreşte preluarea echipei Steagu Roşu Braşov, cooptarea autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a Ligii Suporterilor Stegari la această societate, dar şi rezolvarea situaţiei juridice a Stadionului Tineretului.

”A fost o primă întîlnire, cu siguranţă vor mai fi discuţii pentru că fotbalul la Braşov trebuie să continue“, spun fostele glorii ale Braşovului.

Citiți alte detalii, AICI.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare