VLAD6196Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

LIGA EUROPA

FCSB – HAJDUK SPLIT 2-1
Harlem-Eddy Gnohere (55 – penalty și 90+3) / Said Ahmed Said (81)

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Liga Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Urmează Rapid Viena, 4-0 cu Slovan Bratislava, după 1-2 în tur. La Rapid, Andrei Ivan, ex-Craiova, a intrat pe teren în minutul 78.

Ne-a calificat Dumnezeu. Cum să fiu mulțumit de joc? Nu am jucat nimic. Nu suntem echipă de meciuri europene. Mă amăgeam, dar nu suntem echipă mare. Ne calificăm doar dacă vrea Dumnezeu. Dacă ai 1-0 și cu echipă ca Hajduk nu ții de minge și dai «bufa-bufa», înseamnă că nu suntem echipă mare.

La 1-0 aveam emoții pentru că vedeam că sunt probleme mari. La 1-1 am zis că asta e, nu mai aveam emoții. Chiar mă gândeam ce să spun. Nu mai credeam. Făceam rugăciune la toți sfinții. M-a iubit Dumnezeu și mi-a dat această victorie.
Ăsta e semnalul «Te iubesc, te calific». A fost doar mâna lui Dumnezeu.

Nu am jucat nimic, doar «stânga-dreapta-țâra-pâra, stânga-dreapta-țâra-pâra, stânga-dreapta-țâra-pâra».”, a declarat Gigi Becali la TV Digi Sport.

Dică: ”O partidă dramatică”

„O partidă dramatică. Era păcat dacă am fi pierdut calificarea. Am controlat jocul, nu le-am dat șanse adversarilor. Doar la fazele fixe au fost periculoși. Puteam să ne facem jocul mai ușor la contraatacurile din repriza secundă.  Am greșit ultima pasă, am luat decizii greșite când am tras la poartă. Important e că ne-am calificat. Ne-a trecut glonțul pe la ureche, dar când e mai greu, e și mai frumos.

Rapid Viena e o echipă bună, nu le-am urmărit jocurile încă, dar după meciul cu Sepsi îi vom studia atent.

Din câte știu și ce am discutat cu domnul Becali, Gnohere nu pleacă. Așa mi-a spus. Bizo are o atitudine bună, ajută echipa foarte mult. E mai bun decât sezonul trecut Am avut și un incident (nr. Nedelcu lovit de un obiect din tribune), dar mă bucur că suporterii au venit în număr atât de mare pe stadion. Nu mă așteptam, mai ales că bucureștenii sunt liberi, nu sunt toți în oraș”, a declarat Dică, la Pro X. 

FINAL

Min. 90+3 – GOOL FCSB. A punctat Gnohere, cu capul: 2-1.

Min. 83 – Rusescu, în locul lui Pintilii.

Min. 81 –  Centrare Jairo, gol Said Ahmed Said: 1-1.

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

Min. 73 – Sego, în locul lui Ivanovski.

Min. 65 – Forțează Hajduj. Intră Adam Gyurcso, iese B. Lopez.

Min. 56 – Schimbare Hajduk: Jairo – Juric.

Min 55 – GOOOL FCSB. A marcat Gnohere, din penalty. Portarul s-a dus pe colțul corect, dar n-a ajuns la minge: 1-0.

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

Min. 53 – Nedelcu iese sângerând. A fost lovit de un obiect aruncat din tribună.

Min. 52 – Penalty dictat după intervenția ”tușierului”, pentru henț.

Min. 46 – Tănase a ieșit, a intrat Moruțan.

PAUZĂ

Min. 45 – Puține emoții în prima repriză.

La meci, dinamovistul Ivan Pesici (cu telefonul în mână). El a venit la Dinamo del a hajduk. Stă la tribuna I. De asemenea, handbalista Cristina Neagu, dar și selecțioenrul României, Cosmin Contra, au venit pe cel mai mare stadion al României.

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

Min. 27 – Tănase a intrat în careu, dar centrarea lui a fost blocată.

Un banner uriaș anunță, în limba engleză, toată Europa: ”Noi suntem Steaua București”. Lângă un drapel uriaș.

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

Min. 15 – Nedelcu a intrat în locul lui Filip, accidentat.

Min. 6 – Presing făcut de FCSB.

Min. 1 – A început jocul.

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

Echipele:

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Bălașa, Planici, J.Morais – Pintilii, L. Filip – Man, Fl. Tănase, Teixeira – Gnohere
Rezerve:  A. Vlad, Nedelcu, Fl. Coman, Moruțan, Jakolis, Ov.Popescu, Rusescu
Antrenor: Nicolae Dică

Hajduk Split: Posavec – Juranovic, Vucur, Mikulic, Lopez – Juric, Caktas, Barry – Said, Ivanovski, Fomitschow
Rezerve: Ljuvic, Sehic, Gyurcso, Sego, Palaversa, Jairo, Ismajli
Antrenor: Zeljko Kopici

Arbitru: Juan Martinez Munuera
Asistenți: Diego Barbero Sevilla, Cesar Manuel Noval Font
Stadion: Arena Națională

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

ACTUALIZARE 16 august, ora 17.25: Gigi Becali l-a învocat pe Dumnezeu, într-o declarație în care a prefațat duelul. 

FCSB – Hajduk Split. ”Dumnezeu mi-a dat calificări când nu meritam, dar acum? Merit mai mult decât meritam!”

ACTUALIZARE 15 august, ora 21.00: Zeljko Kopici, antrenorul lui Hajduk, i-a amenințat pe „fecesebiști” că e pus pe fapte mari.

”Am avut două meciuri grele, cu FCSB şi Rijeka, şi am încercat să ne recuperăm cât mai bine. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte greu. FCSB evoluează în faţa propriilor suporteri şi sunt sigur că vor juca foarte agresiv. Dar cu o pregătire tactică bună şi cu o atitudine corectă putem obţine un rezultat bun aici. Este foarte important să facem cel puţin acelaşi joc din tur. Şansele sunt 50-50% după prima manşă pentru că FCSB este o echipă care are calitate. Au jucători tineri talentaţi, dar şi câţiva mai experimentaţi. De aceea consider că şansele de calificare sunt în acest moment egale”, a spus tehnicianul, la conferința de presă oficială.

 ”Am auzit că sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de spectatori la meci, trebuie să ne pregătim pentru orice. E important să avem nivelul maxim de concentrare pe parcursul întregii partide. Celor de la FCSB le place să aibă posesia, să pună presiune atunci când au balonul.

Dar, suntem aici pentru a obţine un rezultat bun şi a ne califica în turul următor. Am văzut că nu este tocmai bun gazonul de pe Arena Naţională, dar oricum este mai bun decât cel de la Split. Ne vom adapta, este ceva normal pentru noi pentru că am mai jucat pe asemenea terenuri”, a declarat Zeljko Kopic.

ACTUALIZARE 15 august, ora 17.oo. FCSB a anunțat că se vor vinde bilete și la inelul 3, ceea ce înseamnă că vor fi peste 35.000 de oameni.

Anunț bilete

Anunț bilete

ACTUALIZARE 15 august, ora 16.45. Dinamovistul Ivan Pesici i-a vizitat la hotel pe jucătorii de la Hajduk Split.

ACTUALIZARE 15 august, ora 16.30. Croatul Antonio Jakolis a vorbit în presa din țara lui despre meci. 

„Primul meci s-a jucat într-o atmosferă minunată. Le-am povestit colegilor despre fanatismul Torcidei, dar tot au fost surprinşi să o vadă. Nu am arătat foarte bine, dar rezultatul ne dă speranțe de calificare. Mâine trebuie să facem un joc mult mai bun. Trebuie să le facem tot ceea ce ne-a făcut nouă Hajduk la Split.

E foarte important pentru noi că am câştigat ultimul meci de campionat, cu Mediașul. Suntem pe locul 2 și venim cu alt moral. Ne intrăm în ritm şi mă aştept la aproximativ 25.000 de oameni în tribune”, a declarat Jakolis pentru dalmatinskiportal.hr.

„Am văzut care sunt punctele lor tari și care le sunt slăbiciunile. La Split, Torcida i-a ajutat să joace sus şi să fie agresivi, dar am văzut că au multe probleme în campionat. Nu ştiu dacă e vorba despre lipsă de motivaţie sau altceva”, a adăugat Jakolis.

ACTUALIZARE 15 august, ora 14.00Raul Rusescu a prefațat meciul FCSB – Hajduk Split: “Noi vom impune ritmul”

ACTUALIZARE 15 august, ora 13.00: Nicolae Dică a prefațat meciul FCSB – Hajduk Split: “Să le dăm cât mai puţine faze fixe”

ACTUALIZARE 14 august, ora 16.15.  În data de 16 august a.c., începând cu orele 21:30, pe Stadionul „Naţional Arena” va avea loc meciul de fotbal dintre echipele F.C. FCSB și HAJDUK SPLIT.

Începând cu ora 19:30, se va restricţiona traficul rutier, cu excepția R.A.T.B., progresiv, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după cum urmează:

  • Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
  • Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
  • Basarabia între Piaţa Muncii şi Bd. Chişinău;
  • Tony Bulandra între Str. Vatra Luminoasă şi rond Str. Maior Coravu.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Ligii Europa. Gnohere a adus calificarea cu un gol în prelungiri. Reacții / GALERIE FOTO

ACTUALIZARE 14 august. Zvonko Bego, fost fotbalist legendar al lui Hajduk, aur olimpic cu Iugoslavia în 1960, a încetat din viață ieri, la 77 de ani. Bego va fi înmormântat pe 16 august, la cimitirul Lovrinec, din Split. Pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în sala de cinema de la stadionul Poljud.

Căpitanul Zoran Nizici a anunțat că nu mai vrea să joace pentru Hajduk, scrie sport.ro. Apărătorul central de 28 de ani, care e la Hajduk din 2012, câștigă doar 60.000 de euro anual și a fost dorit în Turcia, de Goztepe, care îi oferea un salariu stagional de 1 milion de euro. Oficialii turcilor nu s-au înțeles cu Hajduk, astfel că mutarea a picat.

Antrenorul Kopici i-a dat bandelora lui Juranovici, asta după ce ea trecuse pe la decarul Caktas. Echipa croată are o problemă și cu românul Steliano Filip. Deși pentru el s-au plătit 500.000 de euro și are un salariu destul de mare (250.000 de euro pe sezon), fostul căpitan al lui Dinamo nu prinde echipa și Hajduk ar încerca să se despartă de el.

ACTUALIZARE 14 august. De azi, bilete la case.

ACTUALIZARE 14 august. ”Am avut oferta de 1.000.000 de duro pentru ”Bizon”, dar apoi am vrut 1.500.000, și intr-un final, două. Dar nici cu doua milioane nu cred ca gasesc un atacant precum Gnohere. El a facut toate golurile la Medias. Nu-l mai dau!”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

FCSB a fost in discuții cu spaniolul Cristian Lopez, dar acesta a refuzat oferta. Acum, Becali spune că Lopez nu și-a găsit echipă și impresarul acestuia încearcă să-l propună din nou la echipa antrenată de Nicolae Dică. ”A inceput Cristian Lopez să ne cerceteze. Impresarul lui bate apropouri subtile. Acum nu mai am nevoie de el. Am fost convins de jocul Bizonului”, a mai spus Becali.

ACTUALIZARE 14 august. Gigi Becali a apreciat evoluția lui Dragoș Nedelcu pe postul de fundaș central, din victoria de la Mediaș, scor 3-1. Patronul vicecampioanei l-a criticat, în schimb, pe Junior Morais, fundașul dreapta de la FCSB.

”Eu nu știu cu cine va juca Dică împotriva lui Hajduk. Noi am stabilit să avem două echipe, să jucăm cu una în cupele europene și cu una în campionatul intern. Mâine îl va înregistra pe Latovlevici din cauza că nu avem doi fundași stânga. Man n-a jucat slab la Mediaș, a fost unul dintre cei mai buni. A fost schimbat în perspectiva meciului retur cu Hajduk.

Până la urmă, tot răul spre bine. Dacă s-a accidentat Momcilovici, o să jucăm cu Nedelcu fundaș central. E posibil să îl descoperim ca fundaș central. Mi-a plăcut, chiar dacă a făcut două greșeli”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport 1. 

”Junior Morais. Mai întreb și eu, care e treaba de luăm goluri. Toată lumea îmi zice că omul lui Morais dă mereu gol. Nu vine bine cu omul lui”

ACTUALIZARE. În condițiile în care FCSB are nevoie de un fundaș central încă de la finalul sezonului trecut, FCSB ar putea rămâne și fără cel mai bun stoper pe care îl are în lot. Sârbul Bogdan Planici este dorit cu insistență în Bundesliga, de Eintracht Frankfurt.

Impresarul fotbalistului a declarat ca reprezentanții clubului german au fost prezenți la ultimele două meciuri ale FCSB și nu sunt speriați deloc de clauza de reziliere de 10 milioane de euro. ”Într-adevar, e o echipă care îl urmărește de 6 luni. Au fost prezenți la ultimele două meciuri și sunt deciși să achite clauza”, a declarat Zvonko Milojkovici, impresarul lui Planici, pentru DigiSport.

ACTUALIZARE. FCSB a anunţat că va scoate, începând de marţi, la vânzare biletele pentru partida retur cu Hajduk Split din Europa League. Tichetele vor putea fi achiziţionate de la casele de bilete ale Arenei Naţionale.

Partida dintre FCSB şi Hajduk Split va avea loc joi, de la 21:30, pe Arena Naţională. În tur, scorul a fost 0-0, iar calificarea se va decide la Bucureşti.

Tichetele vor putea fi cumpărate conform următorului program:

MARTI – 11:00 – 19:00
MIERCURI – 11:00 – 19:00
JOI – 10:00 – 21:30

Preţurile biletelor disponibile sunt următoarele:

PELUZA – INEL 1 – 20 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 2 – 40 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 1 PERIFERIC – 40 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 1 CENTRAL – 60 LEI
VIP 3 – 100 LEI
VIP 2 – 150 LEI
VIP 1 – 200 LEI
LOJĂ – 500 LEI

ACTUALIZARE. Iasmin Latovlevici se întoarce la FCSB. Gigi Becali a anunțat că fundaşul va semna un contract pe un sezon cu vicecampioana României. ”Trebuie să aducem neapărat un fundaș central. Daca ne vom califica în grupele Ligii Europa, avem nevoie de dubluri pe posturi. Noi îl luăm pe Latovleveci pentru fundaș stânga. Facem un contract pe un an. Ne folosim și noi de el, se folosește și el de noi. Junior Morais nu poate duce joi-duminică, joi-duminica”, a declarat Gigi Becali, la ProX.

Hajduk Split, adversara formaţiei FCSB în preliminariile Europa League, a terminat la egalitate, 1-1, cu HNK Rijeka, duminică, în deplasare, într-o partidă din etapa a treia a campionatului de fotbal al Croaţiei.

Gazdele au deschis scorul prin Jakov Puljic (62), dar Hajduk a egalat pe final prin Mijo Caktac (87 – penalty).

Hajduk a evoluat în formula Josip Posavec – Josip Juranovic, Stipe Vucur, Bozo Mikulic, Borja Lopez – Edin Sehic (Adam Gyurcso, 73), Hamza Barry, Stanko Juric, Andre Fomitschow (Jairo, 52) – Mijo Caktas, Mirko Ivanovski (Ahmed Said, 62).

În clasament, pe primul loc se află NK Osijek, cu 9 puncte, urmată de HNK Rijeka, Lokomotiva Zagreb şi Dinamo Zagreb, câte 7 puncte. Hajduk ocupă locul 7 din 10 formaţii, cu 2 puncte.

Hajduk şi FCSB au terminat la egalitate, 0-0, joi, la Split, în prima manşă din turul al treilea preliminar al Europa League. Manşa secundă va avea loc joi 16 august, de la ora 21,30, pe Arena Naţională.

Arbitrul spaniol Juan Martinez Munuera va conduce meciul dintre FCSB şi formaţia croată Hajduk Split, care va avea loc joi, de la ora 21,30, pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Arbitri asistenţi vor fi compatrioţii săi Diego Barbero Sevilla şi Cesar Manuel Noval Font, iar al patrulea oficial a fost desemnat Mario Melero Lopez.

Juan Martinez Munuera (36 ani), arbitru internaţional din 2015, nu a mai oficiat până acum la un meci al vreunei echipe româneşti, dar a arbitrat-o pe Hajduk, pe 4 iulie 2015, într-un joc terminat la egalitate, 1-1, în deplasare, cu formaţia estoniană Sillamae Kalev, în primul tur preliminar al Europa League.

Echipa care va ajunge în play-off va înfrunta câştigătoarea dintre Slovan Bratislava şi Rapid Viena.

Hajduk Split – FCSB 0-0, turul 3 preliminar din Liga Europa. Au curs cartonașele pentru oaspeți / VIDEO

Citiți și Ce sumă oferă AS Roma pentru Dennis Man. Italienii sunt la București pentru a negocia cu FCSB

 

Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
PARTENERI - GSP.RO
Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"
Observatornews.ro
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"
Horoscop 31 iulie 2021. Peștii au nevoie de un punct de sprijin, ca să se poată echilibra mai ușor
HOROSCOP
Horoscop 31 iulie 2021. Peștii au nevoie de un punct de sprijin, ca să se poată echilibra mai ușor
Dialog halucinant între un primar și o localnică, a cărei gospodărie a fost afectată de viituri: ”Ești o proastă”
Știrileprotv.ro
Dialog halucinant între un primar și o localnică, a cărei gospodărie a fost afectată de viituri: ”Ești o proastă”
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%